Thursday, May 12, 2011

Syns inte alltid…'


Mall 1 för bilder blogg


Min lilla skruttfia ramlade av gungan under äppel trädet och skrapade sin lilla nos lite. Här har ni henne i sin nya mjukis dress från Ellos. Det är så roligt med lilla skrutten för hon älskar kläder! Pojkarna fick varsin Ninjago och jag hade turen att få hem dressen samma dag =) Fick bråkas för att få av henne dressen innan läggdags *fniss*Paloma


Så sött med texten på den lilla rumpan =)Tjaba tjena halooo!!


Idag växlade jag lite tankar med en vän som följt mig här på bloggen. Mina tankar gick till den tiden då jag var deprimerad….. Visste ni förresten att jag har slutat äta antidepressiva sen ett halvår tillbaka?! Och jag mår skitbra!!!!


Men min tanke går till alla oss som har/haft en inre sjukdom. En sådan som inte syns på utsidan. Man får allt som oftast hävda sig mot omvärlden som ifrågasätter om vi verkligen är sjuka. Har man då också en personlighet som jag får man många kommentarer om att man inte kan vara så väldans sjuk…. Inte ens mina nära har förstått hur dålig jag var fast man gång på gång försökte förklara situationen.


Till människor runt om som man bara träffar i vardagen skulle jag aldrig visa att jag mår dåligt och det inte alltid för att jag inte vill utan för att det bara inte går….


Så man ska nog tänka sig för innan man dömer ut en människa för man vet inte hur det ligger till bakom stängda dörrar.


Vi var på en kurs idag där en underbar kille föreläste om hur man bör behandla sin omgivning/Sig själv för att få en trevlig arbetsplats etc. Kontentan var väl att vad du ger till andra är vad du får du tillbaka själv och visst är det så!!


Så sträck upp handen när du ser en medmänniska och heja glatt! Liten gest kan göra stor skillnad!Nu ska jag mysa i sängen till Amazing race med min man =)


Kramen på er!!PS: Ni har inte missat min utlottning här nedan????


12 comments:

Hemmavid said...

Så kloka ord, Erika! Man ska aldrig döma ngn innan man har tagit reda på hur det ligger till!

Kram på dig!
Jenny

Tina said...

Så klokt och starkt du beskriver den mest självklara men ack så svåra situation många befinner sig i. Att vara sjuk eller ha en osynligt handikapp är inte enkelt, det finns många människor som inte kan/vill förstå det..
Vi måste bli bättre på att respektera varandra i dagens perfekta samhälle, tycker jag.

Stor kram på dig!

Hemma hos Märtha said...

Så söt din lilla dotter är i sin velourdress!
Mycket kloka ord! Det är så lätt att ha åsikter om andra människor....man vet ju inte alls vad som ligger bakom!
Kram
Anne-Lie

dagdrömmar i vitt said...

Så stark du är som skriver om dig själv. Och jag har inte läst allt för jag orkar inte, mår lite bläää just nu. Det kommer och går . Men det blir bättre. Det är mitt hopp varje gång:)
Söt liten plutta <3
Kramkram / nettan

Grodmamman said...

Söt hon är!
Kloka ord du skriver idag. Och grattis till att du mår så bra, även utan piller!:)
Kram

Anonymous said...

Vad gott att höra att du mår så bra och till och med kunnat sluta med medecin, Jag är själv mitt uppe i en utmattningsdepression och har startat en blogg hur jag ska hitta stigar för att komma ur detta tillstånd. Tyvärr har jag haft det i tre år och det känns trist att det håller på att bli ännu en sommar där jag inte kan känna någon glädje. Ändå så mår jag bättre än förra vintern 2009/2010.

Min nya blogg heter enkla-vidder.blogspot.com.
Än har jag inte fått till den riktigt än, klarar inte av all teknik för att få bloggen som jag vill. Tar jättegärna emot tips och ideèr, jag är långt ifrån fullärd.

ha det så fint! Du gav mig hopp att det kan vända!

nettan eller enkla som jag kommer att kalla mig.

Anonymous said...

Hon är en riktig linslusare.Älskar att bli fotat.Kloka ord.Var også på kursen.Kram Mamma

Ett Vitare Hem said...

Sicken liten sötloppa!
Ha en underbar lördag!
Kram/Lena

Hemmavid said...

Hej Erika!

Så kloka ord du skriver..

P.S - Fick du till detta inlägg igen?
Verkar vara som att alla torsdagens inlägg "försvann"... Var in och kommenterade detta inlägg då också..

Kramen Jenny

Dessie said...

Hej Erika.
Vilken liten sötis Paloma är!
Grattis till att det fungerar så bra för dig utan medicin. Va roligt!

Du har så rätt i det du säger. Man ska verkligen inte döma människor, för man har ingen aning om bakomliggande orsaker. Jag försöker ha ett positivt, öppet synsätt.
Men det kan vara svårt och ibland kommer jag på mig med att ha rynkat på näsan åt någon/något som jag tycker är konstigt eller underligt så får jag lov att släta ut den och påminna mig själv om att så skulle jag ju INTE göra. Jag har inget med någon annans liv att göra.
Jag tror att man mår bättre själv också som person av att inte springa runt och döma andra.

Ha en trevlig helg

Kram Dessie

Home No.1 said...

Tack vännen för lyckönskningarna!!!
Ha en toppenfin helg..kramar Annica.

Lilla Brödhult said...

Vad söt hon är din lilla tjej..
Så kloka och sanna ord du skriver vet precis vad du menar och det är så svårt och jobbigt när man inte mår bra av en eller annan orsak som inte syns.. Ha det så gott kram Helene