Tuesday, March 22, 2011

Komplex

feet

Goo morron Goo morron, hör fåglar sjunga glatt. Go morron Go morron i köööör! Vilken underbar dag va?! Solen skiner redan och våren är äntligen på ingång =)

Min uppväxt bestod av hemska komplex av mina fötter!! Pressade ner fötterna i 2-3 stl för små skor och visade dom inte ens med strumpor på. När jag började träna Tae kwon Do i 20-års åldern formades mitt psyke om och idag lever jag med insikten att man får så snällt leva med det man tilldelats. Annelen såg ena min tå i somras och skrek rakt ut…… Var den längsta tå hon någonsin sett *fniss*

Fast jag tycker fortfarande fötter är ett av de äckligaste som finns *fniss*. Vilket leder till min fråga. Jag har förhårdningar och fötterna är snustorra! Brukar “skala” bort förhårdningarna men nu räcker inte ens det.

Har ni några tips på hur man får lena och fina fötter?

Här ska det målas idag. Vitt såklart =) Ljusstakarna har varit svarta alldeles för länge Hi hii

Tjingeling och ses snart!

16 comments:

Bejben said...

Hej snygging!

mitt bästa tips för fina fötter är enkelt och billigt!
först fotbad och annat med fil förståss, men huvudingridiensen är FOTKRÄMEN FRÅN ÅHLENS!
Heeelt fantastisk! kostar en 50-lapp för en tub och den gör fötterna fina på ett par dagar om du använder den åtmnstone 1 gång om dagen!

Lise-Lott said...

Jag fick ett tips om att fila försiktigt varje dag innan dusch/bad, alltså när fötterna är torra och lite i taget. Sen en fotcreme efter det... fungerar utmärkt och är skonsamt!
Ha en toppendag!

jessikan said...

Jag har inge bra tips, min fötter har prio noll... Men jag har en underbar salva Bio-Bee natursalva men den kommer ju aldrig på och gör dålig nytta i burken :P

// Jess

Lena said...

Ja, det där med fötter....
Jag har också ungefär samma problem och jag köpte en suverän fotfil på åhlens, i metall som har 2 sidor. Ena sidan är lite grövre än den andra.
Sedan har Oriflame en fotmask som är helt underbar. Man får babyfötter.
Den heter "Foot rescue mask for dry & tired feet" och har art.nr: 13162.(ord.pris 130:-, men det är extrapris då och då)
Känner du ingen som säljer Oriflame, så kan jag beställa åt dej, om du är intresserad.


Kram Lena

dagdrömmar i vitt said...

Börja med att besöka någon som har dessa fiskar..?? som äter på dina fötter. Håll sedan dem i trim genom att Alltid fila fötterna när du duschar. Då är de alltid mjuka och fina:)
Kramkram / Nettan

Johanna.S said...

Har samma problem, jag har fotfil och fotcreme, men det är ju just det där att man ska använda det varje dag. Jag kan vara duktig ibland och fila och smörja några dagar men sen orkas det inte med och vips så ser fötterna ut som s k i t igen. Det är nog bara att ta sig i kragen att smörja varje kväll. Ett tips! Jag brukar gå och få fotvärd nån gång per år, efter det känns det lättare att underhålla fötterna (ett tag, hihi)
kram J

Plupps krypin said...

Fotbad och fotfil sen en mjukgörande och vårdande kräm är a och o för fossingarna. Sen om man kan övertala mannen att massera fossingarna ibland så gör det underverk, även för humöret.
Ha det gott. Yvonne

Anonymous said...

Halloj Erika!

Jag kör fotfil sen Compeed overnight cracked heel cream. Den finns på apoteket och kostar ca 65 kronor. Den är kanon, inom några dagar har du hur fräscha fötter som helst. Jag försöker smörja mig varje kväll, då slipper man det där problemet. Det var en kvinna som sa en gång: behandla dina fötter som dina händer;)
Så det är bara smörja på hihi.

Ha en bra dag i ditt fina vita hem.

Kram kram/LOUISE

Anonymous said...

hej, jag hör oxå till dem som tycker fötter är äckliga. skulle aldrig ta i nåns fötter, huvva.Sedan måste ja måste säga att jag är så inspirerad av din blogg, här har målats stolar i veckan o sytts gardiner o volangdynor..skitkul, fixar väl annars oxå men dina bilder är ju rena vitamininjektionen i kreativitet för mej. ha en bra da, o hoppas du får ordning på fossingarna.
Anneli "Gusten"

Stina said...

Fotbad, fotfil och fotkräm. Det kör jag med.:-) Kram Stina

Malla said...

Hej! Första gången jag kommenterar och så gör jag det på ett "fotinlägg" när jag haft chansen på så många fina andra inlägg:D... Är en regelbunden läsare av din fina blogg...
Nåja ska ge dig ett bra tips på fotbehandling.. Tycker själv det är jobbigt med dessa krämer hit och dit för fötter (har badrumsskåpen fulla...) Men det ända som hjälpt mig fullt ut är ACO:s Special Care Fotstift mot hälsprickor, finns på Apotek. Då slipper man antingen fotsalva på händerna eller kladdiga golv när man ska gå till sängen efter smörjning. Fotsiftet har du bara vid sängen och kladdar på när du ligger däri och sedan verkar det över natten. Ser ut som ett torrdeo som du skrivar upp=inget kladd på händerna... och sa jag att det är riktigt bra också :P Lite dyr men är heeeelt klart värt det...

StrandviksVillan said...

Samma här, här aldrig gillat mina fötter och gör det fortfarande inte...
Min mamma studerar till fotvårdare och hon säger att man absolut aldrig ska "skala" sina fötter själv, man kan ta för mycket och skada dom. Ett par besök hos en fotvårdare skulle säkert göra dig gott, sen kan du själv fotsätta sköta dom lättare. Det finns många bra fotscrubbar och inpackningar för fötter. Jag har en som ska smörjas in och sen har man fötterna i plastpåsar medan det verkar.

Lycka till!

tynderöhemmet said...

Hej Erika!!!

Tack för din underbara blogg.
Jag har ett super bra fotvårdssett från Mary kay.
Dom blir jätte mjuka och sköna
Kram
kicki

Hemma hos Märtha said...

Tycker precis som du att fötter (inte barnafötter) är fula och har haft komplex för mina nästan hela livet! Men jag har terapiat mig själv och jobbar nu med skor...och pysslar om mina egna fötter dagligen! Läste någonstans att ju mer man filar och skaver desto mer förhårdnader....men jag vet inte....Jag filar i alla fall aldrig nu för tiden men jag smörjer in fötterna med vanlig fotcreme från ICA varje morgon...och det har hjälpt!!
Kram
Anne-Lie

Ann-Louise said...

Hej!
Fötterna ska man vara riktigt rädd om. Ser varje dag många fötter som det är synd om, för att inte tala om hur synd det är om dess ägare! Nej, fila torra fötter lämpligt och var noga med att smörja. :)
www.lyckligapraliner.blogspot.com

NilocWhite said...

Hej! Såg någon mer som på ditt inlägg om fötter gör kommentarsdebut, jag oxå alltså;) Jag vill tipsa om det smidigaste smidiga-fotbad med vanlig såpa i! Och när rätt årstid infinner sig- gå barfota i grus och sand, då slits förhårnaderna bort naturligt. Övrig tid på året är Peeling med korn i oxå gott och massera in fötterna med. Simpelt när man ändå är i duschen. Lycka till med fossingarna! Petra i småland