Sunday, March 6, 2011

Många frågor ETT svar

HEEJ!

_MG_2165

Böckerna finns på adlibris.com

Jag är helt 100 på att vi blir/är vad vi äter! Har läst mycket om matens påverkan på människan både i bokform och på nätet.

Efter att ha sett Jim Carreys ex fru Jenny McCarthy berätta om vad maten haft för inverkan på deras autistiska son på Oprah Winfreys show var jag förbluffad över att läkarna inte informerar oss föräldrar till “krångliga” barn om mjölken och glutens ibland förödande inverkan.

Ett stort forum på nätet samlade föräldrar som upplevt “livets återkomst” på sina barn bara av att utesluta mjölk och/eller gluten ur barnens kost! Vi provade själva på William ett par månader och tyckte på den korta tiden se skillnad.

En bloggerska tipsade om dessa böcker och jag nappade på direkten! Nu finns det ingen möjlighet för våran familj att äta glutenfritt pga den höga kostnaden, men att utesluta mjölkproteinet och sockret ur kosten kommer vi absolut att göra!

Det hjälper inte bara barn med svårigheter utan alla. Det har visat sig “bota” exem, allergier, förbättrad sömn, ge mer energi, få celluliter och andra hud problem att försvinna, mm mm. Blir ni intresserade till ett bättre liv?

Jag rekommenderar att köpa boken Kärnfrisk familj i första hand.

Många kramar Erika

15 comments:

Hanna said...

Intressant.
Kram
Hanna

Mina drömmars hus said...

Bra att du hittat något som du tror på.
När det gäller sjukdomar i allmänhet så tror jag att det genetiska har otroligt stor betydelse och det går inte att påverka med kost mm,
Ha det bra Erika!!!
Kram kram
AC

Maria said...

Jag håller med helt och hållet men jag har aldrig vågat utesluta mjölken ur mina barns kost. Har blivit inpräntad hela livet med hur viktig och nyttig mjölken är för barn. Har du ersatt mjölken med något annat eller bara tagit bort den helt?

Krillas Krusiduller said...

Håller med dig helt och hållet!! :) Man ska värna om sitt mående och kropp och tänka på vad man matar den med! Hoppas du får en toppendag! Kram C

Gammelbålsta said...

Hej!
Kosten påverkar absolut. Jag gav min autistiske sån diet utan mjölkprotein, gluten, glutamat i över 2 år och skillnaden blev enorm. Den boken ska jag köpa, verkar intressant. Ha det bra KRAM

Mina drömmars hus said...

Hej igen!
Det är klart att det har betydelse, men jag läste en undersökning som gjorts om gener och kost.
Den visade att det gick inte att förhindra vissa sjukdomar, men det är säkert väldigt bra att äta rätt om man blivit sjuk.
Hoppas du förstår vad jag menar....men det var ju bara en undersökning bland alla.
Det viktigaste är att man tror på det man gör och trivs med det.
Lite överens är vi kanske :)
Kramelikram
AC

Lisa said...

Jag såg också programmet om henne. Helt suveränt. Jag tror absolut på att det är så att vi blir det vi äter. Håller med dig till 100%.
Men sen är det där med att förändra också men kanske är det dags att köra igång...

Kram Lisa

Marias Collage said...

Jag tror absolut att kosten har stor betydelse!
Såg denna bok i en hälsokostbutik i julas och tänkte köpa den, men det har inte blivit av ännu.
Den verkar innehålla tips för ett bättre liv! Mamma hade sett en intervju med författarna, och att de propsade för ren mat utan tillsatser, inte såg på TV utan umgick med familjen istället m.m. Sunt tycker jag!
Ska ta och läsa den :)
Ha en fin dag!

Susannes Saker said...

Tummen upp!
Hoppas att det kan hjälpa er till ett friskare liv:)
Det har absolut hjälpt oss!!!
Kram på er

Ett Vitare Hem said...

Visst är det så att man behöver lägga om sina kostvanor en del och just som du skriver att för vissa har det hjälpt massor!
Ha en riktigt härlig måndag!
Kram/Lena

♥ Villa Tretton ♥ said...

Jag håller med dig helt & hållet:)

Ha en fin dag
Kram Susanne

LIVSGLITTER said...

Ohh det är ju så intressant allt detta om hur maten påverkar oss och kan förhindra och påskynda vissa sjukdomar!!
Ha de bra!

Husprojekt Drömhus said...
This comment has been removed by the author.
Husprojekt Drömhus said...

heej!
jag tror på det stenhårt på att matenens påverkan på kroppen! tack för boktipset, köper gärna den boken! Undrar om inte det var i kvällsöppet med ekdahl för några avsnitt sen dom också hade uppe diskussionen om mjölk & autism, mycket spännande avsnitt,tror att boken diskuterades & även att författaren till boken var med.

ha en fortsatt fin vecka,
Kram
Tiina

majra1 said...

Jag håller med dig helt! Jag har själv inte ätit mjölkprotein eller kött på mååånga år och mår bra. köttet var det en läkare som sa till mig att utesluta!
När jag var 14 fylldes min kropp av vätska.. ingen vacker syn. :/ Läkaren sa att jag skulle sluta med kött. 3 mån senare var vätskan borta! Har inte ätit sen dess!
Jag känner flera mammor som haft kolikbarn.. nästan alla som slutade ge komjölk till barnen blev av med koliken! Om man ammar får mamman sluta med mjölk under denna period.
Blir så arg på bvc som inte informerar om detta!!! ;C

Förlåt om jag rycktes med, men denna fråga står mig varmt om hjärtat.

Hoppas ni ska må bättre när ni ändrar lite i kosten. :)

Mari