Saturday, August 21, 2010

SkallePär här..

 

Ser ni vad jag ser?

Jessica-Simpson-s03  sexy-britney-spearsbritney-spears-sexy-photos-attracts-fans1

 

redhead_35164_1202040035_9636386_75847988

Jag ser en massa hår..



Hej svejs!

Tänkte att jag måste visa er vackra bilder med tanke på vad som komma skall *fniss*




_MG_2640

 

Mmmmm Om ni bara visste vad det här tar emot!!! Men det här gör jag för dig Micke *blink*. Nu slipper du och säkerligen många andra gå i undran om vilket tryne som möter min man vareviga dag *fniss*

Saken är den att jag fick som vanligt under graviditeten tillbaka mitt hår. Hade växt ut en 10cm men för ett par veckor sedan började det rasa igen.

Den psykiska påfrestningen av att se hårstråna rasa fick mig att raka bort allt med en gång istället.

För er nya som hittat hit har jag en sjukdom som heter Alopecia universalis vilket betyder att jag tappar allt kroppshår! Du kan läsa om sjukdomen HÄR .

Tappade allt första gången 2 veckor innan min 18 års-dag. Jag hade lååångt hår som försvann på ett par veckor. Hår på kudden, hår på kläderna, ja, hår överallt!! . Förstod inte så mycket för det gick så himla snabbt men det tog hårt på psyket. Att som 18-åring tappa allt kroppshår är inte roligt..

Det kvinnliga försvinner med håret och speciellt ögonfransarna. Det är ändå dom som får fram det levande i ett öga!

Det tog 3 år med mycket cortison behandling innan jag fick tillbaka mitt hår. Den här sjukdomen betyder att mitt immunförsvar slår ut (jag blir allergisk mot mitt hår)  mina hårsäckar så därför åt jag cortison för att slå ut mitt immunförsvar.

Det i samspel med UVB solning gjorde att håret kom tillbaka. Eller ja…. ingen som vet säkert att det var därför men tillbaka kom det :)

Men jag hade tur! Många av oss som har den “svåraste” graden av Alopecia får inte tillbaka håret.

Åren gick och någon enstaka fläck kom och gick men så fick jag min första son… Han blev 5 månader då jag tappade allt igen.

Sen har det kommit tillbaka under graviditeterna för att försvinna någon månad efter…..

Den här sjukdomen har periodvis gjort mig både deprimerad och instängd. Jag kan inte leva som många andra gör. Knackar det på dörren går det en ilning genom hela kroppen….för tänk om någon får se mig så här…..

Jag känner mig sällan vacker och kvinnlig. Jag kan inte bara åka till affären för att handla det där lilla. Måste dölja min skalle först. Sommaren är underbar men också den jobbig för mig med mitt jävla huckle …varmt *ler*

Min hudläkare har alltid sagt att det är tack vare mitt goda humör som jag klarat mig relativt bra igenom mitt hårlösa liv och det stämmer nog bra.

För hur det än är så får jag påminna mig själv om att det finns värre saker att leva med!! Jag har ändå en underbar familj och en man som älskar mig precis som jag är. Han hade nog önskat att jag såg ut som Brittan men va fan. Han har ju en kvinna som kan inreda i alla fall *fniss*

Skulle jag sett ut som denna kvinna utan hår, ja då hade jag gått med ryggen rak ;)



( Megan Fox )

megan-fox-bald_81495879

 

Önskar er en härlig fredag!

Vi ska in till Borlänge och titta på Moped kortegen som i år ska slå världsrekord på över 1200 deltagare. Fiiin blårök i stan med andra ord ;)

Puss och kram önskar Skallerpär 

44 comments:

Anna Olsson said...

Du är ju så fin hur du än ser ut!

Unknown said...

http://vindsromantik.blogspot.com/
... jag med 2 bloggar...

Hej
Du är en stark person, som kan skriva och förmedla det du har råkat ut för.

Vad jag ser (försökte att få bilden större, för att se bättre, men det gick inte) så har du stora örhängen, ett riktigt blickfång, som bara passar de som har snaggat eller inget hår.
Men det har du nog själv sett.

Jag kan berätta, jag är en uppmärksam person i vanliga fall... Var in i en smyckesbutik, med svärmor, som skulle köpa sej en ring.
Kvinnan tog fram ringar, och så sa svärmor, jag har ju så fula händer, då visade expediten, se på mina, hon var så söndervärkt av reumatism, krokiga fingrar hade hon, men det såg inte jag, för att hon hade röda naglar och vackra stora smycken. Det var de man såg.
Så är det nog med dej också, en färgstark person som du verkar vara, du utstrålar andra vackra saker.
Hoppas att du får uppleva mycket glädje, det övriga är egentligen inte lika viktigt.

Många Kramar
/Maggan

Carina said...

Hej Erika!
Jag håller med Anna Olsson, du är jättefin även utan hår, men jag kan förstå att det är jobbigt för håret är ju verkligen en del utav oss.
Men du är toppenfin tycker jag, med eller utan hår!
Kramar Carina/Hjo
kattarsel@live.se

Ett Vitare Hem said...

Åhhåller med de andra Erika du är ju jättefin men jag har full förståelse för att det varit/är jobbigt rent mentalt men som sagt du ska veta att du är ursöt även utan hår ;o)
Skäms lite för inlägget jag skrev i förra inlägget hade lite bråttom och läste inte de sista meningarna om att du ville ha skäll för att sluta.....åh andra sidan har jag svårt för att skälla ;o)
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Renoveringsdags said...

Jag personligen tycker att det är AS sexigt med en kvinna med rakat hår o ett par snygga örhängen...Ögon fransarna går inte det att typ sätta provisoriska eller nått! TYCKER inte du ska gömma dig! men som de andra säger förstår att det är skit jobbigt! Jag tyckte det var hemskt att förlora 1/3 av håret när jag ammade....... Men du är snygg me eller utan hår tycker ja serru;) Och din man verkar ju älska dig hur som;) Ha det bäst!

en smula vitt said...

Hej! Att du är en stark person har jag förstått redan tidigare och med glimten i ögat. Håller med de andra om att du är skitsnygg även utan hår. Förstår att det måste vara hemskt påfrestande psykiskt och visst sitter mycket av vår kvinnlighet i håret. Men du är en tuff tjej och har som du säger så mycket annat gott i livet. Familjen framför allt.
Fortsätt vara den positiva tjej du är!
Många kramar från Petra/

Anonymous said...

Hej min älskade dotter.Tycker du är så himla star,helt riktigt att visa dig som du är.Man tänker inte på att du inte har hår,när man ser ditt glada skratt jämt.
Allt hänger inte på håret.Tusen kramar från mamma.

Anonymous said...

Jag tycker inte du ska skämmas alls!! Du är jättesnygg även utan hår!!
Du verkar också ha en helt underbar personlighet och det slår allt :)
Lite avis är jag att du slipper raka ben, bikinilinje mm ;)
Många kramar Katarina.

Grodmamman said...

Förstår att du har mått dåligt över detta flera gånger, vet inte hur jag skulle reagera om jag tappade mitt hår. Säkerligen skulle jag bli super deprimerad då jag är jätte löjlig med mitt hår.
Säger som de andra, du är fin även utan hår och du verkar så otroligt stark. Kanske tack vare det du gått igenom!:)
Kramar

Hem och Harmoni Marie said...

Du är vacker med eller utan hår!
Jag har ett citat både på min blogg och här hemma på en tavla...."Vackert är allt som ses med kärlekens ögon" och det är så sant.

Håller med övriga, du är en stark person som bjuder in oss i ditt liv!
Kram Marie

Anonymous said...

Hej
jag tycker du är lika snygg som Megan Fox och du SKA gå med rak rygg. Det är det som gör oss vackra, inte om vi har hår eller inte.
Kramar Annica

Anonymous said...

Du är ju jättesnygg iallafall! Du har ju tur som har en sån kropp och sånt fint ansikte, men jag förstår att det måste vara kämpigt att vara utan hår och ögonfransar men som sagt var du får vara överlycklig att du är en sån snygg brud som kan va utan hår och ändå vara en fox.

Mamma Su said...

Vill tacka dig för en inspirerande och härlig blogg, jag läser den med glädje. Blir så imponerad av dig att du har ork över för den "trots" din stora familj.
Dina barn är lyckligt lottade som har denna starka och mycket vackra mamma.

Kram Åsa

StrandviksVillan said...

Du är sååå söt ändå Erika!! Du har UTSTRÅLNING!!

Men klart man förstår hur jobbigt det måste ha varit för dig under åren... Man är ju särskilt känslig i tonåren, men också såklart som vuxen kvinna. Alla vill väl vara snygga? Du är hur som helst jättesnygg och har dessutom en härlig humor :)

Trevlig helg!

Anonymous said...

Jag blir så glad och stolt över dig!! Det här är ett steg till ett friare liv för dig vilket du förtjänar :) Du är underbar syster och jag säger det igen, du är FIN<3

Stora kramar

Zinkhjärtat ♥ said...

Hej! Jag tycker att du är jättesnygg! Min dotter (snart 16 år) har på ett par månader tappat nästan allt huvudhår och för en vecka sedan rakade vi bort de sista testarna hon hade kvar. Vi ska till hudläkaren nästa vecka och jag hoppas att vi får svar på vad det kan vara SNART! Var har du fått tag på den vita "mössan" du har på dig på den lilla bilden till vänster?
Massa kramar/Annelie

Dalafrun said...

Hej vännen.
Va kul att ni kom förbi en sväng å snackade lite skit.
Ja blir så otrolig glad när du är i närheten å ja är så glad över att du finns i mitt liv.Du är en sån underbar person me så mycke glädje trots att du haft å har de väldigt jobbigt emellanåt. Du har en styrka som förundras många å du har verkligen en förmåga att göra folk i din närhet glada å lyckliga.
Ja kan tänka mej att de är väldigt påfrestande att håret inte vill sitta kvar,men du har så otrolig utstrålning som gör att man inte tänker på de.
Kolla på mej, ja är hårig, men inte faan är ja speciellt kvinnlig för de, haha ;-)

Vill bara att du ska veta att du ligger mej väldigt varmt om hjärtat vännen <3

Många pussar på flinten ;-)

Lilla gårdshuset said...

Gå rakryggad för du är görläcker utan hår. En av mina vänner här i staden lider av samma sjukdom som du. Hon har sedan några år tillbaka "slängt" peruken. Hon är också superläcker, precis som du!

Kramis/Heléne

Ullis/Leva på landet said...

Puss o kram till dig som är som du är. En stark härlig tjej som inte alls ska behöva tänka på hur du ser ut, tycker att du är jättesnygg utan hår också. Men jag förstår hur du känner, och har vänner som mist håret vid olika behandlingar, och vet hur stor sorgen kan vara till en början. Är ju skittufft att som 18 åring stå där som du gjorde.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

♥ Fyra årstider said...

Söta Erika..jag skiter fullständigt i ditt hår..du är vacker som du är för att du är du!
Kram Lotta

Photo by Maria said...

Jag tycker du är jättefin även utan hår.. Och det skriver jag inte bara för att, utan för att jag verkligen tycker det.. Men jag förstår dig fullständigt när du beskriver hur du känner och att du ibland känner dig deprimerad..

Massor av kramar..
Mia

fröken knopp said...

Du är sååå otroligt fin!!!

Kramar
Elin

Emmas utsikt said...

Jag tycker du ser ball ut! Men jag kan inte föreställa mig hur det är att bli ofrivilligt hårlös.


Och du Erika, nu är det dags att fimpa för gott! Ta en snus istället. Det stör ju ingen. (Det är min ursäkt till snusen). Jag slutade röka för...hmmm ca 7 år sedan, men var ingen storrökare. Det är SÅ skönt att slippa bli sjuk och lukta askfat. :D Kör på!!

KRAM

Tjohalia said...

Erika, nu är jag tillbaka från Mallorca, har läst, skrattat och gråtit lite.. vilken vecka du har haft, med din pappa och så.. Du.. De andra som skriver inlägg om att du är fin, är sant. Hu, ja, nu ska jag skriva något ärligt som kanske inte uppskattas av alla: det är tyvärr inte alla som passar att vara hårlös och du är verkligen INTE en av dom. Du passar i att vara utan hår, även om jag förstår att du hade velat ha hår. (ber om ursäkt till er andra som kanske tycker det är inte snällt att skriva så)
Min dotter pratade mycket om rökning i Mallorca, hon tyckte det var hemskt att folk rökte. Hon pekade till och med på en man som rökte och han såg! han flinade och jag skämdes lite. *fniss* Gör ett avtal med någon som är brutal, att om du röker så får du någon konsvekens! Jag tycker du inte ska röka alls, du som är vacker och glittrar. ;-)
Kram på dig! vännen!

Viola said...

DU är otrolig Erika som skriver så här..du är en stark kvinna..:-) kan inte alls sätta mig in i din situation..men jag förstår att det måste har varit så himla tufft, är helt övertygad om att din härliga humor har gjort att du fixat denna sjukdom "bättre" och du verkar dessutom ha en sådan härlig familj omkring dig...:D

Sänder över etern en stor varm kram, VIOLAN

NICOLINAS BONING said...

Jag tycker absolut inte att det är så stor skillnad mellan dig och Megan Fox!
Var rak i ryggen och känn dig lika fin som hon tycker jag...men jag förstår att det känns jobbigt med din sjukdom.
Strongt gjort att visa hur fin du är även utan hår...dessutom tycker min make att det är supersexigt med kvinnor utan hår på skallen så det är bäst att inte visa honom bilden på dig;-)

Hoppas att din pappa är OK nu och ger f-n i att åker mer MC.
Kan inte säga så mycket ang din rökning...sitter själv i skiten genom att inte kunna låta bli att äta allt j-a skit som är onyttigt och som gör att jag väger nästa dubbelt mot vad jag ska.
Så där ja,nu har jag berättat en hemlighet för dig som jag inte har sagt till någon "osynlig" bloggare förut;-)

Ha det riktigt bra nu i veckan och "sug i dg" av alla positiva ord som du har fått av alla som har kommenterat ditt inlägg!

Massor med varma kramar/ Birgitta

Cornelia said...

Hej!

Har ofta tittat in här på din blogg och läst dina inlägg. Hur jag hamnade här!? Det var nog via någon annan blogg och så var det nog namnet på din blogg som jag föll för :-))

Nu när jag läste ditt inlägg föll tårar på mina kinder. Inte för att du saknar hår utan för hur du mår inuti dig, pga din sjukdom. Du skriver dessutom fantastiskt bra, innerligt och fängslande.

Måste säga att du är väldigt vacker, precis så som du är!! Och inte är du långt bort från ditt ideal: Megan Fox. Tänk på att hon är sminkad och stylad på kortet!

Många kramar från en annan bloggare

//Cornelia

Anonymous said...

Jag har vart en sån här smygläsare som inte lämnar något avtryck ;)

Vilken styrka och modighet du verkar ha inom dig, kan aldrig sätta mig in i din situation men var stolt för hur du ser ut, för du är verkligen fin med eller utan hår! Otroligt härligt att du vågar stå för vem du är :D ååå du har en härlig blogg som har fått mig att le många gånger

/ Fia

Therese♥ said...

Jag förstår att det hela måste ha varit/är en jobbig process men måste ändå få skriva här att fan va snygg du är ändå =) Med eller utan hår! Vart har du gjort av alla kilon förresten? Jag har graviditet kvar å min minsting är 2,5 år snart =P Måste börja ta tag i min kropp så jag får flytta upp rumpan en decimeter eller så. =) Väntar på min planka och låda- men ingen brådis! Fortsätt blogga Erika och sluta aldrig =) Kramar //Therese

MiaMaria said...

Hejsan!

Förstår att du haft en jobbig tid...
Men det jag ser framför mig är en vacker, stark kvinna......så sträck på dig Erika!
Ha det bäst Erika!
M

Malmkakan said...

Hej Erika!

Vilket starkt och modigt inlägg!

Som fler andra skriver...
...en stark, karismatisk kvinna med stor personlighet som du behöver inte hår för att vara vacker.
Det är iallafall så jag har "lärt känna" dig här på bloggen Erika.

Många kramar,
Cecilia

Therese♥ said...

Hej igen =) Tack för din jätte fina kommentar! Jag vill att det ska stå "Det finaste vi har" eller "Det finast vi gjort" eller "Det bästa vi gjort" Jag tänkte att du skulle få överraska mej! =) Tänkte i närheten av plankan sätta upp foton på trollungarna.

Jag skulle önska att jag hade haft tid att läsa igenom HELA din blogg någon gång- från början till slut men tiden räcker så dåligt till ibland, som du säkert vet. Jag hittade dej genom min syster för ca ett halvår sedan då hon blev bloggfrälst medan hon va ute å spanade efter inspiration inför kommande/pågående renoveringar.

Hoppas att du haft en fin helg och att allt gick bra med din pappa? Många kramar!

Drömmen om ett torp said...

Men gumman!! Du är ju såå vacker både med och utan hår!! Nog kan du allt sträcka på dig <3<3<3

Inspiration i vitt said...

ojojoj vilken härlig och spontan och framför allt snygg tjej du är, med eller utan hår so what. Precis som du skriver, det hade kunnat vara mycket värre än så. Tur att du är du Erika du är underbar och unik. Kramar i massor/Ingela.

Viveka i Bläckhornet said...

Hej snygging!

Egentligen känns orden överflödiga efter att ha läst alla kommentarer du fått. Men sug i dig alla komplimanger för de är du värd. Du verkar vara en fantastisk människa som har sån styrka och utstrålning trots allt du gått igenom. Och din mans kärlek är ju det bästa kvittot på hur fin du är :)
Och när det gäller din rökning så bestäm dig - ta kontroll över din egen kropp och belöna dig för varje framsteg.
Sen vill jag bara säga att ditt hem är sååååååååååå underbart :) Skafferiet har jag blivit helt såld på...

Varm kram
Viveka

Mikaela said...

Hade jag tappat håret hade jag önskat att jag såg ut som dig :)

Anonymous said...

Oj, vad modigt gjort! Tycker att du är jättevacker ÄVEN om du inte har nåt hår.
Kan tänka mig att det svåraste kanske inte är "huvudhåret" utan att inte ha ögonfransar och ögonbryn.

Stor kram från Heléne

Anonymous said...

Alltid insidan som räknas. Du har en fin insida och blir då såklart fin utanpå! Strunta i all utseendefixering. Tänk om alla såg ut på samma sätt, då skulle ingen vara speciell! Du är så fin så:) Men såklart att du får tycka det är jobbigt. Att prata eller skriva hjälper oftast. Men glöm inte att tillåta dig att vara lessen om du är det. Känslorna ska ut!! Titta dig i spegeln och tala om för dig själv att du är vacker:) Bamsekram Ninna

Vita Falkens Lantliv said...

Men älskade vännen!!! Du är ju så fin precis som du är!!! Men jag förstår att det kan vara skit jobbigt, särskilt vissa dagar, då man är låg.
Du har ett vackert leende och tindrande ögon så det är där ögonen fastnar, då ser man inte om du har mycket hår eller ej!

Sen vill jag tacka så mycket för dina snälla ord, dom värmde mig, här är verkligen tomt:(

Så sträck på dig nu gumman, du är ursnygg;)

Kram Susanne

Galleri Hönshuset said...

Hej snygging

Underbart fin bild på dig. Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen.... du har ett helt fantastisk fint ansikte och varje gång jag träffar dig så har du ett kanonsnyggt leende/ skratt på läpparna. Och så är du en sån härligt levnadsglad person. Det är det som man ser, inte vad man har för frisyr...

och du, vilken fin kropp =)Bra jobbat där!

Kram Pirre

Therese said...

Ja jag ser en fantastiskt snygg och modig tjej!!

Kram
Therese

Anonymous said...

Rent spontant så tycker jag att du ser jättefin ut!!
Jag tappar oxo en massa hår (pga viktop) men till skillnad från dej så skulle jag se gräsligt ful ut om jag rakade bort det ;-)

Kram

Angelica Little Corner of Crafts said...

Men DU! Du är jättefin utan en massa hår! :)
:)

Marita said...

Har hittat hit vädligt sent ser jag med tanke på att du skrev detta inlägg för över 4 år sedan så vad vet jag, du kanske inte ens är hårlös längre?
Jag har också Alopecia Universalis...inget hår på huvudet, inga ögonbryn och inga ögonfransar.
Har precis som du bra och dåliga dagar.. Idag är en sån dag närjag bara känner mig bitter och arg över att livet är så orättvist.
Känner mig ful, obekväm (peruken kliar) och skulle helst bara vilja ligga hemma under en filt och inte prata med någon på hela dagen...
Jag blir också uppfattad som stark för att jag är öppen med min sjukdom och åker och badar med mian barn utan peruk.
Det folk inte ser eller förstår är att det tär så sjukt mycket på mig och mitt psyke att orka med att vara stark...skulle kunna ge min högra hand för att få ett tjockt snyggt hårsvall och långa ögonfransar att måla maskara på och känna mig kvinnlig och snygg en stund!
Du får gärna kika in till min blogg om du vill, jag har faktiskt också lagt upp några bilder på mig själv utan hår.
En annan fråga, vart köper du dina peruker någonstans? Jag beställer från USA men har börjat tröttna på deras utbud nu...