Tuesday, January 25, 2011

Idag rann det över lite

 

_MG_8697

Jamenvisst är den vit igen(!) Känner åter igen friden rinna genom inredningsådrorna *fniss*  Lite skillnad att måla vitt då det krävs 3-4 strykningar gentemot den svarta som bara krävde en….

Den där friden förresten… Jag och A var på Coop och handlade med några av barnen.  Jag körde en bilvagn och vid tillfället satt hennes 15månaders bebis/barn och körde. Glad i vågen satt han och ropade mamma, mamma samtidigt som han glatt körde.

Då ser jag ett äldre par där kvinnan står och grimaserar och tycker att det är väldans jobbigt att höra barnröster.   Jag ignorerar…..   Men kvinnan fortsätter och nu muttrar hon oerhört över hur jobbigt det är och uttrycker sig både verbalt och kroppsligt(!) Jag blir mer och mer irriterad och till slut kan jag inte ta mer.

Jag går fram till kvinnan och talar en aningen upprört om för henne att i dagens tider kan man faktiskt sitta lugnt och stilla i sitt egna hem och klicka hem sina varor! Då slipper du ut i storhandeln och höra alla barn……

Hon protesterar varpå jag blir än argare och efter ett par väl sagda ord går jag därifrån. Efter en kort stund kommer hennes man efter med händerna bakom ryggen och säger till mig:

Ja, du var då en munter en du! Och börjar gå tillbaka….. Mmmmm ungefär lika munter som frun din ;).

 

Skulle visa er mina nya inköp men här ser ut som crap *fniss* Orkade helt enkelt inte röja innan solen gick ner så jag hoppas på i morgon*

 

Kram Erika

31 comments:

Anonymous said...

Bra Erika. Vilken skitkärring! //Åsa

Bejben said...

fy FAN Erika, där skulle jag gärna fått gått bakom dig och asgarvat när du skrek åt kärringen!

skrattar högt här..

Carina said...

Toppen Erika! Hoppas jag aldrig blir en sån där surkärring! Jag har (tyvärr) en mamma som stämmer bra in på din historia, kunde nästan trott det var hon.....elak jag är va? men det är sant och jag hoppas generna hoppar över en generation för sån vill jag inte bli.....
Kramar till goa dig! Carina/Hjo
kattarsel@live.se

Anna said...

Ha ha Erika...härligt gjort...tjurigt folk kan gott ha det ;)!
Å du skänken är såååååå fin=)!!

Kram Anna

Ett Hallons Liv said...

nästan så man skulle be barnen låta ännu mera :P haha bra gjort!

Livsnjutaren said...

Haha, bra jobbat;)

Anonymous said...

Du är lik din mor.skulle også gå fram till tjurkjärringen.Det vet du.Din mamma blir lika ilsk.Det är skillnad när vi är hemma,då kan man säga att dom kan vara lite tyst.ELLER???Jävla pensjornärs kärring.Så får jag aldrig bli.

Photo by Maria said...

Bra gjort!!!!

Kram Mia

Trivsamma förändringar said...

Heja Erika!

Kram Maria

Tjohalia said...

Skratt.. Det var roligt det där, samt sant också. Man kan faktiskt beställa hem varor om man vill. Du, eftersom hon irriterar sig på sånt, ska du tänka att det är inte ditt problem, utan hennes. Hon har säkert mycket problem, därför gnäller hon för hon söker något att kritisera. Nu är hon nog hemma lycklig över att ha något att prata om. Energitjuv!
Skönt att du har blogg och kan prata och skaka av dig om sånt.
Stor kram på dig.

Anonymous said...

Jag hoppas du blir jätteglad nu, om du sparade dina krafter till en skopa tålamod istället för att måla om möbler hundra gånger om. så kanske du hade lyckats hålla igen!!Damen kanske blev störd av barnet hon kanske oxå hade målat om möbler hundra ggr. om.
Tänk på att Ni betedde Er lika illa åt???
Jag har själv gått igenom klimakteriet och var på uruselt hymör för att jag svettades genom nätterna och alldrig fick sova ,De finns alltid ett skäl till ett Negativt betende ...
En före detta klimakteriekärring o du har ditt kvar!!!tror jag önskar lycka till

Anonymous said...

Hahahaha, jättebra gjort! Jag hade nog inte heller kunnat vara tyst om någon gnällt på barn! Herregud, de låter! Och klarar man inte av ljudet av barn så får man göra som du föreslog, klicka hem sina varor, alternativt handla en kvart innan affären stänger för då är det troligen inte så många små barn med och handlar.

Usch för griniga kärringar :-)!

Kram på dig!
Mona

Anonymous said...

man kan åka och handla mat utan barn!!!!
Kanske nåt att tänka på!!!!!

Anonymous said...

Du Anonyma som skriver att man kan åka och handla mat utan barn: visst kan de flesta det ibland, men alla kan inte alltid göra det, ibland MÅSTE man ta med barnen till affären! Även om det inte är så roligt för varken förälder eller barn! Har du tänkt på dem som är ensamstående, hur tycker du de ska göra???? Lämna sin tvååring hemma och säga: mamma kommer om en timme igen, ska bara åka och handla lite mat...?????
Eller åka och handla när barnen somnat, och hoppas på att de inte vaknar medan man är borta??

Tänk efter lite nu!

Anonymous said...

Javadå kan en surkärring KLICKA hem varor kan väl vem som helst eller????
Därmed har jag aldrig sagt något om att lämna barn ensamma kärpning!!!

Det vita dårhuset said...

Nej men stopp här nu!!

Vill klargöra att jag INTE var otrevlig och jag skrek INTE. Var bara saklig och talade om för henne att hon faktiskt befann sig på en stormarknad!!
Ditt klimakterie verkar bestå eftersom du hakar upp dig på min möbelmålning.....

Hur dåligt man än mår måste det väl finnas en gräns?!
Jag LIDER av PMS men jag har ändå mitt sunda förnuft kvar!
Det är barn vi pratar om!!!!!!!
Hade hon blivit irriterad på en vuxen kunde hon väl visa sitt missnöje men åter igen----- Det var ett barn---LITET barn!!

Och åter igen-På en STOR marknad dör det alltid befinner sig barnfamiljer.

Hennes sätt var inte fint och jag tvivlar på att klimakteriet levde kvar i den kroppen.
Men jag håller med dig. Kvinnan har problem. Men för det får hon inte stå och häckla mina barn!

Malmkakan said...

Hej Erika!
Tyvärr finns det alltför många som inte respekterar barn, tränger sig före i kön om ett barn står där, störs av att barn tar plats, pratar, skriker, skrattar och gråter.

Usch, stackars bittra människa!
Tänk att leva livet utan att glädjas, skratta och gråta med barn.

Du gjorde helt rätt, precis som jag skulle ha gjort. Det skär genom ens hjärta när någon häcklar över ens barn.

Ps! Idag var repotaget med i DD. Fast, hmm, ja, vad ska jag säga...ett STORT porträtt av familjen Malm och så några mindre bilder på vårt hem. Texten är jag nöjd med, men jag antar att läsare blir nyfikna o vill se HUR det ser ut...

Många kramar,
Cecilia

Mina drömmars hus said...

Jadu, när man är ute och handlar kan allt hända. Många irriterar sig på barn bara dom låter...
Men men det är bara att spotta i nävarna och gå vidare, med ett leende och det gjorde du säkert.

Men snälla du är ju otrolig målat om den på riktigt. Jag trodde att du hade klippt och klistrat på bilden jag, men jag är ju lite ding dong. Finare vit, var nöjd!!!!
Ha en skön kväll. även om den snart är slut!
Kram
AC

Marits vita skrin said...

Hej på dig bruttan.
Tack för din goa kommentar.

Om jag kunde så skulle jag såklart slänga av mig håret i din brevlåda:)

Kram på dig
Marit

Anonymous said...

Jag har läst mångas kommentarer och blir en aning bestört över de språkbruk och över den intolerans som finns människor emellan. Jag förundras över de bistra kommentarer om klimakteriekärringar och pensionärer. Jag antar att många av er som skriver har mödrar eller äldre släktingar av kvinnligt kön som är i de åldrar som ni häcklar. Var ni än åldersmässigt befinner i livet så kommer åldern med allt vad det innebär att drabba även er. Jag försvarar inte damen i affären, men jag kan inte heller försvara det sätt som många av er skriver på. Det skär i mitt hjärta över de hårda ordklimat som råder hos vissa bloggare. Näthatet ligger inte långt borta i vissas ordval. Lite mera vett och sans i hur ni skriver, tack.

mammaxtre said...

Underbart! You go girl :-)

Plupps krypin said...

Ja ibland undrar man hur de orkar, stackars dem. Bah, bra gjort av dig!
Ha det gott
Yvonne

Unknown said...

Och jag förundras över hur många som ska tillrättavisa men inte kan stå för det? Om man nu tycker att det var så hemskt fel å säga åt tanten (eller damen eller what ever) så man måste klaga över det här, varför kan man då inte komentera i sitt rätt namn och stå för det? Kan man inte det då kan man lika gärna vara tyst tycker jag!!!

Inspiration i vitt said...

Hej goa goa Erika, hoppas att ni har frisknat till hos er och 40 graders feber då är man riktigt sjuk, stackars dig. Din skänk var fin svart men den ärnu härligt vit och ännu finare hihi, jobbigt det där med alla idee'r som flyger in i huvudet. Om du vill skicka mig din adress så skickar jag kortet och tagsen till dig med motivet du tyckte om.
Kramar i massor/INgela.

Ett Vitare Hem said...

Åh vad tråkigt det är med anonyma kommentarer, varför kan man inte stå för sina åsikter? Jag hade också sagt ifrån,har man svårt att vistas bland alla människor utan att reta upp sig så kanske man ska unvika dessa ställena....
Ha en finfin dag!
Kram/Lena

Annis said...

Super bra gjort! Där fick surkärringen! Barn ska höras de är bara normalt!!!!

Johanna.S said...

Heja Erika! du gör sånt många andra också skulle vilja våga!! Stor guldstjärna till dig!! HaHa! kram / johanna

Angie said...

Erika - bra gjort! Jag har gjort precis samma sak och skulle mer än gärna göra om det - oavsett ifall i en affär eller annanstans. Vissa människor är bara allmänt pesimistiska och sura över livet i sin helhet... måste hacka upp sig på små skitsaker... Har också svårt att efter ett tag bara lyssna/titta på och höra suckar osv... Bra gjort! Kramelikram

Therese♥ said...

Fan vilken debatt det är här. VARFÖR läsa bloggar ni stör er på ni anonyma som är här å bjäbbar? Vi som vill vara här pga att vi gillar E och denna blogg, tänk på oss :) För debatt någon annanstans, i familjeliv finns forum för sånt!

Anonymous said...

Jag tycker du gjorde HELT rätt.
Jag själv var med om detta när min son var liten,, han hade hållt på hela dagen så till slut rann det över på mig. Tog tag i hans arm och sa med ganska så skarpt röst att "Nu är det bra", ser direkt en "kärring"/dam/kvinna/äldre fru eller va fasen ni vill kalla det stå o viska till sin vännina... jag tvärvände mig om och sa till henne att är det nåt du vill säga ta det med MIG, ja då tyckte hon det var såå illa att jag hade höjt min röst lite till min son... jisses så arg jag vart.
Ja sa till henne att det kanske du också hade gjort om du haft barn nån gång,, ja sa hon då.. jag har 4 st.. ja då fattar jag inte överhuvudtagfet att du öppnar käften svarade jag.
Sen gick jag.
Blir sååå arg när de står o viskar istället för att säga rakt ut.

Å vad gjorde det om denna lilla grabb ni hade med er satt som en sol och körde o ropade mamma, mamma...
Nääee,, sura människor finns det TYVÄRR för många av i detta lannd.

Ha det bäst.. // Annelie

Mille said...

Oj vilka ilskna inlägg...
Varför har vi så svårt att ta kritik?
Var öppen och se hela situationen, då slipper man gå och bära på en massa ilska.
De flesta hanterar olika situationer på olika sätt, därför är vi också olika.