Friday, August 20, 2010

I have a confession to make

 

 

cigg

Visst är det så att jag efter 6 års uppehåll gått tillbaka till att bli rökare…..  Så oerhört korkat men har man ett beroende är det lättare sagt än gjort att sluta. Var storrökare många år men den dagen jag fick reda på att jag var gravid med William slutade jag tvärt!

Men så började jag blossa lite mellan Paloma och Noel. Och tro på fan…..Talesättet “en gång rökare alltid rökare” fick sin mening.

Och här kommer den delen av detta jag skäms allra mest för:

Jag rökte under graviditeten med Noel. Visserligen bara 1/dag men jag har alltid avskytt tjejer som rökt med mage. Eller bredvid sina barn överhuvudtaget!!

Finns inget som helst försvar och jag ursäktar mig inte heller.

Men nu är det hög tid att sluta efter att ha återgått till storrökare sedan jag slutade amma Noel.

Sitter med ångest varje gång jag tänder en cigarett. Det var ett löfte jag gav mig själv när William var liten. Mina barn skulle aldrig få se mig röka!  Som ni förstår är det löftet brutet men det är inte försent att ge dom en mamma med bra hälsa.

Så nu behöver jag er hjälp! Skäll på mig så mycket ni kan och tala gärna om följderna som blir av rökning ;)
_MG_2626

 

_MG_2632

Ni ser vilka favorit karamellerna är va?! *fniss*

_MG_2630

Tallriksfatet kommer från Stilero

Tallrikarna kommer från Dollar Store. De djupa har en helt underbar gammal grön färg med bruna detaljer. Är jätte vackert att duka med de vita under.

Ett tips till er alla är att kika in till Dollar för dom har börjat plocka in en massa lantliga ting. Allt från porlin till inredning. Saken är den att inredningsbutikerna säljer exakt likadana grejer men priset är det 3 dubbla.Önskar er en skön fredag!

Många kramar Erika

15 comments:

Ett Vitare Hem said...

Det dåliga samvetet är vår ständiga följeslagare, mår du bättre rent allmänt att röka så gör det, ingen har rätt att dömma, ingen är perfekt.....
Underbara vackra bilder, du har det så fint, så fint!
Ha en underbar helg!
Kramis/LenaS-som varit rökfri i tio år ;o)

Drömmen om ett torp said...

FY på sig! Men bra att du tar itu med det :) Lycka till gumman <3

Elin said...

Hej! nu tänkte jag skälla lite på dig ang. rökningen. Fast igentligen är det så himla löjligt att säga åt vad en annan vuxen ska göra. Du vet sälv hur enormt faligt det är och inte minst för dina barns skull. Dom vill ha dig vid liv. Min barndomskompis hemma i hönsarvet har precis förlorat sin mamma i cancer i HELA kroppen pga rökning. Det började med "bara" lungcancer sedan levern och till slut sklettet då va de kört.. alexandra och kristoffer fick se sin egen mamma tyna bort sakta men säkert ända tills hon inte kunna göra någonting själv å bara låg i sängen.Dom satt vid hennes sida och höll hennes hand när hon tog sitt sista andetag. Alexandra har precis gift sig och de enda hon önskade var att hennes mamma hade fått vart med.Detta är sannigen om rökning och cancer. Detta berättade jag enbart för jag bryr mig om er och önskar dig ett långt och lyckligt liv Erika! Hoppas de började gnaga en liten loppa i huvudet iaf =) kramkram

Therese♥ said...

Känner igen mej i din berättelse...

Smultronstället said...

Näe du skälla tänker jag inte för du vet själv hur skadligt det är. Tänk ist på allt fint som du kan köpa till hemmet för pengarna som blir över när du slutat röka Det måste vara en bra morot :) LYCKA TILL KRAM :)

Malin said...

Kan inte skälla på dig ;) Jag själv tjuvröker en cigg varje kväll när barnen somnat.. när lugnet lagt sig hihi... men jag kan hålla mig till 1 om dagen men jag hoppas jag kan skippa den helt snart men det är ju såå svårt!! Tack för en kanon blogg

Grodmamman said...

Har själv aldrig ens tjuvrökt, så jag kan inte säga hur det är att vara rökare. Däremot vet man ju att det inte är så värst bra. Min faster misste sin man för 8 år sedan och han hade KOL efter att ha varit storrökare i flera år.
Alla har vi väl våra laster, mer eller mindre farliga.
Lycka till!
Kram

Photo by Maria said...

Ja detta var ju inte bra.. Men jag tror på dig att du kan sluta igen.. Gör det för din egen skulls hälsa och framförallt för barnen.. De har inte ngn nytta av en mamma som inte orkar ngt pga kol tex eller en mamma som inte finns..
Heja dig!!!

Kram Mia

re.do said...

Min kommentar när min mamma fick cancer var:
- Inte visste jag att du har rökt!?
Jag var 10 år och visste inte att man kunde få cancer av andra skäl. (Nu hade hon i underlivet och avled två år senare. Nu har min syster bröstcancer samt i bägge lungorna, hon är 34 år)Jag tror jag inte behöver skriva så mycket mer... Men om man kan ta bort de värsta/ mest troliga orsakerna, så gör det. Snälla!
Du klarar det, inget tvivel om saken bruttan!
Dina karameller och bilder är helt underbara. Du har en ärlig och fin blogg tycker jag. Kram på dej! /Erika

Unknown said...

Jag hejar på dig, har själv precis samma dilemma så förstår dig! KRAM Petra

Therese said...

Så himla fina bilder! Gillar det vita skåpet supermycket. och karamellerna, mmm :)

(låter bli att kommentera om rökningen, verkar överflödigt här...!)

Kriztin said...

hej Erika!

Ville bara skriva till dig att du kan sluta röka bara du vill....Jag förstår dig precis, jag började röka igen så fort jag slutat att amma Maja. Arg på mig själv varje gång jag rökte, hittade hela tiden på ursäkert för att "få" röka. Sa att efter det där ska jag sluta, behöver det här nu osv. Sen en lördag för två veckor sedan så satt jag hemma i soffan med tryck över bröstet och smärtor. Åkte efter mycket om och men in till akuten och där fick jag träffa en läkare som undersökte mig och sa att det lät som om jag fått en propp. Jag åt ju p-piller och var storrökare så det var rätt troligt. Jag fick ta en blodprov och det visade på propp i lungan. Då blev jag rädd vill jag lova!!!!! Jag blev inlaggd på avdelning och blev lämnade där mitt i natten med en massa tankar......tankar som: jag hade själv sett till detta, jag utsätter mina barn för något som dom ej behöver uppleva....Jag är inte ens 30 år och jag har gjort mig själv så illa... Fick dagen efter göra röntgen och då visade den att det inte var en propp, som tur var!!!!!! Utan dom sa att jag skulle ta dessa signaler från min kropp på största allvar och verkligen tänka till hur jag lever. Och det gjorde jag, jag kastade ciggen och jag klarar det! Jag började jobba i måndags inom hemtjänsten, ett yrke där många röker, och jag har klarat mig så bra.
Jag vet att du också kan sluta, hitta nått som ersätter ciggen, typ tuggimi, det fungerar för mig.....

jag önskar dig lycka till!

Kramar Kriztin

♥ Fyra årstider said...

Jag älskar dig och ditt hem:-) men att röka är att skada sig själv. Du måste tänka inåt och fråga dig själv varför du inte tror på dina tankar och din egen förmåga. Om du vill så kan du då får du tamej f-n vissa oss att du kan! Jag tror på dig!
Kram Lotta

Therese said...

Hej.. Första gången jag kikar in på din fantastiskt fina blogg, vilka fina bilder och underbart hem du ser ut att ha.. Brukar inte kommentera på bloggar men känner att jag måste..

Jag slutade röka för 21 dagar sen efter att ha rökt (med 3 längre uppehåll)i 15 år.. Höll upp när jag blev gravid med min William men började igen när han var runt 4 månader, hur korkat är det tycker folk MEN..... När man blir "tvingad" att sluta så tänker man att så fort jag får/kan ska jag röka igen, tankarna är inte rationella utan man styrs av giftet - tyvärr..

Jag är helt övertygad om att DU kan sluta men bara om du verkligen vill, vet att det är assvårt är ju där själv, hade en svacka så sent som igår kväll men klarade den.. Lämna gärna en kommentar eller maila mig om du vill, är som sagt 21 dagar in i mitt liv som icke rökare.. Tro på dig själv och tänk dig själv som icke rökare!!!!!!

Anonymous said...

Kära älskade vän!
Så många gånger som du och jag stod på skolgården och smygrökte, oj oj. Jag har sen 6 mån tillbaka lämnat min "bästa" vän i livet men det är tufft man får kämpa var eviga dag. Jag hade en sorgeprocess på en månad först en förberedelseritual inför rökstoppet och jag tror att det har hjälpt mig för nu är jag så motiverad att aldrig mer röka en cigg.

Men fy skjutton va dåligt jag har mått aldrig varit så sjuk i hela mitt liv det har varit så fruktansvärt jobbit men jag lovar det blir bättre och bättre .
Jag med flera vill läsa och njuta av din underbara blogg i all evighet svik oss inte låt oss oxå få njuta av dig.
Önskar dig all lycka min vän: Hanna =0)