Wednesday, January 26, 2011

Nu avrundar Erika!

 

Mall 1 för bilder blogg

 

Många av er är medvetna om det “ordkrig” som pågått mellan vissa som kommenterat här inne på bloggen. Jag känner mig lite nedstämd pga av detta så jag säger det här en gång för alla :

Självklart vill jag ha många besökare till bloggen! Jag är innerligt tacksam för var och en av er som tittar in här hos mig. Det vet ni som brukligt tittar in.

MEN. Jag vill att det ska vara  människor som känner sig inspirerade av att titta in! Både på inredningssidan och mitt sätt att plocka upp vardagens glädje och sorg ämnen. Jag har valt att blogga  öppet. Dels för att jag mår bra av att prata om livets hinder jag måste över i mitt liv. Och dels för att min personlighet är just det, öppen.

Det betyder inte att det är rätt fram att dra ner stämningen här på min blogg.

Jag började med att kika in hos andra bloggare och fick massor av inspiration och idéer till mitt egna hem. När det sedan blev våran tur att börja renovera ville jag gärna vara en av dom som kanske kan ge någon därute lite inspiration, tips och upplevelser genom att hitta in till mig.

Nu har besöksantalet ökat drastiskt på bloggen och jag kan inte behaga alla.  Det är självfallet  ok att skriva anonymt och att skriva sin egna åsikt, även om den inte går mig till lags! Men att som “du” älta och göra kommentarsfältet till din egna egotrippade debatt, det tillåter jag inte!

Emellan raderna har du även varit nedlåtande mot andra besökare vilket visar vilken sorts person du själv är.  Du går emot dig själv genom att vara snabb med pekfingret samtidigt som du säger att man är ung och ouppfostrad om man så gör. Har DU tänkt på att dom du klankar ner på härinne kanske lider av något som gör att dom beter sig som dom gör?

Jag har  aldrig sagt ifrån förut och definitivt aldrig till en okänd. Även om personen i fråga har trampat mig ända ner i sko skaftet har jag snällt hållit min mun. Så prata du inte om uppfostran!!  Vem är du att tala om NÄR man får säga ifrån?

Ska man bara ta och hålla sin mun? Då tycker jag att det är din uppfostran som felar, inte min

Om någon blir orättvist behandlad, ska man bara vara tyst?

Alla brottslingar vi har i Sverige, Personer som våldför sig på våra barn, berövar  din kära livet eller sätter ditt hem i brand. Ska vi bara hålla vår mun bara för att allt negativt beteende har ett skäl? 

Den dagen vill inte jag vara kvar…...

Om ditt barn säger ifrån när dom blir taskigt behandlade.. Gör hon/han fel då för att personen i fråga kan ha besvär av något slag? 

Jag har gått igenom en hel del de senaste åren och däribland en svår Depression. En depression som gjorde mig mycket bitter på omvärlden och alla människor i den. Vissa dagar ville jag eller hittade ingen anledning att kliva upp ur sängen…. Menar du att det var OK för mig då att bete mig illa och sårande gentemot andra?!

Jag har pendlat mellan skratt, irritation och ledsamhet över dina/era lumpna kommentarer de senaste inläggen. Jag försökte ignorera och lade ut ett nytt inlägg men du fortsatte även där …….

Tom så en annan bloggerska  uttryckt att stämningen på bloggen  blivit något tråkig =( Det är inte vad jag önskar så fortsätter detta kommer jag att radera sådana här händelser. Eller så blir det så att jag tar bort friheten att tala fritt och sätter in en godkännande funktion.

Och få det nu inte till att man inte får säga sitt för det är mer än välkommet. Det gillar jag! Även du är välkommen att säga din mening men räcker det inte att göra så en gång?! Jag kan tom hålla med om att det är sockersött här i bloggvärlden och även jag kan tappa hakan av andras inlägg ibland. Men då slår jag bara ner den bloggen och går vidare till en som passar mig för dagen. Man kan inte blogga så öppet som jag och tro att det inte kommer kritik! Så mycket förstånd får du väl ge mig kredit för att ha ändå.

Att folk verkar ha liten förståelse för en lumpen kommentar är nog för att vi som bloggar om inredning i huvudsak gör det för inspirations syfte och för att få dela detta enorma intresse vi har tillsammans.

Jag vill att min blogg ska vara en glad plats att stanna till på för att inspireras och kännas igen. En plats att längta till när ron slagit sig till i vardagen.

Jag bloggar på mitt speciella sätt och hoppas verkligen att jag så kommer fortsätta att göra. Men när det blir så här långa tråkiga ordväxlingar emellan läsare känns det mindre roligt….   Och de hårda ord som gjorde dig ont att höra. Jag känner vissa av dessa människor privat och ingen av dom skulle någonsin få för sig att säga så till en människa ansikte till ansikte. Det som för dig lät hårt var med glimten i ögat.

Och sen  är det så att det finns även klimakterie “kärringar” som besöker och kommenterar min blogg. Det är inte bara vad du kallar oss unga och nonchalanta som lägger ett ord här. Många av bloggarna själva sitter och andas mellan svettningarna medans dom kommenterar andra bloggar och bloggar själva….

Jag vill inte att någon ska känna sig illa till mods här inne men en sur kommentar, ja det kan jag ta *ler* Jag vill njuta av er allas underbara bloggar och hoppas att ni kan göra detsamma av min!

Ha det nu gott allihop så ses vi med munnen uppåt nästa gång :)

 

Tillägg 27/1 12:10Till Karin J : Jag håller inte med dig. Det har inte varit någon som inte håller med mig!! För det jag SÄGER är att jag inte ville ha en debatt och ord krig LÄSARE mellan!!!! Och jag vet att det var fler. Det var 2!! Jag tilltalade dom som DU….

Lyssna riktigt alla nu!!

Som jag skrivit i inlägget ett flertal ggr så har jag inget emot dålig kritik!!!!!!! Och som jag skrev har jag valt att blogga öppet och förstår att det kommer dålig kritik med detta!

För en tid sedan fick jag en kommentar som var riktad direkt till mig och något av ett påhopp. Det var den enda dåliga kommentar jag fått och det fanns dom som ville att jag skulle spåra ID nr för att se vem det var. Men jag vill att mina läsare ska kunna lägga en anonym kommentar. För jag tror att alla är vi lite försiktiga med att säga våran åsikt och den anonyma valmöjligheten gör det lättare. Människans natur ;)

(Bara för att man är en personlig bloggare är det inte ok att hoppa på någon personligen! Det betyder att jag kan hoppa på alla jag känner då eller?!)

Men nu var det inga påhopp det här gällde och jag har INTE tagit åt mig personligen och jag kommer absolut inte sluta blogga bara för ett par dåliga kommentarer. Det jag menade var att jag kanske kommer tona ner mina inslag och köra ren inrednings blogg. Åter igen- INTE för dåliga kommentarer utan för detta onödiga ord kriget som blev pga av den eller de anonyma som inte visste var man skulle sluta!

Alla är vi uppfostrade olika och har olika syn på saker och ting. Jag bollar gärna det med er!!

Jag håller med Karin. Jag tror inte heller att det har med avundsjuka att göra. Bara en annan människas synsätt.

I ett annat skede i livet har jag kanske också tyckt att det var onödigt att tillrättavisa damen. Men i det läget ville jag få mitt sagt! Så självklart förstår jag att vissa reagerar på mitt sätt gentemot henne.

Jag tackar er alla för erat engagemang och sträcker ut armarna för att ge er en stor kram *

/ Erika

36 comments:

Therese♥ said...

SLUTA INTE BLOGGA VÄNNEN!!!

Anonymous said...

Har inte läst kommentarerna här på bloggen, men kan säga att jag gillar din blogg jättemycket!
Det kan nog dom flesta hålla med om! Troligtvis ligger det nog avundsjuka bakom elaka kommentarer, varför annars bry sig att skriva? Och varför lägga tid att läsa en blogg som man inte gillar? Nej, fy för sånna människor som bara vill trycka ner andra! Jag tycker du skriver så bra och har inspirerat mig massor! Du verkar vara en sån härlig människa, så ta inte åt dig av nåt elakt! /M.H

hemma hos lilla mej said...

Du får inte sluta blogga Folk är avis att vi bloggare trivs med våra bloggar och liv.Ja då blir det jobbigt för vissa.Men snälla Erika sluta inte blogga.Ha en skön kväll .Varm kram Rita ♥

Maria said...

Fint syster :))

Hanna said...

Erika Du är en klippa och en sann inspiration i mitt liv. Ditt hem är superfint och din familj helt underbar!

Men i sverige finns det någon som heter avundsjuka, Vissa klarar bara inte av andras frramgång!

Stå på dig Erika, Fortsätt sprida ditt leende runt omkring dig. För annars blir iaf min vardag mycket tråkigare!

Therese♥ said...

LOVE YOU 2

Vita Falkens Lantliv said...

Oj jag fick syn på detta trista nu:( Jag säger som ovan, svenska avundsjukan är hemsk!.
Än sak som är säker är: Den som klagar på allt och inget mår inte bra själv!Alltså har personen en mycket bitterhet som kommer ut över stackars oskyldiga människor:(

Så snälla rara gumman, försök inte ta åt dig denna skit! Du är en underbar människa och du vet, I LOVE YOU, både som du skriver och hur du inspirerar mig!

Kram Susanne

kan inte sitta still said...

Go Erika!!!

Jag läser din blogg oftare än dagstidningen,,så vad du än gör sluta inte blogga =)

Kramar

Johanna.S said...

Fick lov att läsa igenom alla de otrevliga kommentarerna, kan bara säga att jag tycker, obs, jag tycker det är väldigt fegt att vara anonym. är man anonym har man ingen rätt att skriva negativa saker!! Själv njuter jag av allt du skriver! fortsätt uttrycka dig som du gör!!
kramar Johanna

Mona said...

Sluta aldrig att blogga! Jag bara älskar din blogg och ditt sätt att skriva om både inredning och vardagslivet och allt annat!!!

Och de där anonyma griniga kommentarerna bara stinker avundsjuka, inget annat! Jag tycker du är strålande, som är så öppen och bjuder på dig själv, och att du faktiskt SÄGER IFRÅN när du känner att du behöver!

Jag tycker du är toppen!

Kram kram
Mona

mammaxtre said...

Även fastän det är svårt, det förstår jag, så tycker jag att du ska försöka att låta bli att gå igång. Försök att tänka att det är synd om den trista person som skriver en massa dunheter. En person som väljer att vara anonym dessutom.

Du har en jättefin blogg som jag tycker är väldigt trevlig. Sköt om dig.

Lena said...

Håller absolut med mammaxtre! Din blogg är jättefin och dina vardagsbetraktelser härliga att läsa. Skulle aldrig drömma om att någonsin skicka en otrevlig kommentar till någon, om jag inte skulle gilla inlägget går jag vidare till nästa blogg!
Min tolvåriga dotter har en fotoblogg och på kommentarssidan har hon skrivit att hon inte accepterar negativa eller kränkande kommentar och hon hotar till och med med polisanälan!
Så långt ska vi väl inte behöva gå?

Lägg detta åt sidan och fortsätt skriv!
Lena

Lilla Brödhult said...

Erika, jag har följt din blogg en längre tid och tycker den är så inspirerande.
Hoppas du inte slutar att blogga.....
Styrkekram Helene

Photo by Maria said...

Bra skrivit.. Så känner jag med min blogg med..

Kram Mia

Stina said...

Kram från Stina

Anonymous said...

Hejsan!! Du har verkligen en underbar blogg som inspirerar på många sätt!!
Tänk så märkligt ändå att det finns de som mår så dåligt att de måste bete sig på detta sätt!! Gillar man inte en blogg låter bli att läsa och det gäller definitivt INTE din blogg!,blir glad för varje nytt inlägg!! Mvh Åsa W

LantlivsAnette said...

Heeelt rätt, kunde inte ha sagt det bättre själv !! Kan inte för mitt liv förstå dom som skriver dåliga och nedlåtande kommentarer, passar det inte så gå då för guds skull in på en annan blogg !!
Din blogg är fin, härlig och man får massor av inspiration..
Keep on blogging vännen!!!!
Kraaam Anette

Therese Lilja said...

Härligt Erika,bra att du säger ifrån!!
Din blogg är helt underbar,och du likaså!
Du är helt enastående på inredning oxå :)
Så låt inte ngn svag stackare sitta och klanka ner på dig!
KRAM

Vardag och flärd said...

Jag blev alldeles bestört när jag läste ditt inlägg, jag njuter av din blogg och läser mycket sällan kommentarer som du får, det är DIN BLOGG som är viktig. Så jag hade ingen aning om att det skrivs dumma kommentarer och jag hoppas verkligen att jag inte har skrivit nåt dumt till dig för det är inte meningen. Tror nog jag skrivit uppmuntrande saker till dig och du måste fortsätta blogga, jag har hämtat mycket inspiration och glädje från dig.
Tusen kramar Eva

Unknown said...

God morgon rara Erika!

Jag har totalt missat detta bråk på din blogg. Förstår inte riktigt varför denna människa överhuvudtaget läser din blogg.
Hoppas du är så pass stark att kunna låta detta rinna av dig som vatten på en gås :), bara dumt att ödsla energi på avundsjuka människor som har svårt att glädjas över andra.

Jag hoppas även att du stannar kvar här i blogglandia, har ju ganska nyss hittat till dig och du inspererar verkligen mig med din personlighet.

Kraaam Ing-Britt

Anonymous said...

Härligt gumman.
Sträck på dig!

Unknown said...

Oj vilken debatt det har blivit här inne. Missat det helt. Förstod att det blev lite reaktioner när du skrev om damen i butiken. Det är som när vi flög med våra barn till utlandet och jag hade med mig vår minsting som var då tre månader. Bebisen var lite kinkig och så satt en äldre dam bakom som sa: jag trodde inte det skulle vara så mycket barn när man åkte denna tiden. (vi åkte när skolan hade börjat)Kände att jag var liksom till besvär. Sedan somnade han.....

När man väljer att blogga öppet och är öppen i sin berättelse så blir det lite effekt....på gott och ont.

Fortsätt att blogga om ditt fina hem. Är så kul att följa dig.


Kram på dig:)

Anna

Trädgårdspassion och Detta Livet said...

Jag håller med övriga ovanför, jag har nyligen börjat att blogga och känner precis som du, att man gör det för att det är roligt och, jag är väl godtrogen och vill tro människor om gott, så jag följer din blogg med glädje, och jag hoppas att du fortsätter. Vi är många som känner GLÄDJE och KÄNSLA, och skickar det till dig!

Anonymous said...

Hej!
Jag förstår att det inte är lätt alla gånger, tyvärr finns det människor som vill trycka ner eller älskar att såra andra människor.
Jag har ju inte läst vad det rör sig om men jag är en person som älskar att läsa alla dessa bloggar och njuter av alla vackra bilder.
Det är ju en öppen blogg och det vore så synd om man inte kan skriva en lite kommentar om det man gillar här.
Fortsätt blogga, jag kommer att fortsätta läsa alla dina inlägg.
Kramar
//Eva

Anonymous said...

Jag har läst alla anonyma kommentarer,en del håller med dig och en del säger emot dig. Hur kan du tro att det är en person som skrivit alla? Jag tror att det är flera anonyma som är inne på din blogg och har reagerat på saken. Dessutom verkar det inte som du läst allt, utan generaliserar och tar ut det som du tycker är negativt. Självklart skall du fortsätta med ditt bloggande, men var medveten om vilka reaktioner du kan framkalla när du och många med dig tycker du handlar rätt och riktigt i vissa frågor. Jag uppfattar inte att det har med avundsjuka att göra, mera med att alla ska kunna leva och få finnas i vårt samhälle. En del kommentarer har varit lite nedlåtande, men verkligen inte alla.

Vänligen
Karin J

Hanna i Det stora grå huset said...

Hej Erika!

Har inte hängt med alls i bloggvärlden på sistone, så jag har ännu inte läst tillbaka om det som hänt. Men jag ska göra det under dagen.

Trots att jag inte vet vad som hänt, måste jag säga att du är skitbra.
Du är så bra i ditt sätt att skriva. Jag tycker mig ofta känna igen mig i dina känslor och tankar. Underbart.
Och att du låter de anonyma kunna fortsätta kommentera tycker jag är bra.
Alla tycker ju inte lika, och skriver man mycket som du (som även jag gjorde förr), så blir det ju olika åsikter. En blogg handlar ju egentligen om feedback på olika sätt.
Men att bli behandlad illa är aldrig kul.
Låt denna männsika säga sitt om den måste. Ta INTE åt dig personligen. Du behöver ju inte ens lägga energi på att svara och diskutera med den.
Själv har jag fått halvtrista gliringar emellanåt. Men jämfört med allt gott så betyder det inget för mig.
Skaka av dig, för du är bra. Ingen människa är omtyckt av alla.
Att ta bort möjligheten att kommentera anonymt, eller att granska kommentarer och bara lägga ut snälla... Nä, då blir det ju inget öppet forum längre.
Stå på dig Erika.
Fortsätt vara du. Något som jag inte klarat av att göra på min blogg.

Stor kram Hanna

Anonymous said...

Din blogg är mysig och sluta för gud,s skull inte blogga, för att du väckt lite debatt!!!
Jag har läst en del av kommentarena och ser bara det som är en naturlig följd av det du gick ut med, och kan inte heller se det som elakt mot dig personligen utan ett annan syn på livet,
Att vi är en hel del anonyma läsare, finns det ett val vi kan göra, tror inte namn på personer man inte känner gör skillnad.
Ha en Fab/day.

Camilla said...

Jag gillar din blogg! You go girl! Kramar Camilla <3

Photo by Maria said...

God förmiddag!!

Skall svara på din fråga.. Jag menade inte att du gjorde fel alls, vilket jag tror att du förstår och jag hade säkert gjort lika.. Utan menar att man kan diskutera om det skulle sagts på det viset, även om jag tycker det var kul att du sa just att hon kunde klicka hem saker.. ha ha.. Men när man står där och är förbannad så kommer ju det första man tänker på och jag är djupt imponerad av att du inte svor åt henne, det hade säkert jag gjort.. ;-)
Surkärring vet jag att du inte kallade henne, tog det inom parentes eftersom hon som kommenterade mig använde det så det kom från henne inte från mig, eller dig..

Men helt klart gjorde du rätt!!!!
Hoppas det nu blir lugnt på denna fronten, inget kul med folk som skall hålla på.. Att man säger vad man tycker är helt ok men sen kan det ju vara stopp, då har de ju fått sagt sitt..

Ha nu en fin dag.. Här skiner solen så det hoppas jag att den gör på dig med..

Kram kram
Mia

Ett Vitare Hem said...

Vi är så många som gillar dig blogg och det är ju faktiskt din blogg och du har rätt att avgöra vad du ska skriva osv, du får absolut inte sluta blogga!
Ha en finfin dag!
Kram/Lena

Viveka i Bläckhornet said...

Men grrrrrrrrrrr....nu ska jag göra en sak jag inte brukar göra ofta. SVÄRA! Men vad i h-vete har den där "xxxxx " och andra anonyma med din blogg att göra? Det angår inte henne eller NÅGON annan vad du skriver på din blogg. Den är din och bara din! Du skriver precis om vad som faller dig in. Det är ju din dagbok, ditt liv som du är generös nog att dela med dig av till andra människor. Och om det inte passar så går det alldeles utmärkt att klicka bort och vidare till någon annan blogg. Men ge för f-n i att klanka ner på dig.
Du ska ha all cred för ditt mod! Du är en pärla bland oss kvinnor och ett stort föredöme. Dessutom skriver du med sån humor och glädje så man längtar till varje inlägg. Men det är väl därför du får påhopp. För den härligt intressanta människa du är.
Gör oss all en STOR tjänst - Gör en förhandsgranskning och kasta alla elaka påhopp i papperskorgen, det är där de människorna hör hemma!!!

LOVE YOU, darling :)

Må glädjen springa runt dig idag

Viveka

Anonymous said...

Hej Erika!
Jag vet inte heller när jag ska sluta, men ditt sista inlägg andas klokhet och insikt. Jag tror kanske inte att det var ditt inlägg som en del reagerade så negativt på, utan de kommentarer med fula tillmälen på damen, som poppade upp. Vi befinner oss i olika skeden här i livet, men oavsett ålder och andra problem, så måste vi visa respekt om vi ska få respekt. Vårt samhälle är tillräckligt ålderssegregerat som det är och vissa kommentarer var inte trevliga. Vem av dina bloggvänner skulle våga framföra en annan åsikt än påhejarnas? Därför kanske en del anonyma kommentarer.
Vänligen
Karin

Gammelbålsta said...

Hej!
Tycker du ska skriva precis som du gjort hitills... jag gillar dig och din blogg. Nu har jag läst alla kommentarer och blir rätt upprörd.. patetiskt att skriva sådana kommentarer. Det finns ju miljontals andra bloggar att läsa om det inte passar. Ha det bra Kram Aydan

Cherridwen said...

Jag har följt din blogg ett bra tag nu sedan din syster tipsade om den och väntar alltid på nästa inlägg. Jag läser dock sällan kommentarerna så jag verkar ha missat något men sluta absolut inte blogga! Jag har på gott och ont (:-)) blivit otroligt inspirerad av ditt inredningsintresse och slukar din blogg med hull och hår. Det är ofta jag suttit och skrattat åt dina roliga inlägg och jag blir otroligt inspirerad av din livsglädje och hur du får ihop allt med alla barn. Jag väntar redan på ditt nästa inlägg :-) Keep on!

Cecilia said...

Hej.
Äntligen någon som kan säga ifrån på ett vettigt sätt.
Stå på dej, annars stå någon annan på dej.
Kramen Cecilia

Unknown said...

Hej!
Vilken fantstisk blogg du har, tråkigt det där med negativa debatter bara..
/Catta