Thursday, December 10, 2009

Lite smått och gott….

Tjingeling!

Resan till Ikea blev lite av en besvikelse men jag och Marcus hade  en underbart trevlig dag tillsammans.

IMG_4325_1 

Hälften av det jag skulle ha fanns inte i deras sortiment. Och ni vet hur det är. Det är alltid de saker man längtat efter mest som är slut!   Med facit i hand skulle vi åkt  till Västerås istället.

Dom här burkarna i härligt vit porslin köpte jag häromdagen  på en loppis i stan. (dom är är inte begagnade).

IMG_4331

Och det underbara linnekortet har jag köpt av Ingela. Hon gör dom själv och de är enastående vackra.

Jag som skulle ha ett tårtfat med glaslock *gråter lite*…… Men pengarna rann iväg ändå så Marcus han blev bara gladare och gladare för varje pinal dom inte hade hemma *fniss*

IMG_4314_1

Griffeltavlan kommer från Maria.  Kom ihåg kärleken :-)

IMG_4335_1

Men se här Mia *leeeeeer*. Hittade allt den fina gömman ;-)   Dom här kökshanddukarna kostade mig hela 1,50 stycket :-). Blir skitbra att duka med till julen!  Jag till skillnad mot Mia köpte 40st. Fanns iiiiinte så många kvar när Erika gick därifrån *fniss*

IMG_4338

Den här söta stolen sprang jag nästan förbi på en loppis men ögat han med :-).  Paloma och Nicodemus tycker det är jätte kul att nallen kan vara med oss vid matbordet ;-).

Vet ni?!  Jag fick en Canon 500D  av Marcus när jag fyllde år. Han var så glad över att jag skulle få den att han öppnade paketet själv *hi hiiii*.

Men i alla fall…….   Kameran kostar ju en massa pengar men jag kan inte ta bra bilder med den =(.  Huuuur i hela friden gör ni????? .  

Jag kan inte ta ett kort utan blixt för då blir det antingen för mörkt eller för gult.  Jag använder mig av fotoshop, men jag tycker att kameran (el jag ) ska kunna göra ett  bättre jobb själv!

HJÄLP !!!

Visar er snart vad som kom hem från Ikea :-)

Många kramar Erika 

20 comments:

Emmas utsikt said...

Grattis till kamera! Så skoj! Jag har en 3 år gammal 400D och tar nästan aldrig med blixt nu mera. Mitt tips är att du önskar dig en fotobok i julklapp. Eller utrustar dig med tålamod och testar testar testar. Så gjorde jag för jag hatar att läsa läxböcker.

Kram
Emma Tvärtemot....

Viola said...

Typiskt IKEA besök..så är det jämt..därför är jag lite anti mot denna butik...låter ju invecklat med kameran...kan inte hjälpa dig..men du får väl testa dig fram...för tid har du välan massor utav...;) pussen

Hagbacken said...

Har dy nyss fyllt år? Stoort grattis då i efterskott och vad kul med en ny kamera :) Jag fattar ingenting av alla finesser MIn har, så kan tyvärr inte hjälpa dig :(

Har också tittat på de handdukarna...vilket pris! 1.50?! Såå himla typiskt att det mesta som man vill ha är slut, har varit med om det allför många ggr jag med, tyvärr...men jag förstår att Marcus blev nöjd ;)

Spännande att få se vad du handlat iaf!

Kram Linda

Anonymous said...

Kul med ny kamera,Grattis i efterskott!..Jag har oxå en Canon men en 350 D och hade lite av samma "problem" speciellt inne. Jag köpte nyligen en blixt till (som man sätter uppe på för ca 1700kr)och det fungerar bättre nu..(dock är vi inte riktigt kompisar ännu men vi jobbar på det) Lycka till !! Mvh Cecilia

Ett Vitare Hem said...

Känner igen detta med Ikea, här i örebro finns aldrig nåt, händer att jag åker till Västerås eller Linköping ibland istället.
Grattis till kameran! Hade samma problem själv i början, vilket läge kör du på? Jag körde på auto först men fick tipset att köra på P-läget istället sen kan man ställa ljusstyrkan, vilket dottern lärde mig för inte så länge sen men jag vete katten hur jag ska förklara det *pinsamt*....
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Gnistrande snö said...

Men åh så mycket fint du visar, det där lilla köket är ju alldeles bedårande och vilken lycka att få en kamera. Grattis i efterskott!

Kram
Katarina

Bygatan said...

Heej Erika!

Jo det där med Ikea känner jag ju igen!!
Tråkigt..men handdukarna är perfekta för 1.50:-, jag köpte på mig ett gäng i våras men då kostade de 1:-

Bedårande barnkök, skulle gäärna vilja ha ett sånt i lekstugan. Vi har ett rosa barnköksedan barnen var små från Micki, men diskhon är vit;))

Grattis till nya kameran, förstår att det tar tid att lära sig inställningar. Jag har ju svårt för min lilla digitalkamera, fniss*

Ha en skön helg! Kramen Lena

Anna, annajennymarina@hotmail.com said...

Hej!!

Jättefin blogg du har, brukar kika in här rätt som det är.
Angående kameran så ska du definitivt inte använda "gröna rutan", alltså inte fota på automatik. Försök utnyttja befintligt ljus, kolla i instruktionsboken och lär dig hur bländaren och slutartiden fungerar först o främst. Ju mindre ljus - desto större bländare. Ju snabbare ett motiv rör sig - snabb slutartid. Jättesvårt att förklara men... :) Lycka till!!

Kram anna

Emmas utsikt said...

Tjing tjong tuttfia!

Tänkte nog du skulle garva! Ligg på rygg och lyft fram boobsen lite så blir det nog snyggt. Du skulle se mig nu, -A, kastade bh-n för snart ett år sen. Gick alltså från D innan barn till taxöron efter nr 2. hehe..

Jag kör mest på AV på min kamera, 90% så 5% TV och 5% annat. Kul med ett 50mm objektiv också, för porträtt och närbilder. Köp ett som är extra ljuskänsligt, dvs som man kan använda i lite mörkare ställen.

Ju mörkare omgivning, ju högre ISO-tal, och så vitabalanserar du efter förutsättningarna.

Du tar ju fina bilder, så kör på!

MiaMaria said...

Hejsan hejsan Erika!

Opps...så var jag ned på ett litet hörn och Ingelas vackra kort, de är så ljuvliga...

Grattis till din nya kameran.....jag känner igen mig...så svårt med detta mörker..har ju också ny kamera och har svårt att lära mig...men vi kan väl föröka hjälpa varandra....

Ett tips från mig....kör på manuell zoomning och hög ISO ex 1600....har lyckats lite grann med detta men är fortfarande inte så himla nöjd....för mörkt. Nu får du snart tipsa mig om ngt du lärt dig på din kamera....

HA det så gott!
MiaMaria

Mitt skabbiga chica hus said...

HI HI HI HI Sötnos där. Ja sa ju det, de var grymma och jag är skitsur. Nästan så du är skyldig mig 10 nu;o) Du kan få byta dom mot nåt fint i min hög på Sussies loppis i sommar *hohohoho*

kram och grattis till kameran!
M

Inspiration i vitt said...

Hej Erika, så fint kortet hänger där hos dig. Jag har oxå en ny systemkamera men jag har inte ens packat upp den ur kartongen ännu, fick en extra blixt med på köpet oxå. Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig men jag kan ju alltid fråga dig framöver hihi. Kram på dig/Ingela.

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Jag har också en Canon, men säkert en enklare variant än din. Men det är jättesvårt och ta bra foto nu. Det är bara precis mitt på dan det funkar något. Så mycket fint du visar, dom handdukarna var ett superfynd. Vilket pris! Och den lilla stolen var så gullig. Jättefin header har du också.
Må så gott
Kramar
AnnaMaria

Mirameja said...

Hej! Ett litet enkelt knep när du använder blixt är att hålla handen för själva blixten, eller en vit servett eller nåt liknande, så mjukar du upp det vita.. Sen är det att fota, fota och fota som gäller..
Fast jag tycker du har jättefina bilder i bloggen, så tänket har du ju med dig, det är ju bra förutsättningar för att du ska bli ännu bättre!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ said...

Så vacker blog..o såå fint hem du har..sagolikt vackert ju!!!

Kram Millan ♥

Photo by Maria said...

Testa dig fram.. Lek med kameran och inställningarna.. Det är det bästa tipset.. Och att läsa i bruksanvisning eller skaffa en fotobok om canon..

Lycka till, du kommer att fixa det :-)

Kram
Mia

Anonymous said...

Hej vännen!

Vad najs att få en sådan fin födelsedagspresent. Stort grattis till dig i efterskott.

Det tar nog ett tag att köra in sig på den nya kameran. Du får utveckla det där som kallas tålamod, inte din starka sida va ? *fniss* Läsa instruktionsboken och öva, öva på att ta bra foton. Sedan ska du se att det går som en dans. Jag har aldrig blixt på mina foton och har absolut ingen värstingkamera, men det funkar.....fast jag önskar mig en bättre, snälla tomten.....:)

Vilken gullig liten stor Ninen har fått, jag bara smälter.

Ha en bra helg

Stora kramen
Lena

Anonymous said...

Stol ska det ju vara så klart, stammade visst lite på tangenterna....

sara på hedepipan said...

Ja herre gud. jag kaninte heller ta kort, de bli så gula men det blir inte bra om man använder blixt heller. Ja ja jag struntar i det jag får öva mig fram
kram sara

♥ Fyra årstider said...

Hej min sötnos
Fota utan blixt och redigera i photoshop. Ställ in nivåerna så får du bättre skärpa.

Vad kul!!
Kram Lotta