Sunday, March 4, 2012

Är du en tjej tjej?IMG_8048
William ville ju så gärna ha en gul stol så jag snodde syrrans :) Blev jätte bra som sängbord(!)
IMG_8051
Hur är ni tjejer (eller killar)?
Är ni riktiga tjej tjejer eller är ni lite pojkflicka som jag?
Jag är spontan, tuff, orädd och kan vara rätt fräck i käften *fniss* Älskar att mun gnabbas med grabbar som oftast kan ta mitt ruffa sätt mer än tjejer. Det här fisfärnäma girly girl ligger inte mig i fatet.
Jag bjuder enormt på mig själv och gillar människor som gör detsamma. Tycker om folk i allmänhet men väljer inte att ha någon som inte tål lite “slängda” ord med glimten i ögat eller som inte bjuder på sig själv som hjärte vän.
Tjejer kan vara så förbaskat komplicerade..och stela.  Eller är det kanske människan i sig?
Varför vara så korrekt hela tiden?
I min värld blir det fruktansvärt tråkigt!
 
Kan bli full i skratt när jag tänker på alla människor som blivit gapande efter mina slängda ord om min man *fniss* Både jag och Marcus kan ge varandra en rejäl känga framför andra men vi vet att trots en dålig dag eller oeniga åsikter älskar vi varandra över allt annat! Va fan, man kan inte vara kär varenda dag och tycka att han är så förbannat jävla duktig och snäll jämt…. Tror nog dom flesta av oss vill sätta ut vår andra hälft för en billig peng på blocket ibland ;)
Kan tycka att den som ger sken till annat är dom som verkligen har problem…..
Jag gillar inte att diskutera (för mig) oväsentliga saker in i minsta detalj utan jag bara äääär. Är inte så intresserad eller nyfiken av andra utan drar min uppmärksamhet till min familj.
Alltså jag bryr mig om andra men ältar inte vad dom gör eller inte gör. Intresserar mig inte det minsta!

Hur är du?
PS: Jag gillar som sagt alla sorters människor! Jag klankar inte ner på någon utan bara berättar hur jag är som person.
  
19 comments:

Johanna Stålros said...

Så bra att ha en syrra att sno inredningsprylar av;) snygg pall. Här har du en pojkflicka till. Kram

Photo by Maria said...

Ja jag kan nog sälla mig till pojkflicksgänget =)

Kram Mia

Vita Falkens Lantliv said...

Hallojsan!

Här har du en till som pratar mycket och inte så vackert och käftar med dom flesta, fast med glimten i ögat. Jag har alltid haft mycket lättare att snacka med killar en tjejer, drar mig till dom hahaha fast nu menar jag då inte sexuellt haha.....

Jaja nu blev det ju konstigt här....hmm...jaja jag är nog en pojkflicka, som inte är rädd för nåt men ändå gillar rosa,kjolar och spets.

Kram Susanne

Villa Tallbacka´s Home said...

Erika!

Jaa de kan jag nog säga att jag delar med dig! Jag och gubben har oxå en "bösig" ton till varandra till varandra ibland, "rå men hjärtlig" säger vi!
Skit läckert med det gula, pricken över I:et! Gul är ju såååååå inne nu!

Kramen på dig!

Fru Lagom said...

Jag pratar nog ganska mycket. Och gärna fort, och blir jag exalterad åker dialekten fram och då fattar ju folk knappt en tredjedel av vad man säger. Men ingen vågar säga att de inte fattar utan blir då väldigt generade när man ber om medhåll och de måste erkänna att det behövs en översättning *haha*

Helt rätt, man kan inte lovprisa mannen varje dag i veckan. Han kan ju få hybris ;)

Tjejtjej... nja, jag tror inte det. Som min killkopis sa när han fick veta att jag gått och blivit makeupartist; "Du är den sista jag skulle ha räknat med att bli makeupartist."
Jag är nog nåt mellanting =)

Ha det fint!
/kräm

sandra said...

Så skönt att vi alla är olika. Själv är jag nog den blyga typen som älskar att umgås med sånna som vågar stå på sig och ta för sig.

Ja är nog mer pojkflicka. Trivs bättre i killars sällskap förutom då mina närmaste fina tjejer. Har svårt för att lita på andra tjejer, då vi är mer benägna att vilja prata om allt som sagts och gjorts i minsta detalj, killar är mer soft.

Härligt med lite åsikter och personligheter på bloggar, allt kan inte va rosa moln och fluff fluff.

Kram

pysseltanten said...

Jepp...håller nog med dej..Gillar oxå när man e sådär rak...O visst e det så...att man inte e kär o galen varenda dag...eller ens varannan...Ibland handlar det helt enkelt om att STÅ UT!..haha..E på väg ibland att sätta ut både gubben o ungarna på blocket..haha..
Ha en riktigt fin dag, vännen..
Kraaam Git

Lev Vackert said...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Anna said...

Hallå vackra kvinna! Älskar ju dina inlägg och blir alltid full i skratt på ett sånt där igenkännande vis! Väldigt modigt att bjuda på sig själv. Även om jag oxå gärna gör det så är det SÅÅ kul när man träffar andra som törs öppna upp ;D Tjejtjej är jag nog, men har bättrat på den "ursäktande" sidan och skaffat lite skinn på näsan. Blivit rakare och tydligare under min karriär, vilket jag gillar väldigt!! Livet är trevligare nu! Älskar klänning och kjol (bra förklädnad för en häxa, ha ha).
Vad GLAD jag blev när jag läste förra inlägget! Vad härligt det lät! Skit i städningen och pussa på dina kära! Ha det bra, Erika!!
kram/Anna

ewa said...

Jag är en person som är den jag är, helt enkelt. Varför prata om kvinnligt och manligt?? Är det år 1900 eller 2012? När ska folk sluta sluta döma efter kön? Man är den man är, kort sagt! Och det här med pojkflicka... Känns som kvinnor skryter om det. Men att vara en flickpojke.. inte lika tufft.

Det vita dårhuset said...

Ewa:
Har inte haft lust att svara på dina inlägg men du får som du vill och jag ger dig lite mothugg så du kan sova gott inatt!
1900 eller 2012 lever vi fortfarande som män och kvinnor. Vet inte vilken planet du kommer ifrån men på min är det många ggr skillnad på de olika könen!
MEN som jag också skrev, eller är det människan i sig!
Du kanske känner att ordet pojkflicka är hotande och tror därför att vi som kallar oss detta försöker sätta oss i bättre dagar, vad vet jag....
Om det fanns ett uttryck som hette flickpojke skulle jag använt mig av det men så är inte fallet så du får stå ut med att jag kallar mig pojkflicka.
Min fröken kallade mig det i hennes tal på skolavslutningen så du kanske ska skriva ner ett klagomål till landets lärarinnor också?!
Mvh

Hanna said...

Jag är en stolt Pojkflicka!

Älskar att fiska och Jaga, men sitter lika gärna hemma och syr!

Var alltid med pojkar för jag förstår dem och an slapp allt skitsnack!

ewa said...

Det jag menar är att varför kalla sig pojkflicka? Varför ska man diskutera om man är mest en kvinna eller man till sättet? Killar säger ju inte "när jag var liten var jag en flickpojke". Många verkar säga att man var pojkflicka som liten bara för att man klättrade i träd, lekte med lego och bilar. Gjorde inte alla det? Jag kallar mig inte heller pojkflicka för jag har en "typisk manlig" egenskap. Varför skulle jag göra det? Jag skulle inte heller göra det om jag hade hundra sådana egenskaper. Varför kalla sig sådant? Varför inte vara den man är utan att bli dömd för det könet man har?

Suzu77 said...

Tänk att du är så himla duktig att beskriva mina känslor med ord haha men allvarligt alltså du har satt pricken över iet så himla bra beskrivning av mig ;0) Ja jag är en pojkflicka, fast det visste du väl redan. Kanske inte så konstigt då jag växte upp mitt emellan mina fyra bröder man va ju tvyngen att foga sig men men thats life det har gjort mig till en bättre människa tror jag .. Kram till dig

Ewa Jacobsson said...

Jag ber om ursäkt om du tog detta som att jag kritiserade dig som person, det var absolut inte min mening. Jag är en person med ett stort intresse av jämställdhet/genus. Jag kom in på din blogg genom en annan inredningsblogg, såg detta inlägg och reagerade. Jag ville då ge mina åsikter, precis som alla andra som säger sig vara pojkflickor gör. Förstår inte varför mina åsikter skulle vara mindre värda än de som håller med dig, alla har ju olika åsikter. (kändes som du inte accepterade mig genom att skriva att jag är från en annan planet).

Det var inte meningen att skriva för att få "mothugg" så jag kan sova gott inatt. Jag ville bara skriva mina åsikter, precis som alla andra. (Sedan förstår jag i efterhand om jag lät otrevlig, ursäkta).

Jag tror jag får förtydliga mitt första inlägg lite för du missförstod nog lite(jag var nog otydlig också). Jag vet att det "är" skillnader mellan könen nu 2012 för att vi blir uppfostrade och beter oss som vi väntar bete oss. Senast idag fick jag höra om en klasskamrats man som köpt en rosa mobil och hans chef hade sagt väldigt negativt "detta är ett hetero företag". Så han fick inte enligt honom ha rosa mobil för det är bara bögar eller tjejer som har det. Ska det behöva vara så? Det är 2012 och vi borde kommit längre än så här. Varför ska vi fortfarande dela in människor i fack efter kön?

Du skrev "Om det fanns ett uttryck som hette flickpojke skulle jag använt mig av det men så är inte fallet så du får stå ut med att jag kallar mig pojkflicka." Precis.. du säger själv att det inte finns något som heter flickpojke. Nä, för en kille säger aldrig "jag var en flickpojke som liten". Där finns ju skillnaden direkt. Det är status att vara "pojkflicka" (inte alltid dock) och det är absolut inte status att vara en "flickpojke" som kille.

Alla har ju egentligen många typiska "kill-egenskaper", så då är väl alla tjejer pojkflickor i så fall? Eller? Jag kan varmt rekommendera boken "att göra kön", som tar upp detta ämnet.

Fint hem för övrigt! :]

Det vita dårhuset said...

Ewa:

Nu känner jag mig jätte dum Ewa!!
Det är någon som heter Ewa som lagt lumpna kommentarer förut och jag drog en förutfattad slutsats att det skulle vara lika denna ggn. Ber om ursäkt!!

Alla får säga precis som dom tycker. Visst får alla har vi olika åsikter här inne. Jag trodde bara att det handlade om ren tjiv......

Tack för att du tog dig tiden att kommentera igen och korrigera mitt påhopp!

Mvh Erika

Ewa Jacobsson said...

Jaha, då förstår jag. :] Tråkigt med personer som skriver elakt om och om igen bara för att.. ja, varför man gör det. Dålig självkänsla? Nej nu vet jag.. det är personer som är avundsjuka på ditt fina hem! :]

Det vita dårhuset said...

Hihii
vad skönt att du kan ta det med ro Ewa :) *puh*
Thanks!

Petra-Lantlig Charm said...

Hmm...svår fråga faktiskt. Om man ser till min personlighet och min rappa käft som gärna slänger ur sig okvinnliga saker så är jag helt å hållet en pojkflicka. Men sen ibland är det väldigt kul att vara kvinnlig å låtsas vara oskyldig...hahaha!!
Har ju jobbat ihop med taxichaufförer i mååånga år å då blir man som man bli, fast det är då jag trivs som bäst. När ingen tar åt sig av mina fräcka kommentarer eller kräver att man ska sitta och vara tyst :))


Självklart har man skrivit den där annonsen till blocket många många gånger, fniss!!

Kram Petra