Monday, May 30, 2011

Snabb viktminskning

_MG_3479

Tapeterna hämtade från Nordsjö till Nicodemus/Noels rum Tapet: esta for kids Bords löpare: Nordsjö

Hello darlings!

Detta kommer bli ett låååångt inlägg!! Kommer förklara våra val och varför.

Som många vet har vi en son som har koncentrationssvårigheter. Som liten, 0-5 år hade han svårt att hantera sina känslor (alla kom med en gång), svårt att förstå det sociala spelet och svårt att sitta still. Resurs kallades in och dagis/vi fick hjälpmedel som skulle leda till att han kunde sitta still i 5 min. Han kunde inte gallra sina känslor vilket ledde till kaos så fort en rutin bröts eller om någon kom hem på besök.

Märkte detta redan som bebis så vi har hållit hårt på mattider från den dagen har började äta riktig mat. Mycket finns att förtälja om detta också så om någon har några frågor/funderingar är det bara att höra av sig.

*Jag anser att alla barn, oavsett problem/inte problem förtjänar fasta mattider*

Jag har en längre tid plöjt information om vad mjölkprotein har för inverkan på människors välmående och sjukdomar och resultatet står för mig/oss solklart. INGEN MJÖLK!! INGET MJÖLK PROTEIN!!

Det finns läkare som ordinerar mjölkfri kost till astmatiker, exem, ADHD, koncentrations svårigheter, allergier etc och med ett slående resultat!! Många har blivit helt av med sina problem. Och av bara en sån liten grej som att lägga om kosten.

Så from med idag går våran familj på mjölkfri kost =) Jag vill ge mina barn, min son de bästa möjligheterna i deras inlärnings tid och hoppas själva få ett bättre välmående.

Som ni förstår tror jag till fullo på uttrycket DU ÄR VAD DU ÄTER.

Skulle kunna prata mig hes om kostens inverkan *ler*

Ni ska veta att denna familj har i många år levt på onyttig mat pga av att vi inte orkat ta tag i det av många olika själ. Men nu tar jag inte våra ursäkter längre! Vägrar låta mig själv och mina barn växa upp med tillsatser och vitamin befriad mat!

Jag vill bara säga en sak innan jag kommer till bantningen =) Ge inte era barn eller er själva natriumglutamat ( E621) !! Har sett undersökningar som gjorts på ett flertal barn/vuxna och resultatet som visas på röntgen är skrämmande.

Snabb viktnedgång

Innan jag fick barn var jag super smal och tränad. Åt vad som helst & hur mycket som helst utan att lägga på mig ett gram. Fösta barnet kom och jag blev en tjockis *ler* Vet! Man får inte säga så men jag var tjock och har så varit till och från i ååår. Och efter det har den ständiga kampen att bli smal varat i 7 år. Som en jojo har jag pendlat mellan 85-60kg.

Saken är så att jag VRÄKER/vräkte i mig godis, chips & dipp , snabbmat!! Folk förstår inte hur mycket men jag kan säga att jag snittade 100:-/DAG i gottis intag (inte snabbmaten inräknad). Varje kväll, en chipspåse med dipp. Åkte ner på 5-10 min och efter det en kebabrulle eller pizza. Och inte heller då var jag nöjd. Gjorde vi bullar var det inte ovanligt att jag dundrade i mig bullar på 1liter bara på ett par dagar. Låter konstigt, overkligt, osant? Har fått höra det många ggr. Att jag borde vara fet om jag käkade så men det är som det är och jag har ingen som helst anledning att överdriva!!

Ger er bara en sannings enlig bild från en vad jag vill kalla MAT MISSBRUKARE.

Så när jag bestämmer mig för att gå ner i vikt måste jag ha hjälp!! Klarar inte att få bort sötsuget själv och även om inte tabletterna hjälper tror mitt psyke det och får en puff.

Jag vill ha snabba resultat annars tröttnar jag och går tillbaks i samma spår.

Men denna gång lägger vi om kosten för all framtid =)!! Jag överdriver inte men jag kommer leva ett liv med mat som ger mig rätt energi. Att nån sedan kommer hitta mig i snabbmats kön kommer definitivt hända men i det stora hela kommer vi tänka på vad vi stoppar i oss.

Nu till det ni vill veta *fniss*

På 7 veckor har jag alltså gått ner 12kg. Förlorat “äckligt” många centimetrar runt midjan och även gått ner en stl i bh kupa. Gått från stl 40-42 till idag 36 och även stl 34.

Vad har jag gjort?

Började med att byta ut ett mål om dagen till Nutrilett. Kan även ta det istället för frukost eftersom jag inte är någon frukost älskare. ( äter alltid en frukt efter också )

Började äta Lepigen. Tabletter som hjälper dig med viktminskningen. Dom hittar ni HÄR

Det tog minst en 3 veckor för mina att kicka in så ge inte upp.

Jag har ätit skräpmat ett par ggr bara ( 2ggr på 7 veckor ), och då bara en halv istället för en hel pizza. Och jag har “slutat” med allt onyttigt!!! Inget fikabröd, inget godis och inga glassar osv. Däremot trycker jag i mig mängder av frukt dagligen. 3-4 apelsiner, äpplen eller jordgubbar.

Eller ja….visst smakar en bit el 2 om det kommer i min väg ibland men bättre än så blir det inte. Nä, nu ljuger jag *fniss* Jag har fnatt på nöt creme och köper 1-2 sådana här små påsar ni vet ;)

Och saken är den att det smakar inte gott längre! Och sötsuget är borta !!! Förutom vid PMS:en då dvs *hurmf* Men jag känner inte att det ger mig något längre…. Blir bara att må skit efteråt när magen är uppblåst och man ser gravid ut. Är inte värt det längre för mig…

Jag går inte ofta men gör jag det går jag snabbt!!!!! Inte många hänger på och min man får nästan små springa bredvid Hi hiii Och jag går FÖRE frukost!! Du förbränner mycket fler kalorier om du går före frukost!!!! Ta gärna en kopp kaffe en stund före eller som mig ett varmt glas vatten för att sätta fart på förbränningen.

Hinner du inte gå före frukost ska du gå antingen precis före maten eller minst 1½ timme efter för att kunna förbränna.

1. Jag vet inte hur mycket skjuts jag fått av tabletterna för jag har lätt att gå ner. Men jag tror att dom hjälpt till en hel del!!!

2. Många får problem med magen av Lepigen. Man blir lös och får springa på dass som vid en magsjuka. För min del har det kommit och gott men det tar jag gärna för en snabb viktnedgång. När den dagen är här tar jag en imodium så är det klart ;)

3. Finns tydligen studier eller påståenden som visar på att lepigen kan vara farligt!! Fastställningen i tabletterna sägs likna framställningen av amfetamin. Men jag hittar inte den ingrediensen och jag tror dom tagit bort den! Googla och fatta er en egen mening.

Idag har jag måtten:

168sm lång 63kg 74cm midjemått

Och jag kommer försöka mig ner några kilon till. Säga vad ni vill men det är jag som ska trivas i min kropp!

MIN tro::: Dömer INGEN utan delger er bara mina åsikter!! Tycker inte att mina metoder är bättre än den ni gjort utan bara faller mina krav bättre i smaken.

Min tro ligger inte i LCHF. Jag tror inte på att äta fet mat. Jag tänker på vad som händer inne i kroppen också….vem mår bra av fett i rören liksom *fniss* Och kroppen behöver kolhydrater för att fungera. Det är hjärnans bensin. Att man drar det en kort tid för snabb viktminskning är en sak =)

Jag tror att om man undviker vitt mjöl och socker i sin dagliga kost kommer man långt i sitt välmående. Gi för mig är något man kan leva med livet ut. INTE då den Gi metoden man tar bort alla kolhydrater! Att sätta kroppen i “ketos” är bara en kortsiktig lösning i min värld.

Jag är ingen näringsfysiker utan tror bara på det jag kommit fram till av mycket läsning om kost.

Läs detta innan ni går: http://www.jobbpartiet.se/pdf/Margarintillverkning.PDF (sid 2)

Önskar er alla ett riktigt stort lycka till!!!!

PS: Jag vill gärna bli upplyst eller rättad. Älskar att lära mig om kosten!

23 comments:

Lilla Kråkslottet said...

Jag är allergisk mot mjölkprotein och i och med att jag inte äter det så slipper jag en massa andra allergier som pollen, pälsallergi mm som annars blossar upp.
Så någon inverkan har det :) Och det finns mycket goda alternativ "nu för tiden"
Vad kul att du har hittat något som passar dig!

Johanna Stålros said...

Vilket intressant och känslomässigt inlägg. Vilken viktresa du har gjort, så glad att du hittat en metod som fungerar för dig. Mycket bra fakta och tips för många andra som är i samma situation! Alltid skönt att få skriva av sig. Kram Joohanna

Liza said...

Wow va duktig du varit!!
Grattis till din nya kropp! =)

Vill bara göra en liten varning för viktminskningspreparat!
Jag har problem med sköldkörteln/ämnesomsättningen o ska absolut inte laborera med mina värden!
På vissa preparat står detta men inte på alla!

Tex så köpte jag en måltidsersättningsbar men läste sedan på att man inte skall äta såna om man har problem..
Det kan bli väldigt tokigt!

Ha det bra!

Kram Liza

Petra-Lantlig Charm said...

Jag har med ahft ätstörningar å gått upp och ned i vikt. Jag testade Lepigen för några år sedan när de fortfarande hade efedrin i sig och det är INTE att rekommendera. Speedad och rasade i vikt, men jag var ju aldrig hungrig heller.
Har de Lepigen hemma som du rekommenderar, men har inte vågat ta dem. Kanske skulle testa igen. Jag tror iofs på att äta fet mat, eller rätt sorts fett. Vi äter grädde, riktigt smör och feta såser. Jag går inte ner i vikt, men jag går heller inte upp trots att jag inte rör mig mer än det vardagliga!

Bra gjort att gå ner så mycket, duktigt!!

Tack för ett bra inlägg!

Kram Petra

Det vita dårhuset said...

Hej Petra!
Tråkigt med ät störningar!! =( Men jag förstår dig och alla andra som kommer dit....Tyvärr!
det finns fler som provat lepigen när det fanns efedrin i och kände sig total speedade och hade svårt att ta sig genom dagen normalt :-/
Jag känner då ingenting av dom "nya" Lepigen men å andra sidan är jag redan speedad *fniss*

Rätt fett ÄR bra men inte i mängder! Absolut =)

Ha en jätte bra dag!
Kram Erika

StrandviksVillan said...

Håller med mycket av det du skriver.
Tror också på det där med mjölkprotein, vet flera som har erfarit detsamma som du skriver, tex med astma och hudproblem. Vår minsting äter knappt alls något mjölkprotein (pga njursjukdom). Håller också med om det där med att äta mycket fett - usch! Onaturligt tycker jag.
Däremot är jag väldigt emot att ta tabletter!! Men var och en måste få välja själva hur dom gör.

Lycka till med familjens nya kost! Strongt av dig att ta itu med det!
kram, Ann-Christine

Kris said...

hejsan, Det är bra att du påminner oss om att vi skall äta ordentlig mat! Det vill bli lite såochså ibland med den saken...tja... pga olika orsaker.
Stort grattis till dig som lyckats med din viktminskning!!! Och du är så duktig som börjat röra på dig! Undrar var du får all energi ifrån...
Jag borde också göra ngt... har korvar runt magen..

Lantligt i smultronbacken said...

Väldigt intressant läsning. Vissa saker håller jag verkligen med om och andra inte. Men smaken är ju som baken och även detta tror jag. Mjälk tycker jag att man ska ha och det är något som jag i fortsättningen också kommer att dricka/äta och ge mina barn.

Du har verkligen varit jätteduktig och jag är imponerad. Jag tror att mycket sitter psykiskt, det gäller att verkligen bestämma sig

Kram Teres

Dagdrömmar said...

nåt liknande tabletter skulle jag vela prova på, men tror inte vi har de här.
har försökt med motion och maten nu men vikten verkar inte vela gå ner ändå. då blir jag så less och trött på allt med vikt. skulle behöva nåt litet hjälp där vid sidan om allt annat.
du är sååå duktig!!
~marita~

Trivsamma förändringar said...

Vad duktig du har varit som fixat att lägga om dina/era matvanor, det ska du vara riktigt stolt över tycker jag!
Det viktiga är ju inte om man är smal eller tjock tycker jag, det finns ju många som är smala men som också äter helt fel. Det är hur man mår som spelar roll tycker jag och hur man trivs med sig själv och sin hälsa.
Är själv överviktig och gravid just nu, så nu är det inte aktuellt för någon bantning, men efteråt då ska jag minsann lägga om kosten ordentligt så att både jag och mitt barn kommer må bra. Jag känner att jag behöver mycket mer energi, än vad skräpmat, godis och fikabröd ger.

Ha det så bra och tack för ett bra inlägg med mycket bra att tänka på! Kram Maria

Lisa.L said...

jag blir så glad av din länk om margarin ! Så fler får upp ögonen om vilket skit det är! Det ska vara smör i folie paket och inget annat :D ja naturium gultatmat e rävgift och inget annat! I vårat hem är det strängt förbjudet sen många år tillbaka, ajabaja. Ingen mår bra av sånt =/ intressant det dära med mjölkfritt. Men hur blir d då med kalium och kalcium som e i mjölk som e bra för kroppen och speciellt för barn ? Min sambo uteslöt mjölkprodukter en gång vilket resulterade i att han svimmade och kramade. Och resultatet på sjukhuset var antingen kalium eller kalcium brist (kommer inte ihåg vilket av dom d va ).Sen det dära med lchf, jag äter ju d, och jag tror bara det e bra med lite fett i rören :D för det e ju bra fett man äter då man äter lchf :D det e d farliga fettet som e i chips mm som jag tror e dåligt att få i "rören" ;P

kram Lisa

Lisa said...

STORT grattis till dig och sååå mycket intressant läsning. Tack för alla tips och råd.
Verkligen intressant...

Kram Lisa

HemmetiVitt said...

Helt underbar läsning!!! Gick själv upp lite för mycket under min gaviditet och det är ju så grymt jobbigt att ta tag i det. Framförallt när men har en 6 månaders liten bebis som har drabbats av mörkskräck, så man får ju inte sova så jätte mycket själv om nätterna.

Har själv provat likande tabletter innan jag viste att jag var gravid, får ta och testa dom och se om man kanske kan få lite mer energi om inte annat.

Tack för tipset och ha en helt underbar långhelg!

Himlavit said...

Tackar för en trevlig läsning. Känner igen mig i mkt så här några kilo för mkt efter graviditet. Har precis tagit ett steg i rätt riktning att sluta äta godis vilket för mig är en stor bov. Bröd äter jag inte. Jaja, nog om det :-)
Vill säga att du är JÄTTE duktig som gjort stora förändringar och fått resultat.
Trevlig dag
Kram Tessan

Anna said...

Jag har tagit Lepigen X-Strong i två månader och tänkt på att inte stoppa i mig för mycket sötsaker samt börjat röra på mig mera. Har gått ned 5-6 kg. Har blivit piggare och sötsuget har minskat. Lepigen innehåller endast naturliga ingredienser. Har kollat med min läkare då jag tar mediciner. Ska på en veckas semester på franska rivieran i juli. Ser fram emot att ha min nya snygga bikini "fniss".

SusannesSaker said...

You Go Girl!!
Vad duktig du är och skönt att ni hittat något som funkar för hela familjen!
Komjölk är bra - till kalvarna!!

Petra-Lantlig Charm said...

Jo självklart måste det vara i rätt mängd, annars blir man ju som man äter, hihi!
Jag är med så speedad av naturen så du kan ju tänka dig hur jag var då?

Men nu ska jag testa de där tabletterna igen för att se om det blir bra?! Hade det gjort verkan efter 3 veckor hos dig?

Kan du inte svara mig i min blogg med, annars missar jag ditt svar, hihi. Är så van att kolla i min så glömmer av att andra skriver i sina egna!

Ha en skön onsdag!

Kram

majra1 said...

Vad kul att höra att ni tagit tag i kosten ordentligt! :)
Det är ju nåt bra för hela familjen.
Ätstörningar är jobbiga oavsett hur dom ser ut.. :(
Du kanske har jättebra ämnensomsättning eftersom du inte "rullar" fram , som många andra gör med din matvana. :)
Jag åt också massor och allt innan barnen kom utan att gå upp. Svårt att börja tänka på kosten när man aldrig behövt göra det.. Men man är väl vuxen då.. måste börja tänka på matvanor. :S
Vi äter ju inte heller mjölk och mår bra av det. Ingen kolik har vi haft heller. :)
Mina pojkar blir tex aggressiva av godis! Så det får dom ytterst sällan. Choklad, kakor o liknande får dom istället.
Många säger att omega 3 är bra för adhd barn.. visst det funkar mot det men kirurgerna gillar det INTE.. för blodet blir mer svårhanterligt.. så man måste alltid tänka innan man tar nåt.
Storebror äter några i veckan, inte varje dag. Han blir lugnare trots att han inte har adhd... ;)
Hoppas ni ska må bättre med nyttigare mat och kanske slippa alla era magsjukor o så.

Kramar Mari

Marina said...

Grattis till viktnedgången, det är nog många som köpt dessa tabletter nu ;)

/Marina

Jenny said...

Jag tror också på att maten är viktig för barn med särskilda behov i skolan, jobbar med dessa. Tillsatser i mat är hemskt och efter amning ska man inte dricka mjölk! Däremot är jag inte så strikt att jag utesluter proteinet helt och hållet … :)
Tvärtemot vad du skriver går men ner bäst om man följer kroppens klocka dvs att du äter som en kung vid frukost, lunch som en prins och middag som en tiggare. Bäst resultat av träning får du vid 16-tiden. Helst ska man inte äta efter sex på kvällen och sömnen är viktig! För en långsikt viktnedgång ska man minska med 0,5-1,0 (som kvinna) i veckan.
Jag vet en del … ändå sitter mammakilona kvar. Det är svårt med motivationen och jag är en tröstätare. Har man bara bestämt sig så går det lätt så själv väntar jag på drivet att genomföra det. ;)
Lycka till!

Jenny said...

PS. Angående koncentration så har det visats att omega3 har effekt. Har du provat att ge honom tabletter? Eller funderat på en diet fullproppad med omega3?

Annelie said...

Jädrans va bra skrivet,jag tror oxå på kostens inverkan på kroppen,absolut...KRAAAAM/Annelie

Tolisinredning said...

Hej och tack för en intressant blogg på alla plan.
mvh Tolisinredning