Wednesday, January 4, 2012

Ikea is the shit!


God förmiddag godingar!
Är så tacksam för er alla som kommer in till mig! Ditt besök och era kommentarer är det som får bloggen att gå runt så ni förstår att jag är överväldigad av glädje.
Jag älskar att läsa vad ni skrivit och får både kraft och värme av era ord men tyvärr har jag inte tiden att hinna in till er alla :(. Men jag läser var och en av era kommentarer med stor entusiasm! Tack!!


IMG_7541
Här ser ni ( Du Chrisina S *ler* ) mina nya vinglas Pokal från Ikea. Dom är så vackra och kraftiga för futtiga 9:- st!!! Så nu stå 14 st i mitt lilla vitrinskåp :) Ska så fort jag bara kan köpa 6 till. Måste räcka till mitt nya bord eller hur ;)
Jag och maken pratade lite igår och han frågade menande att har vi det inte bra du och jag?! Jo visst, men det kan bli bättre säger jag med undertoning på att han inte gjort ett skvatt sen före jul (och att jag måste peka med stor del av handen för att han ska ta sig an något överhuvudtaget ). Han nickade instämmande och bad samtidigt om ursäkt för att jag inte fått några blommor på länge….
Men jag vill inte ha några jävla blommor säger jag *fniss*
Bra säger han, då vet jag det till nästa gång! Jamen sa jag, jag är inte för blommor. Jag tycker dom bara är i vägen och dör gör dom också… ( är faktiskt inte så förtjust i blommor)
Men det finns väl annat du kan köpa/göra?!
Han skrattar och frågar vad det skulle kunna vara?
Ja vad sägs om en dag fri från toalett rengöring älskling!!!!!!
Han flinar lite och säger: Ja du menar så :) Mmmmmmmm!!!!!!

Hur har ni det hemma tjejer?
Delar ni eller får ni tjata och peka som jag?

Nu är det så att under våra 10 år stöter jag på människor runt omkring som känner att jag kör med min man! I många år stod det mig upp i halsen och gjorde mig mer än irriterad!! För det är så att jag är den som låter mest och är livlig medan min man är lugn och inte säger för mycket. Och där läser folk av att jag är den som drar över honom som en bulldozer.
Idag bryr jag mig mindre och låter dom leva med sin tro.
För hur det än är så är det jag/vi som vet vad som försiggår innanför våra väggar.
Nu ska jag göra mig i ordning sen ska jag och barnen hälsa på goa väninnan.
Kramen till dig!


20 comments:

Sara said...

Hej goa granne! Får dom inte tycka det, att du kör med din man! Det säger mer om dom än er, huvudsaken att det funkar för er och gör er lyckliga! Sen får du köra med din man hur mycket som helst, det är i så fall Marcus sak att säga ifrån, inte andra! Man kan snegla mycket på andra och ha åsikter, men tänker man ett steg längre så är det varje familjs ensak hur dom får det att fungera! Fina vinglas förresten! Kram Sara

Hanna said...

Hej vännen!
Att jag missade dom där igår, när jag var på ikea! Så snygga!

Hehe, senast igår hade vi en diskussion angående "-dina konstiga regler" som maken uttryckte det ...vilket för mig bara handlar om sunt förnuft och logik, men i makens ögon är påhittat tok :P

Ha d gott!
Kram kram

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ said...

jag ler medans jag läser ditt inlägg=)
det är inte lätt det där, hur tjatig får man vara och VAD är att tjata??Man lär ju ändå göra lika mycket hemma tycker jag och gör inte den andra hälften sin del så lär man ju säga ifrån.'
Bara för att man är kvinna så betyder det inte att man älskar allt hushålls arbete.strunta i vad andra tycker ingen vet hur någon annan egentligen har det innan för de 4 väggarna..
kram och trevlig dag

Anonymous said...

Hej Erika!

Följer din mysiga blogg och nu bara måste jag lämna en kommentar :)
Jo, det här med våra makalösa män...! Jag har sedan snart fem år tillbaka pluggat på högskola (något som jag aldrig trodde om mig själv :) och min man har varit helt fantastisk - han städar mer än jag, på eget initiativ! - Ändå är han bara hemma varannan vecka då han jobbar borta varannan vecka. Men hur konstigt det kan låta så är det jättebra för oss, vi hinner längta efter varandra och uppskatta varandra mer + att jag kan njuta av att vara själv, förutom att jag har våra två härliga barn på 10 och 14 år hemma såklart. Vi har hittat vår balans efter att ha gått igenom mycket. Vi blev ihop då vi var 15 och 16 år (är nu 37 och 38 år), fick barn och gifte oss. Skilde oss för några år sedan och det fanns inte på kartan att det skulle bli han och jag igen, men något förändrades, kan inte förklara vad, så nu lever vi ihop igen sedan några år tillbaka. Vi gifte om oss för lite drygt ett år sedan och har verkligen lärt oss att ta tillvara på varandra och uppskatta det vi har på ett helt annat sätt än tidigare. Livet är en berg-och-dalbana men vi har lärt oss att reda ut saker och ting på ett bättre sätt när vi känner att något inte är bra. Vi kan bli tokig på varandra ibland när vi tycker att den andra inte gör på det sätt som man själv tycker är bäst osv. Jag är en diskussions-människa medans han är den som sluter sig och inte pratar. Men det hela handlar om att acceptera varandra för den man är utan att alltid behöva tycka samma. Vi har valt att fokusera på det som är bra hos varandra istället för att se det som är mindre bra, som man lätt gör när vardagens ekorrhjul snurrar. Det är så lätt att dras med i det negativa som man tycker att den andre har men då är det viktigt att försöka se och uppskatta allt det positiva hos den andre istället.
Att älska är inte enbart en känsla utan det krävs ibland viljestyrka - När de grå dagarna kommer får man älska den andre för att man VILL älska denne person men kanske inte känner kärlek just då. Det är att vilja älska. Och när de soliga dagarna kommer, ja då älskar man den andre för att man KÄNNER att man älskar den andre.
Det är livet och det är vackert.

Massa kramar från Sara! :) :) :)

emmashem said...

Ja du...det kunde varit jag som skrivit det här inlägget:) Jag får peka och tjata, tjata, tjata....ibland kommer långa diskutioner upp om vad jag egentligen vill och menar, och ändå verkar det inte fastna vad jag menar. Ska man inte kunna dela på sysslorna? Det är tufft att dra runt ett helt hushåll själv. Sen gör såklart min kära sambo mycket annat som också är viktigt, fats jag har inget emot att klippa gräset mot att slippa vika tvätt eller skura toaletten som ombyte. Jag får OFTA och fortfarande höra att: "Jag bestämmer" "har kort koppel" eller kommentarer till sambon som:"Får du det för Emma" Det är ofta synd om sambon och det daddas hit å dit...om de visste hur bra han har det. Men som sagt de fyra väggarna:) Om inte jag tog tag å bestämde skulle inte ett smack ske...men det är väl också så vi kompleterar varandra så bra då han får bromsa ner mig ibland:)
Oj det blev en låång kommentar, men det var skönt att få morra fram den;)
Ha det gott!
Kram Emma

Villa Carl Larsson said...

De är allt bra fina de där glasen. Jag har inte 14 men 6 st :) Kanske blir det två till. Har sällan så många gäster på en och samma gång. Har du det ofta??

Vi delar på "arbetsuppgifterna" hemma. Det är underbart. Inget tjat.. snarare en kompromiss om vem som gör vad. Jag gillar inte att tvätta bilen tex, det gör han. Han gillar inte att laga maten, det gör jag (oftast) hehe, osv. Han passar mig som handen i handsken.

Alla har åsikter om andras förhållanden konstigt nog. Varför inte bara låta andra sköta sitt.

Kram Josefin

Hemma hos Märtha said...

Vilka fina glas!! Får snart ta en tur till IKEA tror jag..:-)! Jag och min gubbe delar oftast på arbetsuppgifterna men jag gör nog mer, helt enkelt för att jag är hemma mer´, men ibland får jag sparka honom lite i baken..:-) Det där med att folk har åsikter känner jag igen...de har fått för sig att det är jag som ser till att huset blir renoverat och det är verkligen inte så....Det är ju något vi diskuterat fram och driver på tillsammans. Tröttsamt med alla kommentarer men vi försöker strunta i dem.
Ha en mysig dag!
Kram
Anne-Lie

www.villa113.bloggspot.com said...

Hej,
Intressant inlägg. Jag har de senaste dagarna pratat med min sambo samt vänner om hur det ofta sägs om en man: "Hos han är det då hon som bestämmer, han har nog inte mycket att säga till om" o dyl. Ofta får kvinnan en bild av sig att det e HON som bestämmer och styr ÖVER mannen.
MEN HALLÅ, säger jag...har inte den mannen(e ju i vissa fall kvinnan) en egen talan. Han har ju också en mun att prata med och berätta vad han vill. Eller vadå, e mannen en efterbliven varelse som inte kan uttrycka sig.....
Iallafall så har jag turen att leva med en sambo som tar eget ansvar...jag behöver inte be honom att göra massa saker. Jo visst, ibland kan jag be honom. Men han tar verkligen eget intiativ, vilket e såå skönt! Men i många hem går mannen runt som en tonåring som inte kan ta för sig något själv. Why? E det för att dom blivit bortskämda hemifrån kanske. Men i många hem är det ju faktiskt så att kvinnan liksom har tagit på sig ansvar över tvätt, städ, mat själv....och sen när hon inte orkar med allt så blir hon sur att mannen inte hjälper till. Det e ju faktiskt så att brukar man inte tex hålla på med tvätten så ser man inte tvätthögen...man blir blind.
Viktigast tror jag, är att man talar om vad man känner, så att den andra partnern har en chans att ändra sig, eller få en chans att säga sin mening=).
Lycka till =D!

MVH
Maria
(ps: sms:ade en beställning hem till sambon o barnen som har jullov om en kladdkaka. Och gissa...mannen gjorde genast en kladdkaka. Me like! Gäller att fostra dom bra, som en kompis sa;) ).

Unknown said...

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver och då speciellt det sista om vad folk säger.
Jag har alltid fått höra att jag är envis och domenant av folk som inte känner mig riktigt så bra som de tror sig göra.
Visst pekar jag ibland med hela handen och säger vad jag tycker gör jag ofta men jag och min man vet att jag inte bossar. Så är säkert fallet hos dig oxå.
Fina glas, jag har nästan lika fast från rusta ;).
Ha de gott, kram Ing-Britt

Huset på berget said...

Det känns som du skrev om mig och M! Men jag gör som du jag skiter i vad de tror! De skulle kanske sköta sitt eget i stället! Kram på dig!

Piffa said...

Nu ska jag peka med hela handen till min man, han ska med på IKEA och inhandla glas:) Jag känner igen mig så i din beskrivning, skönt att höra att man inte är ensam. Idag fick jag säga till mannen att om det droppar in när det regnar, då måste man göra något åt det. Ja, ja, det torkar och det är inte så farligt, får jag till svar. Självklart måste man peka med HELA handen då, eller?
Superhärlig blogg.
Kram Anette

Nathalie said...

Jo jag får nog allt tjata och peka med hela handen åt min sambo. Men det slutar 99% av gångerna att jag gör det själv istället. För väntetiden när han ska få nått gjort är oftast 2 veckor sisådär. (Gäller både disk, tvätt och dammsugning m.m. ;)

Grodmamman said...

Här delade vi mer lika innan barnen kom. Nu är det jag som håller ordning på det mesta och vissa saker vill jag göra. Vi diskuterar detta ofta och maken gör mer nu, och då på eget initiativ, vilket är jätte skönt.
Vi hade en ganska vild diskussion om just detta på nyår och jag kan ju säga att männen inte höll med helt!;)
Kram

Amanda said...

Jag är den som är huslig och lagar mat.. Och jag kan bli galen vissa dagar av att sambons tid går åt till datorn/mobilen istället för att hjälpa till. Och då har vi inte barn än! Undra hur det väl blir när vi är fler i familjen ;)
Visst att jag gnäller över honom, och att jag flertalet ggr får höra att jag bestämmer över honom.. Men samtidigt är han bortskämd och får höra det rätt ofta ifrån andra ;)
Men jag slipper göra sånt som har med bilen att göra! SKÖNT! Samt att han tar mer grovjobb..

Jag tror vi har det ganska bra ändå, men det är klart att det alltid går att förbättra! :)

Kram Amanda

Anna said...

haha va klockrent ditt inlägg idag är. stämmer på pricken in på mig o min man..tjat tjat men gudars va bra de är trots allt våra män eller vad säger du?? kramen

Anonymous said...

Tror alla har suttit i den situationen, men ibland blir man lite blind för sig själv... Man tycker man gör så mycket hit och dit!
Men det kanske handlar lite om att vi måste släppa in dessa män :) nu vet jag att det inte är så som i fallet hos många..

Men jag har vart en sån som gör allt och tycker att min man inte har hjälpt till, men det är för att jag tyckt att jag gör det bättre själv och det är mina villkor samt att jag ser det på ett annat sätt, jag går under om det ligger en dammtuss medans min man kan leva med två :) så om jag nu låter det vara så när den tredje dammtussen kommer så wooopsi woops så kommer snabeldraken farande men mannen bakom ...

så jag hoppas du får en toalett fri dag, det har jag aldrig fått men däremot några dagars diskande efter 4 små tjejer har jag fått å en hel del med blommor...

kram

Fru Lagom said...

det var sannerligen ett fint fynd det, man ska inte underskatta ikea =) borde nog också försöka ta mej dit, men det är så trist väder ute så jag stannar hellre inne ;)
nu får du finduka så glasen får "sportas" lite ;)

ha det fint!
/kräm

Fotograf Cecilia Möller said...

Gott nytt år! Vi ses ju snart!

Petra-Lantlig Charm said...

De där glasen vill jag med ha!! Rejäla och snygga!

Känner igen det där med hushållssysslorna. Här får man med påminna å tjata. Inte alls roligt och man önskar att de kunde se det med egna ögon istället för att man ska förklara som man gör med barnen. Tröttsamt.

Nu har jag lagt till dig i min blogglista så jag itne tappar bort dig så ofta längre!!

Ha en skön kväll!!

Kramar Petra

Ekenäsliv said...

Åhhh vilka fina glas, helt otroligt att de kan sälja dem för 9 kr/st!!!
Men vi har fått ärva galet massa fina glas så vi har nog inte plats för fler, inte just nu iaf;-)

Här hemma behöver jag inte peka så mycket, min käre sambo, tillike blivande MAN *ler stort* frågar oftast eller så har han en himla massa projekt själv som han pysslar med. Så vi delar väl antar jag, även om det nog blir mycket ,anligt/kvinnligt uppdelat ;-) Fast vi rivs så och gillar att ha det så, så why not liksom??

Ha en riktigt fin trettondagsafton!
Kram Anna
Ps: visst var det en kruka du hade köpt?? :-) Ds