Monday, March 28, 2011

Kan det vara en äkta?

Tulipansmykke

Fick en Award av tjejen bakom bloggen Vintagepia. Tackar ödmjukast =) Är så roligt att någon tycker om det man gör/skriver (!) Henens motivering löd så här:

“..en nydeli blogg mæ varme...ho dele av seg sjøll på en fantastisk måte...ho har en hårsykdom som gjør at ho hæilt skaillat mæn lar seg ikkje stoppe av dæinn gruinn...”

Heej sköningar!

Hur har ni det i vårvärmen? Har ni börjat rensa i trädgården än? Jag stövlade i alla fall ut med tvätten idag i tron om att den skulle torka men icke…Hi hii

Det har ju varit en alldeles underbar dag idag. Barnen cyklar, gungar och kladdar i leran…. Skitkul med vita trägolv i hallen nu kan jag lova *fniss*

Fick med mig en babuschka från loppisen i Vika. Den är komplett och det står på ryska under den. Tänk vad roligt det skulle vara om det var en äkta babuschka! Fast den ser lite Dala inspirerad ut *ler*_MG_2802Sitter och tittar på En bebis i minuten medan jag skriver detta. Gud vad jag älskar att föda!! Det känns tungt att inte få vara med om det igen faktiskt… Jag har det väldigt jobbigt medans, men efter att ha fött 4 barn tätt får man en enorm kontroll på sin kropp. Det är den känslan som är så mäktig.

Hur har ni gjort tjejer? Tog ni bedövning?

Fast å andra sidan har jag en bit kvar till 40 Blinkar

Hoppas ni får en skön sömn och en lika skön dag i morgon som idag =)

Många kramar Erika

14 comments:

Lottas Fotografi said...

Hej!
Jodå, i söndags klippte jag bort gamla blommor i rabatterna. Men det blåste svinkallt. På kvällen började det snöa! Imorse var det vitt på marken.

Ryggbedövning och lustgas på nr 1. Bara lustgas på nr 2. Håller med, det är mäktigt! Mina barn är 7 och 5 år.

Tack för en trevlig blogg som jag besöker ofta!

Hälsningar Lotta

Stina said...

Här kan man inte hänga tvätt. haha...
Jag har bilvit snittad med alla tre kottarna. Första var katastrofsnitt som det så fint heter när det ska gå undan på riktigt.
Inga fler ungar här inte.;-) Puss och Kram Stina

Vita Falkens Lantliv said...

Hejsan!

Grattis till din award, den är du mer än värd gumman!
Jag hade lustgas till dom två första men dom tog den ifrån mig bägge gångerna, använde den fel;)))

Till tösen hade jag ingenting hon kom ut så fort så dom knappt hann få av mig kläderna:)

Håller med dig, absolut det häftigaste man kan vara med om, hade lätt gjort om det flera gånger om!

Kram Susanne

Grodmamman said...

Grattis till din award!:)
Bara lustgas till sonen, men spinalbedövning till dottern. Hade jag vetat att det skulle gå så fort även med dottern hade jag nog fixat det utan. Fick värsta klådan av spinalbedövningen.
Såg också detta program och håller med dig, det är nog den häftigaste känslan man kan vara med om!:)
Kram

jessikan said...

Hej!

Jag har oxå fyra barn och har inte hade inte någon smärtlindring med de tre första, jo med trean hade jag lite lustgas, men var bara på förlossningen en halvtimme :). Men har 13 år mellan trean och fyran och jag kan meddela att jag ångrade mej bittert att jag trodde jag var superwoman för två år sedan när "sladdisen" kom! Herrejisses, förstföderska x 10! Så jag fick först lustgas men efter MÅÅÅNGA timmar var jag knäckt och då gav dom mej sterila kvaddlar på muttan... ALDRIG MER att jag skulle ta det om jag så skulle få en 12kilosbebis. Fy tusan...

Unknown said...

Kul med en award, det är du helt klart värd.
Jag hade epidral och lustgas när Evelin kom till världen. När Tilda några år senare ville ut så upptackte dom i sista stund att hon låg i säte och det blev akut käjsarsnitt. Blev rädd först men allt gick bra och jag var som i himlen.
Kan inte alls hålla med dig om det där med härlig känsla. Om jag mot förmodan skulle bli gravid igen kommer jag totalt vägra att föda normalt. Har aldrig upplevt något värre.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Lisa said...

Du är värd många awarder hjärtat för din fina blogg. Grattis. Efter 23 timma på förlossning
och knappt vid liv efter så vet jag nog inte hur en sk normal förlossning är men det måste vara en häftig känsla.
Kramis till dig och din fina familj

Huset på berget said...

Grattis till din award!
Födde första barnet utan något, tog 4h från första värken! Andra barnet kom 14år senare på 4,5h endast med hjälp av lustgas. Gör gärna om det igen!! Mäktig känsla!!
Kram till dig, Anki

Dessie said...

Va roligt med en award.
Med första killen så var det lustgas och ryggmärgsbedövning som gällde. Jag mådde illa och yrade runt av lustgasen och var borta mer eller mindre hela förlossningen.(Hade inga riktiga värkar utan det gjorde ont bara hela tiden, så jag hann lixom aldrig vila ut.) Otroligt obehagligt, hade ingen kontroll över min kropp.
Nästa gång hade jag bestämt mig att inte gå nära lustgasen alls och då hade jag full kontroll över det som hände och klarade mig helt utan någon bedövning. Då var det en tokhäftig känsla och upplevelse. Att känna att man jobbar med kroppen istället för att bara slitas fram och tillbaka utan att förstå vad som händer.
Nästa gång blir därför också helt utan! =)

Ha en fin dag.

Kram Dessie

majra1 said...

Visst är det härligt nu när man kan börja vara mer ute och leka! Fast jag är dönervös för lillebror snart 4 som gärna rymmer... :S Finns många läskiga gömställen runt vår gård. Bu för det!
Din "leksak" påminner lite om Dalarna tycker jag med. ;)

Förlossningar var det.. Min första gick på 5 timmar varav jag krystade i hela 3 timmar!! Tog lite lustgas ibland. Klämde mest på den.. haha!
Min andra förlossning tog 1,5 timmar hemma i egen säng ( Oplanerat! )
Där var det ingen bedövning alls. Ambulanskillarna var där den sista kvarten då jag krystade 3 gånger .. Kändes så tryggt .. även om jag efteråt förstått att DOM hade lite panik. =D Dom var lite ringrostiga för det var 10 år sist för dom.. Men allt gick hur bra som helst. Kändes bra att komma in på BB med bebis i famnen! :)

Väl på avdelningen förundrades dom över att hela 3 st hade fött hemma samma natt!! Ganska häftigt va?!

Kram Mari

Hemma hos Märtha said...

Har inte varit ute och pillat i rabatterna ännu, men det kliar i fingrarna...:-)
Är oxå helt besatt av förlossningar.....och mina 6 har varit lite olika: ett katastrofsnitt, 1 med bäckenbottenbedövning, resterande 4 med lustgas...MYCKET lustgas...hohojaja..:-)
Följer En unge i minuten och efter programmet är jag helt stel ryggen för att jag har "hjälpt till" att få ut bebisen....tror knappt att jag andas...:-)
Kram
Anne-Lie

StrandviksVillan said...

Visst är det en otrolig kraft i att föda barn!!
Ettan blev jag igångsatt med, hade havandeskapsförgiftning. Tog ca 9 timmar, inga krystvärkar alls, ingen bedövning. Födde på 43 min.
Tvåan var en drömförlossning, var på benen tills dom spräckte hinnan, sen tog det 20 min och jag födde henne på 1 (!) minut! Ingen bedövning.
Trean tog längst och jag hade jätteont i ryggen, kunde knappt röra mig. Fick bedövning, men tyckte inte det hjälpte. Födde på 20 min.
Tänk så olika det kan vara! Men jag är nog klar nu, blir ingen fler ;)

Johanna.S said...

Här får man ha höga stövlar om man ska pulsa genom snön till tvättlinan :-) plus att det kommer mer snö idag, blä!

Jag har varit med om en förlossning och jag hoppas att det går lite lättare och fortare nästa gång. Från det värkarna startade till han var ute med kejsarsnitt tog det 28 timmar. Då var jag slut som artist, trots ryggbedövning halva tiden, krystvärkarna var inte tillräckligt starka så dom gav mig två alternativ, vänta eller snitta. men det kändes som att om jag väntar har jag ändå ingen kraft att krysta. Så jag valde snitt för pojkens skull, så det inte skulle bli några komplikationer, men ack vad jag kände att jag snubbla på mållinjen, jag grät floder när dom rullade mig till operation.

grattis till award, det är du värd, så bra blogg som du har!!

Vardag och flärd said...

Grattis till awarden!
Att föda barn är fantastiskt, det är en upplevelse som inte kan beskrivas med ord. Visst gör det ont men .... Jag har bara fött 2 barn men skulle gärna göra det många gånger. Utan bedövning båda gångerna, men jag vet att de flesta har det mycket svårare.
Ha det fortsatt fint!
Kram Eva