Wednesday, March 20, 2013

Vill fast man inte borde……IMG_0416
Guten abend!
Min lilla sessa fyller 5 år snart och jag hade funderingar på att låta göra hål i hennes öron. Men efter lite googlande har jag ändrat mig och låter hon växa på sig.
Vad tycker ni om hål i öronen på barn?
Nu ska jag titta på Helt sjukt på 4:n :)
Trevlig kväll*

8 comments:

VARDAGSLYCKA said...

Ta det du läser m en nypa salt Erika!
Jag har haft hål i öronen sen jag va sex år & mina flickor sen dom va tre o fyra -- har aldrig träffat på eller hört om ngn som blivit sjuk eller konstig av att ta hål i öronen!!
Låt tösabiten bli fiin ♡
Kram Lisette

Det Vita Drömhuset said...

Man kan ju alltid diskutera fram och tillbaka om man ska ta hål eller inte.
Min stora flicka (snart 14) önskade sig hål när hon var 5 år och fick det. Min lilla är snart 3 år och önskar hon sig det när hon är 5 så kommer hon få det. Jag tycker det är fint och vill man inte ha det när man blir stor kan man ju välja att inte ha örhänge. Lite värre kanske när man ser bebisar som har hål i öronen (då har dom ju verkligen inte valt det)! (Vissa kulturer tänker jag på).

Kram Åse

Grodmamman said...

Här fick dottern ta hål i öronen när hon skulle fylla 6 år. Lite jobb var det i början och inte helt smärtfritt för vår dotter. Kan säga att jag ångrade det några gånger innan vi fick ordning på det. När hon fyllde 10 år var en av önskningarna att få ta ett andra hål i ena örat. Jag tvekade lite, men hon fick ta det och med det har det inte varit några problem.
Svårt att råda, men är du tveksam, så vänta lite med det.
Kram

Ekenäsliv said...

Vilken vacker bild!!
Tror jag har sparat nån bild på ditt fina skåp som inspiration och kanske gör min paps ett till mig nån dag;-)
Min dotter är 8 år och har inte hål i öronen, hon är rädd när det ska göra ont så då finns det ingen anledning tycker jag.
Min filisofi är att de blir stora tids nog ändå liksom, men nu har ju min skrutta aldrig tjatat om det heller...
Sen är jag själv lite mer rädd för saker, kan jag tänka mig att du är med, man blir lite mer försiktig när man själv har en sjukdomshistoria..
Ha en fin fin dag nu=))
Kram Anna

Fru Lagom said...

Önskar hon sej det så varför inte. Jag fick mina när jag var... hmm... kanske 8 (?). Jag hade dock stora problem eftersom hålen varade och inte ville läka. Det slutade med att jag tog ur dem och gjorde nya några år senare. Nu ska du dock inte låta dej skrämmas, jag är psoriatiker så jag har inte de bästa av förutsättningar. När hålen väl läkt har det funkat så länge jag använder äkta silver (eller guld) och jag lyckades senare skaffa både tung- och navelpiercing även om även dessa tog lång läktid på sej.

En fin torsdag önskar jag dej!

Anonymous said...

Vet faktiskt inte när det passar bäst. Det måste nog du känna.....
Ville bara önska dig en riktigt härlig fredag
kram
AC

I min smak said...

Hej Erica,
Jag tycker att småflickor ska få vara barn så länge som möjligt och inte bli små vuxna. Nu är väl hål i öronen inte en stor sak men ändå....
Susanne

Anonymous said...

Min dotter fick ta hål i öronen när hon var ca 6 år. om barnet vill det själv, så tycker jag det är helt okej. Bara man som föröldrar tar ansvar för skötseln ibörjan. Och väljer äkta silver/guld ibörjan. Maria