Sunday, January 13, 2013

Nytt Nytt NyttIMG_0362
Åkertistel poster från Louise & bloggen Livsglitter
Good morning denna Söndag!
Vaknade till 15 graders kyla idag :-P Lite kallt men det blir matt åkning i backen på eftermiddagen :)
Det händer mycket runt om nu kära läsare. Igår var jag på ett intressant föredrag som jag kommer att spinna vidare på det och se vart det leder.
 
Sen är det dags att börja ta hand om mig själv! Yes, Erika har åter igen hamnat i socker fällan *morr* Har lagt på mig 10 kilo och känner nu att jag nått min gräns(!!)
Jag kommer att börja i morgon med bra kost & träning. Jag kommer lägga ut mina mått & kilo här på bloggen samt bilder och tips på hemma träning. Med det sagt är jag absolut ingen expert men kanske kan inspirera nån att haka på :) Är det något jag verkligen kommit till sans med så är det att jag inte kan smaka en endaste bit gott för då trillar jag dit. Eftersom stärkelse/mjöl också blir till socker i munnen kommer jag försöka ta bort det mesta mjöl produkter också. Jag är ingen beliver av LCHF riktigt. Inte den ursprungliga i alla fall. Den moderna LCHF är inte lika strikt… Jag tror inte det är bra för kroppen att proppa den full i fett och jag tror att kroppen mår jätte bra av antioxidanter(!) vilket man får äta i LCHQ. Så LCHQ är nog mer åt det hållet jag kommer att äta :) Jag ska skriva ett inlägg om kostens påverkan på sjukdomar en dag. Det är ett ämne som kan få mitt hjärta att slå runt. Min irritation över sjukvården i Sverige som lider av okunskap…   Men det är som sagt ett annat inlägg ;)
Nu ska jag frosta av frysen *ler*
Kramelikram*

8 comments:

Det Vita Drömhuset said...

Åh, då kanske jag hänger på dig! :) Jag är (tyvärr) en slav under sockret och har lagt på mig lite för många kilon.... :(
Kanske vi kan peppa varandra?! :)
Skulle vilja prova på LCHF men har också funderat på det där med MASSOR av fett.... Plus att min tarm är i olag och mår bäst av riktigt GROVT bröd...
Många funderingar....

Ha en fin kväll! :)

Kram Åse

Photo by Maria said...

Det borde ju jag hänga med på.. Träningen har jag startat med, nu är det det där med vad jag stoppar i munnen som jag oxå måste ändra på .. Så jag kommer att läsa och inspireras..

Kram Mia

Renoveringsdags said...

hej! var ett tag sen jag var inne här nu, typ 2 år sen jag bloggade och tittade in på andras bloggar. Och sist var jag inne på samma spår som dig med kilorna och nu när jag tittar in igen så var det dags igen för mig med att förlora de där 10kg.....Ditt hem är en fantasisk inspirations källa! Kika gärna in på min blogg och se mitt drömhus som vi köpt!kram

Unknown said...

Hej,
har följt dig genom bloggen till & från..
Jag tycker att du/ni har ett så fint & personligt hem!
Har en vän som uppmärksammade mig på att tapeten ni har i ert vardagsrum har vi precis satt upp i vårat matrum!

Ha det fint!

Kram
Lotta

LifestyleByLena said...

Åh hoppas det går med ditt mål, heja heja.
Kram

Nina Liljedahl said...

Jag har läst din blogg ett tag, men inte kommenterat tidigare. Nu är det i alla fall dags!
Vad spännande med lite kost och viktminskningsinspiration! Jag började i mitten av oktober att tänka på vad jag stoppar i mig och jag har lyckats gå ner fyra kilo sedan dess. Det går sakta men säkert.
Lycka till!

Vitae stilo said...

Tavlan "Åkertistel" är ju SÅ fin... läste att hon skulle komma med någon ny print snart... Härligt med lite inspiration från dig ;-)
Titta gärna in till mig och min blogg..
www.vitaestilo.se

Kram
Helen

Anonymous said...

Hej jag vill tipsa om en jättebra blogg gällande kost, 56 kilo heter den. Det är en lchfblogg men Åse använder inte överdrivet med fett, sen är hennes recept enkla och allt är jättegott. Hon har även gett ut en kokbok (viktminskning med LCHF)
Gå in och läs om hennes historia.
Mvh Jenny