Sunday, April 24, 2011

Ett beslut har tagits!

Heej! Hur har ni det i sommar värmen?

Jag har jobbat hela helgen så jag har inte ens haft tid att kolla min egna blogg…..Ska ta igen det till veckan då jag är ledig i 7 dagar =)

Hur går det att jobba då? Jamen det går jätte bra *ler* Trivs bra nere i verket jag ;) Fast nu ska det bli skönt att få se lite sol.

_MG_3166

Jag och mannen har diskuterat hur vi ska göra här hemma och det kommer ske en förändring. Vita trägolv i all ära men nu orkar vi inte mer! Jätte vackert när de är rena men det är ett h-vete att hålla dom så med 4 barn….. Gör inget annat än att skura dessa golv så nu åker det på laminat och det kan hända att det tom blir ett som ser ut som mörka trägolv.

Detsamma gäller sofforna. Det vita tyget bytas ut mot grå!

Nu har jag börjat jobba och hinner inte med på samma sätt och jag känner att jag vill lägga min lediga tid på mer väsentliga saker än att bara tvätta och skura. Sofforna blir skitiga och det fort så nu får inrednings egot stå åt sidan och gråa överdrag får ta plats.

Trappen kommer åter igen att målas grå men denna gång med ljusgrått. Ja jag veeeet, jag är galen *fniss* Men jag är så trött på att stressa sönder mig för att hålla allt rent. Mannen likaså..

Men resten kommer allt få vara så vitt det bara kan! hi hiii

Ses & hörs alla underbara*

PS: Lamporna i vardagsrummet är gråa och kommer från ellos. Sen är det så att ibland kommer era mail i spam korgen vilken jag bara raderar. Så svarar jag inte försök gärna igen!

18 comments:

Lilla huset på prärien said...

Gud så skönt att höra Erica! Jag är helt med dig - man måste göra livet så lätt som möjligt, så är det bara! Kan ni inte måla golven gråa bara? Så slipper ni att lägga in nytt? Eller är de svåra att torka av kanske?

Oavsett - lycka till!

Stor påskkram från Jenny

Lottas Fotografi said...

Förstår er till fullt! Vi har "bara" två barn, jag kan tänka mig hur det blir med fyra! När de blir större kan ni ju ändra tillbaka till vita trägolv och vit soffa. Man måste få leva också, inte bara städa! Och ta tillvara tiden med sina barn. De är bara små en gång i livet och den tiden går så fort.

Hoppas det fina vädret består nu när du ska få vara ledig!

Kram Lotta

Ett Vitare Hem said...

Det kommer bli så fint, så fint!
Ha en underbar dag!
Kram/Lena

Åsa said...

Hej och förlåt att jag lägger mig i :-) tror ni inte att om ni målar dem i en grå, nästan, "smutsgrå" färg så skulle det bli enklare?
Känns väldigt synd att täcka de vackra plankorna men å andra sidan så ska det ju kännas riktigt bra på alla plan,
Tallrikshyllan pryder sin plats, förresten :-)

Åsa

Unknown said...

Hejsan Erika!
Förstår dig helt klart, livet ska vara enkelt. Visst är det bara såå fint med vita golv men man måste ibland tänka praktiskt.
Ett laminatgolv förstör ju inte golven under så när barna blir större och du kanske ångrar dig finns dom vita o fina där under ;).
Lycka till med era planer.
Kramar Ing-Britt

Grodmamman said...

Tycker att ni tagit helt rätt beslut! När man jobbar så vill man ju inte lägga all ledig tid på att städa utan då vill man ju umgås med sina barn! Är imponerad hur du orkat hålla det så vitt hittills!:)
Kram

Stina said...

Vi har ju mörk laminatgolv som ser ut som plankor. Det ångrar vi inte att vi lade in kan jag säga. Det ger en varm känsla mot det vita också.
Låter fint med sofforna med.
Kram du gumman. Stina

Anna said...

Hej!
Förstår...Vi har några vitmålade trägolv hemma och det syns allt på dem... I större delen av husen har vi slipat, vitlaserat och matt-lackat istället. Ser ut som ett skurgolv, men väldigt lättskötta OCH tåliga i färgen! Laminat är lättskött, men iiiiiiskallt, bara en varning! Det kvittar hur ni värmer huset så förblir golven lika kalla (om ni inte har golvvärme då).
Kram Anna/ Annas idéer

Anette said...

Halloj
Ja du städa kan man göra i ett annat liv , grått är snyggt kör på de du :)
Ha de så bra
Kramen Anette

LyckligaPraliner said...

Vi har mörkt golv i kök och hall men de är hemska!! De är smutsiga alltid...Fast det beror nog på vilken typ av golv det är, vårat är högst olämpligt :)) Har letat gråa överdrag till våra soffor men hittar inte något som passar och sy själv kan jag inte, vill inte. Hittar inte några med rätt passform så jag får väl vänta....

Anonymous said...

Hej Erika!

Jag förstår dig till fullo!! Rekommenderar dock inte mörka golv. Skiten syns mer än på ljusa.

Jag la in ljusgrå/vitt laminatgolv i butiken och SKITEN SYNS INTE. Jag lovar!

Ett litet tips bara ;-).

Kram Linda

Inger said...

Äntligen är det konstaterat ... det är svårt att hålla det vita vitt, jag har undrat över alla vackra hem med vita golv ... hur gör man. Har vit matta i tvättstugan och den är ... aldrig vit, ser skitig ut jämt, om jag inte skurar som en tok. I kök och hall har jag en hemskt ful korkmatta som ser ut som kork, vanlig 80-talare men vete sjutton om jag byter ut den ens om den går sönder ... för på den syns ingenting, ser alltid fräsch ut med andra ord du gör helt rätt ... städa är en del av livet men inte allt!

Kram/Inger

Photo by Maria said...

Tyvärr är det ju så att det snygga är inte alltid det mest praktiska.. Men tror det blir snyggt med mörkare golv med..
Men jag måste säga om vårt golv.. Vi har ett mörkgrått laminatgolv som ser ut som klinkers i vårt kök och jag är så trött på det.. Ganska snyggt..... när det är nytorkat.. men så fort man spiller på det eller går barfota så blir det fläckar.. Så det golvet skall bytas så småningom..

Ha nu en fin fortsatt kväll..

Kram Mia

Galleri Hönshuset said...

haha förstår er fullständigt =) kan inte fatta att man kan ha vita golv överallt hur fint det än är =) Vi har ljusgrå golv i vårt nya kök, som förresten inte ens är färdig, och vi undrar redan vad vi har gjort!! Aaaalting syns och då får hundarna inte ens vara där inne...Vi får se hur länge vi orkar =)

Kul att det går bra på jobbet efter så lång tid hemma =)

Ha det gott i värmen. Kram Pirre

Lilla Brödhult said...

Det kommer säkert att bli snyggt och mer praktiskt, ett bra beslut.. Bättre att få kvalitetstid med barnen de åren de är små går så snabbt... Ha en mysig tisdag kram Helene

Anonymous said...

hej, jag har mörkt golv i badrummet o inget golv i hela huset syns det så mycket som på de.... men de e snyggt när de e rent. hade nog satsat på grå golv som någon innan föreslog, o tänk på att laminat är iskallt o det låter väldigt när man tappar saker på det, kan tänka mej att det blir rätt bullrigt när barnen leker på det... Men jag tror att ni fattar ett klokt beslut som passar Er,
hälsn Anneli

Anonymous said...

Hej..
vi har nyss lagt in mörkt golv, blev så snyggt mot alla vita detaljer!!! men vi valde mörk plastmatta svart/brun/grå med stavar i (ser ut som trägolv) kan varmt rekommendera det, skönt att gå på. Vi har haft laminat det är ju rätt hårt =( Lycka till!!
LIte kul att upptäcka din blogg, vi har många "likasamma" möbler =) då har jag bra smak mao
/Michaela

Johanna Stålros said...

Äntligen någon som skriver som det är!!!! Haha det gillar jag, vill så gärna ha det så där vitt och fint, men det måste vara lite praktiskt oxå;) / Johanna