Wednesday, October 9, 2013

The journey of my lifeTaj mahal

Heej!
Nu var det 3 veckor sen jag kom hem från Indien (Var där på affärsresa- kunskapsöverföring) och mycket har hänt sen dess. Jag har tex fått ett nytt jobb :) Fortfarande inom SSAB men i en ny organisation. Jag går runt & väntar på att nån ska väcka mig och säga att det bara varit en dröm…..Är så tacksam över livet som ler mot mig just nu!
Men nog om det….Ni kanske vill höra lite om Indien :)?
Rött hjärtaVad som än skrivs nedan är Indien ett spännande land. Man vill ha mer. Någonting drar & jag hoppas innerligt att jag får återvända en dag.Rött hjärta
 • Otroligt god mat!! Trodde jag skulle bli av med mina 10kg, gick upp 7 istället *hurmf* Längtar ofta tillbaka för att kunna äta den starka smakrika maten. Inga som helst vitaminer, bara rena kolhydrater men oj så gott(!).
 • Delar med varandra – I Indien äter man alltid av varandra. Inget man frågar utan tar förgivet. En mycket trevlig tradition.
  I Sverige törs man inte sträcka sig över och börja äta av någon annans tallrik. Risken för att få armen avbiten är överhängande :-P
 • Människorna -  De vi har haft runt oss har för alltid fått en plats i mitt hjärta. Deras kultur säger att man ska behandla en gäst kungligt och det är precis så dom har fått oss att känna.
  Indier runt om är trevliga & hjälpsamma såvida man frågar något men som utländsk tjej skulle jag aldrig gå ut ensam!!
  Men med en mans sällskap eller en Indier känns det bra att röra sig ute. Förstår inte hur man som tjej kan backpacka ensam i Indien…..
 • Djur – Vi har sett ödlor, apor, kameler på vägarna.
 • Klimatet -  Jag landade i New Delhi den 27/8 & åkte hem den 14/9. Det var 38 grader och den luftfuktigheten var minst sagt dödlig *puh*. Jag & min peruk gick inte hand i hand med det Indiska klimatet :) Otroligt varmt!
 • Välfärd -  Indien är ett väldigt fattigt land. Kan inte tala för resten av Indien men i New Delhi var det inte speciellt bildskönt. Halvbyggda, halvraserade byggnader överallt. Smutsigt och smogen låg som ett täcke över staden. Människor sover på trottoarkanten och bor under bar himmel. Små barn sprang i den täta trafiken, skitiga i enbart ett trasigt linne ( inga underkläder alltså).
  Stannar man vid rött ljus kommer det fram barn som antingen säljer saker eller tigger pengar ( som tur var stannade vi inte alltför ofta). Små skitiga barn i trasiga smutsiga kläder…..
  Mitt hjärta blöder för dessa människor/barn :(
 • Doft – I Delhi möts man inte bara av den enormt varma luften utan också av en mindre trevlig doft. Vet inte riktigt vad det beror på.
 • Trafiken – Blunda och hoppas att du överlever! *fniss*
 • Foto – Tyvärr många foto förbud.
 • Taj Mahal -  Amazing! Stort, ståtligt och otroligt vackert.
  Vi åkte dit med en guide som berättade Taj Mahals historia i detalj. 
  Visste ni att Taj byggdes helt symmetriskt? Makalöst hur dom har kunnat få ihop denna byggnad på 1600-talet.
 • Tempel – Dess skönhet går rakt in i hjärtat!
 • Valuta – När vi var där låg kronan på 10 rupies. Ni kan tänka er att jag shoppade lite *ler*
 • Mat - Vi käkade god mat i stora portioner för 7 svenska kronor. En 50cl Coca-Cola 2,50 etc.
Det här mitt livs resa som jag gjorde ensam. Första gången jag varit ifrån mina barn i 24 timmar på 10 år. Men jag hade det så bra och jag behövde verkligen Erika tid så det gick förträffligt bra.
Kommer sitta kvar i mitt hjärta & sinne länge!
Ha det gott kära du*
Kram Erika 

5 comments:

Anonymous said...

Välkommen hem till svensk mark, Erika! Har gått och väntat på ett livstecken från dig och undrat så hur du haft det. Så himla kul att du tyckte det var bra och att du kunde vara hemifrån utan att gå under. Grattis till ny jobbet. Spännande. Man har svårt att föreställa sig hur de har det i Indien. Låter fruktansvärt att barnen springer runt i trafiken halvnakna och tigger pengar. Fruktansvärt. Ha det jättebra.
Kram Helena

Linnéa said...

Grattis till dej, stranger.
Blev så slö när jag råka s det vita dårhuset och en bild på Taj Mahal :)
Vilket sammanträffande.

Ekenäsliv said...

Va härligt att resan blev så lyckad!!!
Ja, plötsligt händer det va:-)
Kram på dig!
/Anna

Det Vita Drömhuset said...

Låter som du haft en underbar resa ändå. :)
Och grattis till det nya jobbet! :)

Kram Åse

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ said...

så härligt att du varit på resa och härligt att jobbet betala;)
Ha det så gott
Med vänlig hälsning
gabriella