Sunday, October 3, 2010

Nya Tallrikshyllan och hur JAG målar._MG_4416-1

Heej denna höstkalla Söndag!Min man har snickrat en stor tallrikshylla åt mig :)(!). Äntligen har jag fått en hylla som tar alla sorters tallrikar. Vill man kan man hänga små krokar underst för ytterligare dekoration. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra än men det skulle vara fint med några små koppar hängandes._MG_4425


Han håller på med ett par till så om någon är intresserad kan ni maila mig på erisod@yahoo.se. 600:- st tar vi för dom. Jag kommer lägga ut dom på blocket så först till kvarn…_MG_4434

Oh nä….Har fortfarande inte blivit med list ;).Jag har sagt det förr och säger det igen till den anonyme som kommenterat ett par gånger: Jag kommer aldrig visa våra badrum ! Dom är inte i ordning gjorda alls så det är ingen vacker syn för ögat.

Sen fick jag en fråga i frågespalten som på något vis kom bort :/. Det var någon som frågade om hon vågade måla om sitt bord.

Och det är ju så att jag är ingen utbildad målare utan bara en vanlig hobby målare. Visst , jag skulle definitivt måla det men är ni osäker så fråga på färghandeln! Om det är av det träslaget som du hade använder jag en vit spärrgrund som 2 första lager. Sen lägger jag på den färg jag vill ha.

Färger jag använder:

Panelgrund Alcro. Spärrar trät från att blöda igenom. (Ett bra tips att använda istället för kvistlack! Grundar samtidigt som spärrar kvisten från att blöda igenom)

Elegant lackfärg . Vatten baserad! Lite svårmålad men ger en underbart vacker, silkeslen yta. Oftast använder jag matt10 men på matbordet och golvlisterna har jag använt mig av halvblank 40. Bra att använda på bord då den är lätt att torka av.

Panelfärg från Flugger (RÅVIT!) En dyr men jätte fin kritvit färg och lättmålad! Älskar denna!

Bygg Max egna grundfärg Alpina. Den här grundar jag de flesta av mina möbler med och den fungerar jätte bra på träslag som inte “blöder” igenom!! Finns ingen anledning att lägga ut pengar på dyr färg i onödan…..

Om jag slipar ?  Neej mina vänner. Det finns dom som säger att dom har möbler som flagnat efter ett tag men det har inte mina gjort. Och då ska ni se vilka blanka oljefärger jag målat över!!  Och med Bygg max till grundfärg…..

Jag har aldrig slipat en möbel som inte haft gammal fenissa och mina står sig utan att flagna år efter år….

Har jag haft ett företag vore det säkerligen något annat men när det handlar om möbler till mitt egna hem lägger jag inte ner onödig arbete = tid.

Penslar Vill du ha ett bra resultat bör du lägga ner lite pengar i en bra pensel! Jag köper både Anza (finns på coop) och Mäster ( Colorama)

Penslar till textning av plankor köper jag på Panduro.

Har ni fler frågor är det bara att fråga !

Kramar Erika

 

 

 

7 comments:

Photo by Maria said...

Ert kök hade jag velat flytta hem till oss :-) Det är så snyggt.. Och hade du inte nämnt listerna hade jag ite ens sett att de inte var uppe ;-)

Kram Mia

Anonymous said...

Hejsan!! Tack för tips vid målning och så glad jag blev att det finns fler som inte jobbar i onödan!!Har heller aldrig slipat och mina möbler har inte heller börjat flagna!! Vill avsluta med att berömma dig för en jättetrevlig blogg och ett mycket vackert hem!! Hälsningar Åsa W.

Ett Vitare Hem said...

Åh vad jag gillar ert kök och tallrikshyllan är så fin, så¨fin , hoppas ni får sälja några också!
Här slipas det inte heller jag bara målar på ;o), för fort ska det gå....

Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

STENLYCKA said...

Godmorgon Erika hoppas du har vaknat till en underbar måndag!
Vad duktig din man är på att göra vackra tallrikshyllor!
Tack snälla du för beskrivning av färger, hur du målar, alltid bra med tips på bra färg.
Ha en bra vecka!
Kram Raina

NICOLINAS BONING said...

TACK för dina uppmuntrande ord ang mitt eländes-inlägg. Känner mig både trött och ledsen på det här nu...kan bero på förkylningen som tagit om och PMS:en som kommer som ett brev på posten varje månad:-(
Dessutom har ALLA ANDRA det så jättefint och själv blir det ALDRIG som man vill ha det...fniss...självömkan flödar som du märker!

Vilken snygg hylla...men allra snyggast är tallriken med "pluppar" på!
Vart har du hittat den skönheten?
Tycker om porslin som inte är helt slätt nämligen...

Vad då inga lister? Tog en stund innan jag såg vad du syftade på...tror jag,för det är mot taket du menar va?

Kramar till dig vännen...och än en gång tack för dina peppningskommentarer när jag är lite "låg" / Birgitta

Elin said...

Nu har jag läst igenom flera sidor av din blogg och måste bara säga att du har så otroligt bra smak! En perfekt balans mellan gammalt och nytt, mörkt och ljust. Det blir så lätt att folk går till överdrift eller får sitt hem att lika ett museum som förvisso är vackert men kanske inte så beboeligt. Snyggt!! :)

Tove said...

Måste börja med att berömma dig för din blogg, den är en av mina absoluta favoriter & ditt hem är så himla fint. En riktig inspirationskälla! Målartipsen var verkligen toppen, jag har själv tänkt ge mig på att måla lite byråer osv. så det var perfekt timing för mig :) Tänkte också höra om det skulle vara möjligt att få en ritning på tallrikshyllan? Ha det fint!