Friday, May 11, 2012

Orättvisa
alla-hjartans-dag-love-bebis-baby
Bild lånad från nätet
Precis hemkommen från Brazil Jack med Noel & Paloma. En mysig fredags kväll på en faktiskt helt ok cirkus :) Roligt att få göra något med de små bara… I morgon är det Nicodemus & Williams tur att åka på lite Harry Potter äventyr med pappa :)
Igår gjorde jag misstaget att titta på en video som var delad på FB från YouTube.  Blev sååå illa berörd att jag fällt många tårar sen igår(!!)  Filmen visade en mamma som misshandlar sin lille son på bara några månader… Han gråter & gråter stackarn och när han till slut lugnar sig hulkande  efter luft slår hon igen …. Så fruktansvärt att se! Hjärtat slås i bitar :(! VARFÖR?!
Nu fick jag veta att det stod i tidningen för ett år sedan att det var kompisen som filmat och gått med den till polisen. Mamman fick fängelsestraff och barnet blev omhändertagen.
Jag kan bara hoppas vid gud att så är fallet! Känns lite lättare nu och jag kan förhoppningsvis släppa detta.
Gick in till barnen som låg och sov och kände tacksamhet/kärlek
Stackars stackars barn som på något sätt blir misshandlad. Fysisk som psykisk…
Krama dina/ditt barn lite extra i helgen Rött hjärta

14 comments:

Johanna Stålros said...

Vilken fruktansvärd video, man vill inte tro att sådant händer i verkligheten...jag pluggar för att jobba med sjuka och skadade barn, så nu när vi gjorde praktik var det två i klassen som mötte detta fruktansvärda med två misshandlade spädbarn som kom till sjukhuset- kan du förstå..man blir så förbannad!!!
Kram

Stina said...

Ja, man blir galen nästan. Läste om den där och såg det på amerikanska nyheterna.
Usch!... så ledsen man blir.:-(
Kram

Hemma på Sjuan said...

Har inte sett detta men det låter hemskt!
Jag kramar och gosar med "barnen" så mycket jag bara får, de är viktigast!

Fin blogg du har och vilken underbar inredning!
Ha en trevlig helg!

Anonymous said...

Jag förstår dig! Jag blir också så ledsen, så ledsen djupt i hjärtat! Har själv 4 små och klarar inte av att barn far illa!

galleri hönshuset said...

Det är så hemskt så hemskt. Ska bli så skönt sen när jag har pluggar klart, o veta att jag kan hjälpa barn som behöver hjälp, o då mer än bara en medmänniska. Har anmält flera föräldrar till soc. för att barnen far illa o det har alltid slutat bra o barnen har fått ett nytt bättre liv. Jag hoppas att alla som läser ditt inlägg tänker till ordentligt hur viktigt det är är du som medmänniska anmäler vuxna som gör illa barn. Man kan också vara anonym om man vill och det hoppas jag att alla dem som är rädda av nån anledning vet om. Kram Pirre

maria said...

Fruktansvärt är det...Jag har förlorat ett av mina barn, han var 10 år när han gick bort...Och då blir jag så arg att det finns människor som gör sådär mot sina barn...Inte sett videon då jag inte har FB, men läst på aftonbladet. Usch...karma....

Tack för en underbar blogg för övrigt...

Hemmet i Vitt said...

Råkade också se den videon men stängde fort av för jag mådde så sjukt dårligt efter bara 1 sekund :( Förstår inte hur man kan göra så mot sitt barn! Visst att mamman sitter fängslad nu och visst att de lilla barnet idag mår bra.. Men jag kan fan inte fatta att hon har en chans att få tillbaka sitt barn efter nått sånt!!

Efter att ha sett den videon så har jag kramat min son lite extra, pussat honom lite extra och varit extra noga med att berätta för honom hur mycket jag älskar honom!

Hoppas du får en trevlig helg!

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ said...

Mmm det är fruktansvärt, tyvärr är det vanligt med både fysisk och psykiskt misshandel av barn och de sociala myndigheterna har svårt att hitta familjehem till alla barn som är i behov av det. Man undrar verkligen hur det kan vara så, vad är väl viktigare och värdefullare än våra barn<3 kram Gabriella

Camilla said...

Usch, jag får tårar i ögonen bara av att läsa detta. Har själv levt i ett destruktivt förhållande där både jag och barnen blev misshandlade psykiskt och fysiskt. Det har satt sina spår hos både mig och barnen, trots att det gått många, många år sedan detta hände. Tyvärr så har jag misst all tilltro till polis och sociala myndigheter och jag undrar ofta vad som ska behöva hända innan de gör något. Hoppas också att kvinnan på filmen blev dömd och att barnet fått komma i trygghet.
Aldrig kan man ana vad som händer bakom stängda dörra i många familjer =(
Tack för en fin blogg, Kram!

Lycka är ~ Onnea on said...

låter hemskt. hoppas mamman fått sitt straff. tycker man inte ska dela ut såna videon..ibland vet man ju inte vad man råkar få se som man hels av allt inte vill se.
fast sånt händer säkert på flera ställen, synd nog.
ska mysa lite extra med mina barn nu i kväll.
tack!
~marita~

Tinas bo said...

Jag tittade inte på det... jag kan inte se sånt...
Reaktionerna var otroligt häftiga, så jag är glad att jag inte tittade...
Det hemska är ju att såna övergrepp händer jämt och ständigt, mer eller mindre...överallt på denna jord...

Ha en fin helg med din familj
Kram Tina

Ella said...

Nae huvva, sånt kan jag inte se, och då har jag inte ens barn själv. Kan knappt se ett litet djur som en mask plågas. Det finns tyvärr alldeles för många barn som lever i sån missär. Min låtsaskusin bodde med sin mamma o syskon där dom inte ens hade fönster på huset och lilla "D" hade inte fått lära sig gå innan hon hamnade i fosterhem hos min moster, då var hon 3 år. Tragiskt.

Villa Humlebo said...

Jag klarar inte av att se sånt! Och jag avskyr att man lägger upp sådana filmer. Jag mår dåligt lång tid efter, och kan inte få bort det från näthinnan..

Fy f-n för folk som ger sig på oskyldiga barn!!!

Piffa och Puffa said...

Min dotter visade mig samma sak. Så fruktansvärt! Tänkte otroligt mycket på detta dagen efter på jobbet och känner att jag vill göra något, men vad? Det där får bara inte hända, jag vill ta hand om barnet. Det ska inte behöva växa upp i sådana förhållanden. Det värsta är att det nog finns flera runt om i vår värld som är lika sjuka i huvudet som denne mamma och även såklart den som filmade.
Har du någon aning om vad man kan göra?
Kram