Sunday, December 5, 2010

Vinnaren….Och hur gör ni med maten????

 

Tjaba tjena hallo!

Min lilla älskling har fått ett litet skrivbord i sitt rum. Hon älskar att rita och brorsan börjar tröttna på att hon sitter i hans rum så det var bara att ta upp bordet vi hade på lilla toaletten till hennes rum.

 

_MG_6800

 

Tänkte jag skulle försöka ta några fina bilder på henne i vit klänning och hennes rosa ängla vingar. Inte det lättaste då ungarna vägrar sitta still ;)

Vi har allt som oftast någon här på lunch eller middag. Är det inte barnens kompisar så är det familj eller vänner. Det finns vissa som tycker att det är vansinne just för att vi är en stor familj och mat kontot är inte det minsta. Våra barn äter mycket! Ni skulle inte tro det om jag berättade vilka mängder det kan gå åt…och då har vi inte kommit till tonåren än *fniss*

Men jag gillar att bjuda på mat och barnen har ju kompisar här på lek. Ska jag då skicka upp barnet på rummet medans vi äter?!. Tycker inte det känns riktigt bra.

Jag vill gärna höra hur just NI gör?

 

Och så till vinnaren av Johannas ljuvliga hylla:

Det blev en Borlänge bo. Mona med bloggen This is my life. Skicka mig din adress så kommer hyllan på posten.Grattis gumman!

Kramar Erika

17 comments:

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ said...

Hej Erika!

Vilket jättefint rum din lilla prinsessa har.
När mina barn har sina kompisar här så bjuder vi självklart på mat det är för mig en självklarhet att göra ;)
Kram Ulrika

Trivsamma förändringar said...

Här är det nästan motsatt problem. Jag tycker det är så vansinnigt tråkigt att laga mat till mig själv, så när jag ska göra det så blir det oftast något trist och lättlagat. Men förstår att det blir en kostnad om man redan har en stor familj och den oftast blir större vid middagsbordet.
Ha en fortsatt skön adventssöndag, kram Maria

Vitt för själen said...

Fina bilder :)

Här bjussar vi barnens kompisar på mat, om de vill..endel vill, endel vill inte.
Helt självklart frågar man dem.
Sonen har en kompis som är mjölkallergiker, så vi har köpt hem smör..kakor..bröd som han kan äta. Han är här väldigt ofta :)

Ha en fin andra advent. Kram Sophia

MonaA said...

Är det sant? Är det jag som vunnit? Åhhhhh vad glad jag blir, hyllan är såååå himla fin och den kommer passa perfekt hemma hos mig!

Tusen tack, jag är helt överväldigad!

Kramar från en lycklig
Mona

(Jag mailar dig min adress :-))!

Lantligt i smultronbacken said...

Men vilket otroligt härligt flickrum. Ljuvligt drömrosa och änglavingarna var helt oslagbara. Superhärligt!

Kram

Tjohalia said...

Ljuvlig rum!! Jag och Cornelia har storstädat hennes sovrum, men är inte klar än. Hi..
Ang maten, ja, vi bjuder på om de är här. I bland vill inte de. barnens kompisar tycker vi bjuder på lyxiga fika : saft med bullar/kakor.
De kan själv bjuda på skorpor eller enkel smörgås med mjölk eller saft. Men jag tycker det är upp till en och var vad man tycker, om man vill bjuda eller inte, även på vad man vill bjuda på. Kraam!

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Grattis till Mona. Och det var ett fint rum din lill-tjej har, så söta änglavingar. Och jättegulligt med alla rosa detaljer. Jag håller med om att kompisar får äta, bara det inte är ett litet gäng.
Adventskram
AnnaMaria

Vit som snö said...

Men himmel vilket ursött rum hon har! Såklart hon ska ha ett eget rum:)
Jag delar din åsikt, skulle aldrig skicka upp en kompis på rummet utan att erbjuda dom att äta med oss. Däremot kollar jag oftast att det är ok på hemmaplan, det kan ju finnas andra planer gjorda där. Hjärterum o stjärterum... så är det:) Och vill dom inte ha middag kan dom sitta med och ta en macka eller nått, för sällskaps skull.
Ha det gott! Kram Cilla

familjen & inredning said...

Det var ett förtjusande rum för en liten prinsessa...

Vi är oxå en STOR familj och jag delar helt din inställning...

det är ofta vi har extra matgäster här hemma...

skulle aldrig låta ett barn bara sitta i barnens rum och vänta...

vi frågar ALLTID om dom vill äta med oss, självklart får dom ringa och fråga om det går bra!!!!
annars om dom inte vill eller ska äta hemma får dom gärna sitta med oss...

Ha en fortsatt härlig andra advent...

Snöiga kramar Kicki

Emmas utsikt said...

Hej gullan,

klart man bjuder på det man har! Skulle aldrig skicka upp en unge...eller vuxen... på rummet.

Nu måste jag läsa ikapp!

Kram
Emma

messini design said...

Sött rum! :) Jag frågar alltid om kompisen vill äta här. Är det så att man har glupska tonåringar med en massa hungriga vänner tycker jag inte det är självklart att man ska bjuda på mat jämt, såvida det inte blir lite jämn fördelning att man äter hos varandra :D
Kram på dig

heavenandearth said...

Jättegrattis till Vinnaren!
Tack, Erika för en fin tävling!

Vilket sött rum!!
Vi gjorde oftast så att vi frågade först om barnet hade en tid att passa, för att kanske komma ham o käka middag! Annars fick dom väl äta dom också! Men det har även hänt att dom fått vänta på rummet!

Var rädd om dig!
Kram! Iréne
PS: Tävling hos mig!!

Photo by Maria said...

Grattis till vinnaren..

Det där med maten är olika om hur vi gör.. Nu är ju nästan alla våra barn tonåringar, och har de kompisar hemma när vi skall äta så beror det på hur långt de har hem, oftast iaf.. Bor de nära och vi vet att de skall äta middag hemma med så får de gå hem och äta, men bor de en bit bort så får de givetvismat.. Det där lät nästan elakt.. ha ha.. Men det funkar och så gör även andra föräldrar :-)

Kram Mia

Nyanser av vitt said...

Grattis till den lyckliga vinnaren. Man bjuder självklart på mat tycker jag. Du gör helt rätt.
Kram Agneta

Mina drömmars hus said...

Vilket tjejrum!!!

Klart du ska bjuda, det är investering för framtiden!

Ha det bäst, Erika!
Kramen
AC

Sjabbig men chic said...

Jag gör alltid MYCKET mat och barnens kompisar och släkt och vänner ater ofta hos oss. Är de ändå här när vi snart ska äta så kan ju de också lika bra äta. Sen så idrottar ju alla (utom jag då... gäsp) i vår familj så alla äter jättemycket och det är bra med rester om de ska snabbt iväg på träning. By the way så är rummet bedårande!

Kram Lisa

Anonymous said...

Hej! Jag har inte skrivit på läänge, men ibland hinner man lixom inte:) Men jag tittar in ofta, du ligger i favoriter:)
Jag tycker det är självklart att barnens kompisar ska äta om dom är här.Enda gången jag har sagt nej är om dom ringer medans jag gör maten eller om jag har planerat så det inte räcker eller så, tex om vi äter rester. Mina barn äter också hos kompisar ibland för dom kan leka längre, annars vill jag ha hem dom i tid för att äta middag(noga med rutiner). Att ha vänner och familj på¨middag= underbart!!! man får in lite socialt i vardagen lixom:)Viktigt tycker jag!
Kramisar Ninna