Saturday, May 19, 2012

Nu sätter jag stopp!


Skuggade hörn portrait
Jag måste klargöra ett par saker.
Det finns en människa(säkert fler) som stör sig ideligen på vad vi gör och nu tydligen på hela min familj. Jag kan tycka att det är sorgligt att nån sitter och ägnar mig och min familj så mycket tankar och tid. Måtte stackarn hitta nån/något som ger honom/henne ett eget liv(!)
Så här skrevs det för ett par dagar sen:
“Så det är alltså bara jag som tycker det är lite onormalt beteende att riva en vägg/bygga upp den igen och sen riva den igen bara för att bygga upp den igen?Alltså.....Alla vill väl bygga om lite ibland....men att bygga en mur och riva den bara för att bygga upp den igen bara för att riva ner den igen??????Helt Sjukt är det....Om ni sen vill se det som "avundsjuka" så får ni väl göra det....Vi andra märker ju att hela eran familj är helt koko”
Denne/dessa har påpekat våra/mitt i dennes ögon överdriva renoveringsbehov på ett sätt som inte ens är fysiskt korrekt. Det påstås att vi byggt upp väggar och diverse annat för att sedan riva och bygga upp igen för att sedan riva osv vilket aldrig har hänt. Läser man bloggen och känner så pass mycket irritation kan man väl se till att man läst ordentligt! … Det har flera ggr påpekats om min eventuella ADHD på ett häcklande sätt. Denne försöker uppenbarligen göra sig löjlig på min bekostnad men den ende som far illa av det är han/hon själv. Hade jag varit en människa som känner skam över det eller nåt annat i mitt liv hade jag inte gått ut med det offentligt på en blogg med så pass många läsare.
Om en människa känner så mycket för vad andra gör är det oftast avund. Eller så har man ett torftigt liv och därmed lever genom andra.
Att man kommenterar om sin oförståelse för mitt enorma intresse för inredning eller att jag har “en äcklig navel” må så vara. Men att man går in och lägger en kommentar att mina barn är “koko” är inte ok(!!). Känns som en ostabil människa jag inte vill ska få sina åsikter hörda mer så nu har jag lagt in en kommentars granskning här på bloggen. Det innebär att att jag måste godkänna som först innan dom läggs ut. Har inte velat göra det förr då jag gillar det fria ordet. Men när mina barn dras med i nedlåtande ord finner jag ingen anledning att ge denne mer plats inne hos mig.
Hoppas ni andra förstår*
PS: Maila gärna om ni har svårt att kommentera på erisod@yahoo.se

52 comments:

Johanna Stålros said...

Fyyy så tråkigt att läsa att du som är so go och fin på alla vis utsätts för detta!!! Helt rätt hon ska inte få pränta sina elaka ord här på din fina inspirerande blogg!
Men en massa extrajobb för dig...
Kram från mig/ Johanna

LyckligaPraliner said...

Du har helt rätt i det du säger! Att även dra in barnen i det hela är lågt, verkligen tragiskt lågt av en bedrövlig människa. En sån förtjänar ingen uppmärksamhet och därför är det bra att du väljer kommentarsgranskning ändå.

Ann-Louise

Anonymous said...

Bästaste Erika. Jag tror att du får ta kommentarer som inte är så snälla för att du är den du är. Lite ovanlig men ärlig. Du skriver från hjärtat och berättar om hur livet är. Jag tror att många som bloggar förskönar sitt liv och undanhåller verkligheten. I det vita dårhuset där är det verklighet hela tiden. Många blir nog gröna av avund, då ni hinner mycket mycket mera än dom flesta och har det så fint och mysigt.
Stå på dig och skit i dårarna utanför huset :)
AVUNDSJUKA ÄR EN JOBBIG SJUKDOM!!!!
Många kramar till dig från mig
AC

Linda said...

I like You

Anonymous said...

Men fy va tråkigt med sånna männskor:-(varför då läsa din blogg om man inte tycker om det du skriver'grrrrr'!jag läser din blogg och tycker om det jag läser:-)/maria:-)

Anonymous said...

Hej det är mamma.Det gör du rätt i.Kram

Hemmet i Vitt said...

Nu blev jag nästan lite ledsen och väldigt upprörd! Visst att det finns människor till mycket men barn ger man sig bara inte på.. Du som verkar vara en underbar människa och som har en helt underbar familj! Den/dessa människor är bara rent utsagt sotis på det du har, vilket är ett underbart hem och en underbar familj!

Hoppas du trotts detta får en underbar helg! Kramar, Hemmetivitt

Hanna said...

Så tråkigt när människor måste uttala sig så om andra.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Unknown said...

Fy vad obehagligt! Finns många människor som mår dåligt här i världen tyvärr, synd att en av dem ska låta det gå ut över dig och din familj.
Kram på dig
/Catta

Anonymous said...

Hej, vill bara säga att jag tycker att din familj verkar fantastisk. Ta vara på varandra. Kram, Maria

Tinas bo said...

Usch vad jobbigt med såna männikor...
Men du gör helt rätt!!

Synd att det innebär mer jobb för dig här på bloggen...

ha en fin helg
kram Tina

Grodmamman said...

Förstår dig fullständigt!
Fattar inte varför man fortsätter läsa om man nu tycker att ni är "koko". Det är ju ett fritt val man gör när väljer att läsa en blogg eller inte.
Kram

Photo by Maria said...

Fasen vad trist när folk måste klaga och visa irritation..
OM ni hade rivit och byggt upp och rivit igen osv, hur kan man störas av det?? Det är ju inte dennes problem i så fall..
Hoppas du/ni slipper fler påhopp..

Många kramar till er..

Mia

Carina said...

Hej gumman!
Jättetrist att du måste lägga in en granskning men förmodligen nödvändigt med tanke på den personen, en hon skulle jag tro, börjar bete sig riktigt läskigt!
Avundsjuka och missunnsamma människor....blääää.....
Kramar Carina/Hjo
kattarsel@live.se

Katti said...

Det finns så många stackare där ute som inte har nått liv. Din blogg är fantastisk, så som du och alla dina fina barn! Det är jätteroligt att läsa om er alla. :) skickar dej en stor kram! / www.kattitingeling.blogg.se

Anonymous said...

Hej
Jaa vad ska man säga om en sån människa? Bra att du lägger in kommentarsgranskning, även om jag håller med dig om det fria ordet.
Jag tycker ni verkar vara en härlig familj! Mig ger du så mycket glädje och inspiration i alla fall!
Kram Veronica.

Anonymous said...

Det är tråkigt att det finns människor som väljer att tolka saker negativt och som ser det som en rättighet att sprida negativ energi...det är synd om dem som har ett så sorgligt och tråkigt liv tycker jag... Jag vill bara säga till dig att du sprider sån enorm glädje hos mig fast vi inte alls känner varandra! Jag älskar att läsa din blogg där du verkligen bjuder på dig själv och min uppfattning är att du är en alldeles speciellt unik underbar tjej med ett stort och kärleks fullt hjärta!! Kramar! /Maria

Anonymous said...

Så himla tråkigt att det finns så bittra och missnöjda människor, som vill klanka ner på andra! Det är ren och skär avundsjuka!

Jag gillar din blogg, ditt sätt att skriva öppenhjärtligt och med glimten i ögat! Du har förmågan att sätta ord på sånt som många bara tänker, och det är fler än en gång jag har skrattat åt ert härliga "dårhus"!
Jag älskar din inredningsstil och får en hel del inspiration av att kika in här då och då! Så för allt i världen, låt dig inte påverkas negativt av en människa som är nedlåtande mot dig, vi är många som tokgillar dig och din blogg, och det du skriver om!

Kram från
Mona

Zandra said...

Hemska, avundsjuka människor finns de gått om...tragiskt att de måste lägga in sådana elaka kommentarer. Du o din familj är störtsköna =))) Och din blogg är helt awesome =) Kramis

Viveka i Bläckhornet said...

Jag finner nästan inte ord...eller jo, det gör jag!
Så jag fattar mig "kortare" än jag tänkt, och hoppas att "den onda personen" som skrev läser.!
Bloggen är en dagbok om oss själva,som vi väljer att dela med oss till alla andra. En gåva som vi ger gratis för att kunna glädja, inspirera och roa. Finner man inte något av detta i en blogg kan man ju välja att inte läsa. Ett väldigt enkelt beslut. Det finns ju andra bloggar och forum på nätet som kanske tilltalar vissa bättre. Men att istället ödsla energi på att fortsätta läsa och reta sig på saker och dessutom ha fräckheten att vara oförskämd mot bloggarens liv och familj, då har man sprängt gränserna. Problemet ligger inte i Erikas familj och liv, utan det är bristen på ett eget liv hos den som är elak.
Till dig goa Erika vill jag rikta ett stort tack för att du visar upp ditt vackra hem för oss, delar med dig av dina erfarenheter, ger oss alla beprövade tips och ger oss att gott skratt när vi får läsa om vardagens alla dråpligheter som tillhör vardagen. Där vi kan känna igen oss själva och förstå att det är ganska lika överallt :) Jag läser ALLA dina inlägg och älskar dem.
En varm kram till dig och din härliga familj som jag hoppas få träffa IRL någongång.

Viveka

StrandviksVillan said...

Trist att vissa har så mycket överloppstid men inte vet vart dom ska göra av den... :/ Kanske personen blandar ihop din blogg med nån annan och blir helt förvirrad??

Ta inte åt dig!!!!!
Alla vi andra gillar dig och din blogg!

re.do said...

Tycker som de andra att du har en härlig blogg som har ett sprudlande sätt. Det finns så många negativa människor här i världen.. Tyvärr. Tycker du är ärlig och härlig!

Jessica said...

Hejsan ja fy vad det är jobbigt med avundsjuka och och folk som måste e ner på en för att må bättre själv. Har tyvärr en sådan i min familj men då mina barn vart påverkad av denna person sa jag helt enkelt upp kontakten. man skyddar ju sina barn till varje pris. Det finns många olika slags människor och anledningen till att man själv bloggar eller läser andras bloggar. Själv bloggar jag för att jag vill dela med mitt liv till mina bekanta som tyvärr bor väldigt långt bort men det är även kul när man ser att andra har varit in och lämnat en liten kommentar. Jag läser andras bloggar för att få inspiration och ide vad jag kan göra här hemma. Man har sina favvo och andra som man inte läser lika ofta men jag tycker att man glädjs med den som bloggar eller man blir ledsen då det hänt något sorgligt men att börja hacka på nån bara för att de skriver en blogg tycker jag bara är elakt då kan man ju bara sluta läsa. Hoppas den person som skrivit massa dumma saker inte påverkar dig för mycket. Ha en bra dag Kram Jessica

mammaxtre said...

Ja du Erika, ibland händer det att man inte riktigt kan finna ord över somliga människors beteende.

Ha det gott

Kristin said...

Nej men vilket pucko!! Haha att han/hon orkar bry sig då?? Knäppis!!
Usch hoppas du skiter i detta och fortsätter skriva och lägga ut fina bilder!!
Kram kristin

Angelic Mess said...

Det är första gången jag har hittat in till din fina blogg. Men GISSA om jag blev arg när jag läste det här inlägget...!!! Alltså ville jag bara skriva ett par rader för att visa mitt stöd i att du gör helt rätt. En sådan människa ska absolut inte få ta plats och energi hos dig!!!

You go girl!!! :-)

Angelica

Vita drömmar och choklad/Milla said...

Du gör helt rätt och självklart är det avundsjuka, det förstår nog de flesta som läser denna trista kommentar. Är man nöjd över sitt eget liv klagar man inte på andra.
Jag tycker ni verkar vara en riktigt mysig familj :)
Kram Milla

Anonymous said...

Det finns alltid människor som klagar är dom inte intresserad av din blogg sluta och läs då.

Ella said...

Det finns folk och så finns det idioter. Ta inte åt dig, du har en underbar blogg, mitt drömhus och verkar ha världens bästa familj!!

Rosa i huset i vitt said...

Hemskt att det finns människor som kan skriva så. Du gör helt rätt
Jag gillar att kika in i din blogg ..ni har det så fint och man får inspiration .

Ha det bra
kram Rosa

Anonymous said...

Det finns alltid människor som retar sig på hur andra har det och som inte klarar av sitt eget liv så bra. Tråkigt att det drabbar dig och din familj.

Angående din ev ADHD, så är det min erfarenhet utifrån min långa arbetstid som lärare, att dessa människor har en energinivå och driftighet som kan vara en enorm tillgång, om man förstår att ta tillvara sin energi. Själv blir jag alldeles matt av dessa människors energi, ibland lite avundsjuk. Sedan finns det olika grader av ADHD och för en del kan det bli svårt att hitta sin plats i livet. En helt ovetenskaplig reflektion. Fortsätt med att bygga och riva om det får dig att må bra.

Det Vita Drömhuset said...

Du har en underbar blogg! :)

Kram Åse

Anonymous said...

OVANLIG!!! Erika, det finns inte så många som du. Bara positivt. Det är ovanligt att bjuda på sig själv på ett sätt som du gör. Tänk vad många som mår bra av din blogg, som tycker om det du skriver och visar.
Kramen
AC

Ekenäsliv said...

Känner mig näst intill stum efter att ha läst ditt inlägg… Och då brukar jag inte ha svårt för att finna orden;)
MEN, jag kanske inte kommenterar så ofta men jag läser din blogg hela tiden och gillar ditt rättframma sätt. Här får man ta del av ärlighet och rättframhet.
Jag läser bloggar osm inspirerar mig, de jag inte gillar de slutar jag helt enkelt att följa så enkelt är det ju. Jag FÖRSTÅR verkligen inte varför en människa orkar lägga energi på att irritera sig på något som du gör eller inte gör.
Hur som helt så gillar jag din blogg och kommer fortsätta kika in till dig och ta del av dit vita "dåraktiga" hus;))
Keep up girl!
Stor kram till dig!
//Anna

No34 said...

Man blir både arg och besviken hur folk kan bete sig...Du gör rätt i att använda granskning framöver!! det är ett slag under bältet att dra in dina barn i detta!!! Ha det bäst, Erika!! Kram Kate

Anonymous said...

Hej Erika.
Är en 60-års tant som inte har någon blogg.
Men jag läser bla. din. När du mår bra njuter jag och när dina grå dagar kommer skickar jag kramar i tanken till dej. Har själv sju barnbar och tre döttrar så jag vet hur vardagen kan vara.
Stå på dej jag älskar att läsa om din vardag, hade varit stolt om du varit min dotter.
Många kramar blomstertanten.

galleri hönshuset said...

Jag gillar dig <3 // kraaaam Pirre

Anonymous said...

Fy vad tråkig en del är det är väl bara att låta bli o läsa om man inte gillar det.

Kram från Louise

grosir baju muslim said...

Nice post, thanks for sharing this wonderful

Anonymous said...

Avundsjuka!!!!! fattar inte att man orkar störa sig på vad någon annan gör, har denne person inget eget liv eller vad?

Och om denne någon bara visste hur många "koko"-familjer det finns därute som river väggar och håller på... *oj oj* ;-)

Du behöver iallafall inte ta åt dig, vi har ju friheten att leva vårt liv som vi vill!! och göra precis vad vi vill :-)

Ha en bra dag!

Anonymous said...

WORD!
You go girl! Din blogg är asgrym och sjukt inspirerande!
Du gör helt rätt som ränsar bort patrasket.

Inka said...

Hej, Erika!

Jag har precis upptäckt din underbara blogg. Och det första inlägget jag fick läsa gjorde mig så himla ledsen.
Ja, vilka människor det finns. I så fall har vi alla ADHD som är galna i inredning och som har det som en stor passion. Herregud det var det dummaste jag hört i hela mitt liv.
Skit i den människan som inte har något att göra. Hon är en mikromänniska med mikrointressen. Läs inte och ta bort hennes kommentar omedelBUMS! Du är helt otrolig och har en underbar blogg och jag kommer genast lägga till dig i min blogglista för mig ger du en massa inspiration i alla fall. Så det så! Nä, nu ska jag fördjupa mig lite mer i din vackra blogg. You go girl och fortsätt i samma anda.

Kram Inka

Anonymous said...

om du kan skit i vad de skriver, de säger mer om dom själva än om dig. Man ska va sig själv det finns så många kopior runt i värlen. Stå på dig. Kram heléne

fia said...

Nä vad är det jag läse ,Så tråkig inställning till andra nänniskor och det är ju ett fritt land och du göra va du vill . Jag tycker det är kul att se hur ni fixar och donar.
Detta ger ju inspration och glädje.
Jag hejjar på er jag.
Stor kram till er.

Ett Vitare Hem said...

Det är så tråkigt när sånt här händer har också varit tvungen att ta bort möjligheten till anonyma kommentarer....
Ha en riktigt härlig tisdag!
Kram/Lena

Nika said...

Fortsätt förgyll min vardag med dina ord och handlingar! Du har en toppenblogg som jag följer dagligen! Hittills har jag gillat allt jag sett!
Många styrkekramar från Nika

Lena said...

Hur kan ngn komma på tanken att läsa ngn annans blogg och sedan ha mage att kommentera så otrevligt. Läs inte bloggar då, skulle jag vilja säga. Jag känner inte dig personligen men tycker att titta på din blogg och alla fina saker som du hur och gör. Fortsätt med det tycker jag.
Vilket fint överkast! Jag har alltid viljat virka ngt till sängen men tycker det skulle vara lite jobbigt att virka ett stort överkast, så jag tror jag härmar ditt överkast om det är OK?
/Lena

Anonymous said...

Tråkigt att man måste kritisera och nedvärdera på bloggen! Då behöver man inte kommentera, eller inte ens läsa bloggar om de stör sig så!!

Fortsätt blogga som du brukar, för det är ju därför vi andra läser och gillar din blogg!

Stora kramar från Nina

Tina N said...

Fina Erika - du har en jättefin blogg och du och din familj verkar hur mysiga som helst!

Låt den där människan som skriver elakt få äta upp sig själv inifrån utan att fästa någon vikt vid veder örande. Istället för att förmå sig att ha ett lyckligt liv själv så är det mycket enklare att klaga på någon annans. Du kan vara säker på att det är mycket må-dåligt i en person som håller på så. Vissla du glatt vidare i ditt liv och låt människan skriva om den vill men läs inte skräpet för det finns ingen relevans i det. Personen som lägger så mycket tid på att negga får ju en sådan värld runt sig. Den som fokuserar på det positiva får ju det istället. Det är vars och ens val....

Tvillingmamman said...

Hur i hela friden orkar någon lägga sin energi på att skriva elaka saker på någon annans blogg?? Att skriva att någon annan är koko och dessutom dra in din familj i det? Jag undrar just vem som ÄR koko? (Vad nu det står för?)

Jag älskar din blogg och läser den flera gånger i veckan och även om din inredningsstil kanske inte är helt linje med min egen så gillar jag att det är just DIN stil och du gör det DU tror på! Dessutom tycker jag att din familj och du själv verkar vara störtsköna!! :)

/Från en blivande 4-barns mamma. :)

Anonymous said...

Hejsan igen.Vill bara be om ursäkt för mitt senaste inlägg.När jag läste det igen så såg det hemskt ut....Men det är svårt att vara ironisk på internet.Man måste infoga smileys på rätt ställen m.m.Du skulle se mina renoveringar här hemma.... :) Jag lider precis som du av ADHD.Med "familj" menar jag ju naturligtvis INTE era barn.Dom hjälper väl inte till att renovera?Varför drar du in dina barn i det här?Jag har inte(och kommer inte att göra) dra in era barn i det här?Det har du gjort själv....Med "familj" menar jag naturligtvis dig och din sambo/man :) Om du nu har ADHD som du påstår så borde du väl känna
igen dig i mitt beteende?Ber om ursäkt i alla fall och kommer inte att skriva mer i din blogg då jag trodde att du också hade den diagnosen?Tack för att du kastat mig åt vargarna då.....

Mvh:Håkan

Anonymous said...

Hej! Har precis i dagarna snubblat in på din blogg, och det är en av de bästa jag läst :) Du är så jäkla härligt ärlig om sånt de flesta människor döljer och förskönar...så fortsätt precis som du är!! Kram!