Tuesday, March 29, 2011

Men! Hallo där……

Vart tog våren vägen?? Jag fick springa ut i morse för att hämta in tvätten från linan *ler* Vet ni? Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag börjar jobba….. Känns lite olustigt men det ska bli skönt men lite mer pengar i kuvertet…_MG_2809

Har placerat min pärlhyacint i skamvrån hemma *fniss* Trodde åter igen att jag köpt vanliga lökar men så kom dom fram dom små blå =)


_MG_2813

Vackra, javisst. men inte så bra för mina luftrör :-/Vad roligt att läsa om era förlossningar tjejer =) Tänk att få vara barnmorska. Vilket underbart yrke! Här kommer lite info om mina förlossningar:

WILLIAM - Som för dom flesta förstföderskor var denna “a pain in the as”.Jag är en sån som har fruktansvärda smärtor redan av förvärkarna och låg i 12 timmar med William, UTAN ryggbedövning. Hade hört om folk som blivit förlamade av den så jag vägrade och låg med lustgas NON STOP i 12 timmar. Självklart försökte dom få bort den men då jädrar kom hornen fram *fniss*. Nackdelen blev att jag inte kommer ihåg någonting av den förlossningen! Men ut kom han. 3600g stor 2 veckor tidig och morfar upp i dan!

Viktuppgång = 11kgNICODEMUS - Här var det en kille som hade bråttom ut. På Fredagskvällen kom moster och hämtade William för våran första bortlämning av honom kl 18. Jag hade då 2 månader kvar av min graviditet och syrran poängterade att det är nu eller aldrig ni kan vara själva….Kl 21 gick vattnet *fniss*. Vi åkte in och blev kvar tom Söndag då dom satte igång mig med dropp. Hade lika jävigt ont denna gång med men nu tog jag epidural. Och jösses vilken skillnad!!! Pigg som en lärka blev jag och såååååå in i bomben sugen på choklad. Vet inte hur mycket jag tryckte i sängen ;). Tror det tog ungefär 6-7 timmar, sen var han ute.Och det med huvudet uppåt =) En helt UNDERBAR förlossning var Nicodemus!!!! 2 månader tidig och vägde 3…ja vad vägde han? Hi hiii 3200g tror jag…..

Viktuppgång = 20kgPALOMA - OJ OJ OJ vad tjock jag var med henne! 30kg uppgång och maggen enorm! När det var 2 veckor kvar hade jag fått nog. Frågade barnmorskan hur jag skulle kunna skynda ut henne och det enda som skulle kunna hjälpa var sex. Det gick fort till sänghalmen denna gång kan jag lova *fniss* Och tro på tusan….. Det började mala med en gång.

Denna gång började det med värkar. Fattade ingenting då jag var van vid vattenavgång…… Den här förlossningen var syrran med på och det var en JOBBIG förlossning!!! Det tog tid och epiduraen tog inte på vänster sida vilket gör det än värre! Nr 3 kan vara knasig och det ska gudarna veta att hon var :) Stod still ett bra tag innan dom tog hål på vattnet. Jag hade INGA krafter utan kände att jag bara ville dö….. Men när väl krystvärkarna kom, ja då jävlar *fniss*

Dom kände och konstaterade att tappen inte riktigt redo eller om jag inte var öppen nog för att krysta men det struntade jag i!! Jag kände att hon ville ut så jag satte igång. En kryst….Mitt i andra krystvärken ville dom att jag skulle andas och vänta lite, men va faaan. Kände ju att jag får ut henne om jag fortsätter trycka och absolut! Det gick så fort att systrarna inte han plocka ner sängkanten och Paloma var nära att slå i kanten med huvudet. HON FLÖG (bokstavligen) UT!! Blodet sprättade överallt. Hela barnmorskan var blodig Hi hiii 4015g och 41 lång kom hon ut 2 veckor tidig min lilla prinsessa =)NOEL - Vattnet gick tidigt på morgonen men denna gång tänkte jag inte ligga på sjukhuset och vänta in honom som jag fick göra med Paloma. Jag väntade, städade huset och duschade och Marcus höll på att gå upp i limningen av nervositet *ler* Slutade med att han stod här och skrek åt mig att åka in *fniss* Och tur var väl det!

Kom in strax efter kl 12. Jag bad om epidural vid en halv 3-3 men barnmorskan sa att vi skulle vänta lite och gick ut. I h-vete sa jag till Marcus, han kommer snart så det var bara att ringa tillbaka henne och sätta en bedövning. Kl 16 var han ute =)

Noel till skillnad mot de andra väntade tiden ut vilket höll på att göra mig galen! Var ju bortskämd med de andra som kommit 2-8 veckor för tidigt :). Gick även denna gång upp 30kg men han vägde bara 3600g.

Så nu ska jag bara vänta in mina år så vi kan få oss en liten sladdis innan jag fyller 40. Blir inte det bra tjejer Blinkar

Nu ska jag luta huvudet en sväng innan hämtning på dagis. Ha det gott och ta hand om varandra därute*

6 comments:

Maria said...

Vad duktig du har varit, och fortfarnade är :)) Jag var tydligen för "filmskadad" för jag trodde att sköterskorna skulle säga som på film, ja du vet -vi ser lite av huvudet, bara lite till, kom igen en kryst till, liiite till bara. Men nej nej plopp så flög hon ut till vida världen :D

Älskar hela familjen<3

Stina said...

Mysig läsning du raringen.
Fina blommor, trots att du inte tål dem.
Kram Stina

Anonymous said...

Ja du Erika,du är inte bara rolig,utan tuff okså.Men jag tror inte Paloma var bara 41 cm utan hon var 51cm.Hur skulle hon ha sett ut till vikten 4000gr.Roligt värre.Kram mamma.

Photo by Maria said...

Vad kul att läsa omdina förlosningar..
Gick ju bra allihop på olika sätt :-)

Ser fram emot att läsa om sladdisen sen då ;-)

Kram Mia

majra1 said...

Kul att höra hur dina förlossningar var. Och stora korvar du föder!
Ja vänta nåt år till så kroppen orkar sen kan du få en liten till.
Jag har själv 5 år mellan mina och läkarna sa att det var smart gjort av mig... min kropp orkade knappt bära det första. :( Grät i 9 mån med nr 2 ! Ändå hade det varit ännu värre om jag inte väntat! 8S
Blir inga fler här.
Önskar jag hade som hon som " aldrig mått bättre".... :D

Hade bra
Mari

*Mamma till tre små troll* said...

Vad roligt att läsa om dina förlossningar.

Här har jag haft 3 så olika..men ändå så lika.

A: första förlossningen. vaknade av värkar 00.30. BF+7. Sipprade fostervatten men när vi ringde in sa dom "de kommer ta tid, ta en alvedon och avakta". Med 3min emellan värkarna bestämmer sej min sambo att de skiter vi i...
Lämnar hunden hos hundvakt och åker in. Kommer in 05.30. 06.38 föds han. Våran A. Ingen bedövning, Ingen lustgas. Bara värmekudde ;) 3560g 52cm. En snabb första förlossning.
Viktuppgång=15kg


T: tvåan ska ju gå fort säger dom. Annat blev de här ;)
Vattnet gick 05 på morgonen. BF+9, första ynkliga värkarna kom vid 7. Men de var lååååångt emellan dom. 8.30 var vi inne på förlossningen. Dom ville ha oss under observation då första gått så fort. Vankade lite i korridoren, fikade, zappa på tv:n.
kl 14.30 är de fortf oregelbundna värkar. Så långt som 6-14min emellan. Undersökning visar 6cm. Vid strax efter 15 tiden föddes gosse nr två! Ingen bedövning, ingen lustgas. 3560g (exakt lika som storebror) 50,5cm.
Viktuppgång=9kg


LillaE: vårna lilla hoppsan. BF+10. LLite blodig flytning runt 13-tiden. 14.30 börjar jag känna sammandragningar. 16 lämnar jag T hos barnvakt. A var redan hos farmor sedan dagen innan. 16.15 hämtar jag S på jobbet. Åkte hem, duchar, packar väska, ringar förlossninge. 10-15min mellan värkarna. Åker sedan till min bästa vänn för att fika lite. fortf 10min emellan. Vi tar en kort prommenad med deras hundar på bara några minutrar blir värkarna tätare. Från 10min emellan...till 3! Avaktar 30min. Sedan bestämmer vi att åka in. Kommer in vid 20-tiden. Ligger i sängen och bara väntar.. Undersökningen visar 8cm vid närmare 23-tiden. 00.20 är han född. Gosse nr 3! BF+11. 3900g 54cm. Störst av alla syskon. Ingen bedövning, ingen lustgas. Men en panodil?! *haha*
Viktuppgång=6kg