Monday, April 1, 2013

Flåt!

 

 

IMG_0827

Tusen tack för ert engagemang om nytt bloggnamn!
Jag vet inte hur jag ska göra…. Gillar mitt nuvarande bloggnamn men jag har lite framtids planer och då kanske ett annat blogg namn kan verka seriösare?!

Jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit mer än vad jag gjort.
Läser era fina kommentarer om hur ni gillar mitt raka sätt och öppenhet och det gör mig lite ont att jag inte kunnat ge er bra läsning ett tag nu.

Om sanningen ska fram sprang jag in i en depression igen på senhösten i samband med att jag slutade röka (har varit rökfri i 7 månader idag). Jag var/är nöjd med tillvaron och trivs med livet så jag mådde INTE psykiskt dåligt utan tappade dopamin nivån vilket gjorde mig känslomässigt avtrubbad och trött både psykiskt & fysiskt. Jag slutade röka med hjälp av rökavvänjnings tabletterna Champix och jag kände att det var någonting som inte stämde när jag åkte bergodalbana känslomässigt så fort jag missade en tablett. Pratade med läkaren och det är troligen så att min dopamin nivå ÄR låg men att jag klarat mig pga av rökningen som tillsätter dopamin. Jag hade min förra depression när jag hade mitt rök uppehåll, försvann när jag började röka igen efter sista barnet. Nu slutade jag igen och den slog till som ett brev på posten…. Finns naturligtvis mer fakta men jag ska inte tråka ut er ;) Började äta antidepressiva igen och fick balansen tillbaka :). Nu ska jag bara komma på ett sundare sätt att tillföra dopamin :-P
Jag har varit skit trött senaste halvåret vilket jag hört många med mig gjort i år. Men nu känner jag krafterna komma med solen & jag har börjat träna igen *ler* Håller tummen på att det ska hjälpa mig få balans på nivåerna ;)

Tack för att ni fortsätter kika in till dåren(!)
Puss & kram

Erika

12 comments:

Lantligt i smultronbacken said...

Åhh, hoppas du hittar ett sätt att tillföra så du slipper drabbas sämre av att du är så otroligt DUKTIG och slutar röka. Helt fel att få straff för att man gör sig av med något farligt.

Håller tummarna för dig och att du får må bättre fort

Kram Teres

Vita Falkens Lantliv said...

Stort grattis till dina 7 månader!!!! Idag har jag varit rökfri i 3 år :))))

Så trist att du mått dåligt, men jag tror säkert du kommer må prima snart igen :)

Kramar Susanne

Kristina said...

Styrkekram till "Dig Dåren!"

Grodmamman said...

Tråkigt att du mått så dåligt!:( Hoppas att du hittar ett sunt sätt att tillföra dopamin och att träningen gör dig piggare.
Kram

Anonymous said...

Grattis! Det har du verkligen gjort bra, Erika. Det är skit när man ska behöva bli deprimerad för att man saknar något ämne. Inte roligt att behöva ta antidepressiva, men vad gör man. Hellre det än att må dåligt. Man får se det som något tillfälligt. Kämpa på pinglan.

Kram Helena

Lycka är ~ Onnea on said...

du ska inte behöva be om ursäkt.du är viktigast och att du mår bra!
nu hoppas vi måendet blir bättre och att orken kommer tillbaka.våren är oftast en bättre tid för folk med depression ;)
~M~

Anna said...

Måste säga att jag är imponerad av Dig, Erika. Att sluta röka är inte bara, när du sen förlorar ett viktigt ämne pga det - gör det saken större. Att Du orkade hålla ut så länge. Bra jobbat!! Nu kommer du att få ta del av FÖRDELARNA också av att vara en icke-rökare, så håll ut för fasiken! Lycka till!!

Anonymous said...

Kram på dig!
Jag älskar din blogg!
Började läsa den efter att jag miste min 23 åriga dotter.
Du verkar vara en riktigt fin människa!
Hoppas att allt blir bra, depression är inget roligt jag vet!!!
Kramkram

Anonymous said...

Glömde skriva:
Louise

LIVSGLITTER said...

Gud så duktig du är som lyckats sluta!!!

Ekenäsliv said...

Jag gillar ditt sätt att skriva, dina fina bilder och din ärlighet.
Det är stor och starkt att skriva om det du just gjort i detta inlägg och jag beundrar dig!! Hejjar som tusan på dig att du slutat röka!!
in pappa slutade röka tvärt när jag blev sjuk och jag är så stolt över honom för det, så du må tro att dina barn känner en stolthet över dig nu!!
Livet går upp och det går ner, nu hoppas jag att du får vind i seglen och ska må bra och härligt när vår och sommar kommer!!
Varm kram från mig!
//Anna

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se said...

Vad duktig du är som slutat röka. Hoppas bara att du blir piggare snart.

/ Susanne