Wednesday, January 26, 2011

Vackra ting

_MG_8719

Visar mina sista loppis fynd. 5 vackra gamla knivar för endast 5:-. Tårtspaden är av storleken större och en favorit med dess mönster över hela spaden.

_MG_8717

Jag har lyckats samla på lite vackra bestick faktiskt och det har blivit en av de saker jag automatiskt tittar efter när jag går på loppis. Ska visa er resten en annan dag.

God dagens sunshines!

Många frågar om vilken färg vi använt till att måla våra trägolv så jag tänkte svara på det idag,

Vi har valt att köpa Nordsjös golvfärg och det mestadels för att deras priser är överlägset lägre. Men vi är dock nöjda med golvet(!). Jag själv tror inte att det spelar någon större roll vilken färghandel man använder.

Våra underlag har varierat. Det i hallen var redan målat med grå golvfärg (oljefärg) och dom flesta skulle säkert ha ruggat lite med en slipkloss innan målning men det gjorde inte vi. Jag frågade på Nordsjö och hon trodde inte att det skulle behövas om vi tvättade golvet noga med golvtvätt.

Så vi tvättade och målade och det blev bara bra. Får hålla tummen på att det håller ;)

Hur ni ska göra när ni målar golv vad gäller slipning osv tycker jag ni ska höra med eran färghandel om för bästa resultat. Jag och mannen är inte så kinkiga och kör därför på snabbaste möjliga vis (!)

Lycka till till alla ni som ska till att måla!

Kram Erika

24 comments:

Östervik9 said...

Fina bestick du har fyndat, finns det något roligare en att gå på loppis:)
//Camilla

Mina drömmars hus said...

Jag bara undrar, vad ska vi med alla våra saker till, ha ha??????
Fina va dom och roligt är det!!!
Ha det bäst Erika
Kram
AC

Vardag och flärd said...

Jag älskar dessa vackra gamla bestick! Vilket vackert arbete och vilken patina! Tur att inte alla vill ha sådana för då fanns det inga till oss, hihi.
Kram Eva

Unknown said...

Hejsan!
Vilka vackra bilder på dina fynd. Jag älskar att loppa :).
Ha de bra, kram Ing-Britt

Hemtrevligt hos Johanna said...

Jättefina bestick du har hittat. Så fint att duka med sådana. Det ska jag kolla på nästa gång jag besöker loppis (typ imorgon). :)

Angie said...

Letar också gamla bestik sötis =) Tror dem jag vill samla på (har köpt någon) är "Fransk Lilja" - säg gärna till ifall du hittar någonstans eller om du hittar billigt så köp åt mig! Behöver allt; kaffeskedar/desserskedar/gafflar/knivar osv osv... Så shoppa på du bara och du får pengar av mig! =) Dem är ganska så svåra att hitta =( Puss och kramiz och kul du kan länka till FB igen :) Ses snart på Zumban hoppas jag.

Anonymous said...

Tack Erika, men jag mår bra från mina klimateribesvär nu.
Vill bara säga att man måste visa hänsyn åt alla håll, tänk om du varit en gnutta trevlig mot Damen i butiken o sett hur hon reagerat?
Jag har själv haft småbarn och vet vad du menar men jag är fotrad till att tänka först o handla sen.
Läste om blogghatet, det uppstår oftast om man vänder om och har en annan syn på saker man kan ha olika sätt att ta tag i saker som ni borde lära Er ni unga bloggare.
Håll med annars atackeras Du!!!!
Och vill man vara anonym så vill man !!!

Anonymous said...

Nu är det så i vårt land att vi har rätt att vara anonyma i insändare och i blogglandet. Att blogga är ett sätt att skriva offentlig dagbok, en dagbok som är öppen för alla som vill läsa den. Många av dina bloggvänner har hejat på och uppmuntrat hur du satte surkärringen på plats. Jag tror att en del har överreagerat på händelsen du beskrev och använder överord. Ni kräver respekt men ger ingen. Ni kräver empati men har ingen själva. Jag hoppas att ingen av er har yrken inom skola, barnomsorg, sjukvård eller äldreomsorg. Ni har ingen förståelse för att en äldre kvinna eller man kan ha någon form av sjukdom som förklarar beteendet, tex en demenssjukdom. Ni hoppas att aldrig själva bli en surkärring, men det kanske ni inte kan bestämma själva.

Anonymous said...

Sååå himla fegt att vara anonym tycker jag!!! Våga stå för dina åsikter för F*N!!! Eller så börjar du leva ditt eget liv istället för någon annans....

Tack Erika för en super fin och härlig blogg! Du är för go du!! :)

Kram på dig!

Vicky Z

vackra vita ting och goda kakor said...

Hej Erika,

vilken "mysig" stämning det blev på din blogg, den som är så fantastiskt härlig annars.. kanske du anonyme kan vara "putt" någon annastans, det är frivilligt att vara anonym, men även att gå in på bloggar..

Anonymous said...

Nu är det så om jag förstår rätt, att det är många här som skriver anonymt. En del anonyma håller inte med dig Erika, medan en del anonyma gör det. Konstigt att det bara reageras på de som inte håller med. Att besöka andras bloggar är upp till var och en hur man vill göra. Att ha så många besökare som möjligt är något som alla bloggare vill ha. Alla har inte tid, kunskap eller lust att sköta en egen blogg. Kommentarer vill man också gärna ha, men det måste som jag nu förstår alltid vara positiva och medhållande. Om man inte kan tåla en annan uppfattning då ska man kanske inte ägna sig åt att blogga och lämna ut sig på det sätt som en del gör.

Vänligen
Krister W

Anonymous said...

första gången jag hört om en man som haft klimakteriebesvär...eller är det två? blir förvirrad.. :)

Anonymous said...

Ja du som undrar fundera på de du.
Tack du man som griper in och förstår, ibland måste man ha levt lite längre för att begripa vissa saker, så är det bara.
Skönt att höra att alla inte stöpts i samma form, skulle inte vilja Leva i en sådan Värld.
Vill bara önska Er alla en fin Onsdagskväll!!!
Var rädda om varandra.
Jag önskar Er alla tjejer ett lycka till den dagen ni är sura Klimakteriekärringar man väljer inte det de kommer som ett brev på posten.Kram

Viveka i Bläckhornet said...

Hej där!

Superfina bestick1 Jag är också galen i såna gamla fina rariteter.
Du har nåt att hämta inne hos mig... ;)

Kraaaaaam Viveka

Vita Falkens Lantliv said...

Grattis till vinsten hos Viveka!

Tack för tipset om golvet:) Skit snygga bestick, tårtspaden var göööör läcker!

Kram Susanne

Lena said...

Tack Erika, för din beskrivning av golvmåleriet!
Gillar också den enkla, snabba vägen så nu tvättar jag bara av mina golv och målar dem!

Härliga loppisfynd (gillar också ljusstakarna i bakgrunden)!

*Mamma till tre små troll* said...

Åhhh, vad roligt att nån mer är som mej! "äh, de blir bra" säger jag. Tar fram en färgburk och målar direkt på tapeterna.
Medan många av mina vänner skakar på huvudet och tycker både de ena och andra om att jag "inget gör de viktigaste av allt, ett bra underarbete är A-O"..tydligen?!?

Ähh, varför krångla till de ;)



Jättefina bestik, föresten.
Du får gärna tippsa om de är någon spc loppis du brukar besöka. Bor ju i borlänge, men ser aldeles för sällan några anonser om loppisar...och när jag väl ser dom, har dom varit ;)

Ett Vitare Hem said...

Åh vilka underbara bestik!
Ha en finfin kväll!
Kram/Lena

Anonymous said...

Grattis till vinsten =) Lite avundsjuk blev jag nog ;o)
Jättefina bestick!

Ha det bra!
// Nilla H

Photo by Maria said...

Så snygga bestick!!

Tror jag fick en släng av sleven för att jag kommenterade ditt förra inlägg men inte helt säker.. men men..

Ha nu en fin torsdag..

KramMia

fem barns mamma said...

Är lite nyfiken på ert golv! Har själv målat med både oljebaserad och vattenbaserad färg och det är såå stor skillnad, det med vattenbaserad färg höll inte alls:-(. Men det var några år sen, så jag gissar att det är nya färger nu! Om jag fattat rätt så säljs väl inte den oljebaserade längre.

Tack för en inspirerande och intressant blogg:-)
Kram Emma

Anonymous said...

Hej Erika
Du har en ljuvlig blogg som jag besöker dagligen,jag tycker om dina härliga inlägg.
Vad jag inte begriper är hur andra människor orkar lägga ner energi på att vara elaka..kan bara undra hur dom kan slänga bort sin dyrbara tid av levande liv med att kasta skit på andra?Knäpp av datorerna och rör på kroppen så minskar klimakterie besvären och Ni kanske kan fokusera på något som ger kroppen positiv energi istället...bara ett tips från en som njuter av livet trots att jag har övergångsbesvär och allt.Erika fortsätt blogga du glädjer många.
Kram Monica

Anonymous said...

Att ha en annan åsikt är väl inte =elakt
kan inte folk Svenska språket, har aldrig varit med om hyckleri som denna att bloggerkan Erika vill ha bara ha medhållande kom.är däremot tydligt.
Om det är några som blir påhoppade i denna debatt så är detjust anonyma vilket inte är OK.
Du ger ju själv möjligheten att vara anonym gäller det bara dom som har annan åsikt att lämna ut namnen Näädu..du som är så modig ta detta med en glimt i ögat vetja.
En som mår görbra!!!

Det vita dårhuset said...

Att den anonyma blev påhoppad är inget jag kan rå på!
Sedan tycker jag att du ska läsa mitt inlägg EN GÅNG TILL. Det var inte den dåliga kommentaren i sig jag reagerar över utan heeeeela långa debatten.
MVH