Saturday, September 25, 2010

Förlåt mig!!!! (och : Jabadabadoooooooooo)

 

Fårlåt mig för det långa uppehållet!!! Ska förklara nedan men först måste jag visa er vad vi fick av svärmor och svärfar igår som bröllops present.


_MG_4269JAA! Erika (och Marcus ;)) har fått sig en Kitchen Aid! Jag blev så glad att jag höll på att spricka *fniss*. För mig har det bara varit i drömmarnas land som denna beauty har stått i mitt kök….. Men nu står hon här så ståtlig och fin och bara väntar på att få bakas i :)

Tack snälla Thomas och Marianne


IMG_4312

 

Hej förresten!

Självklart skulle jag vilja att min blogg bara var en plats för er att glädjas av. Men jag känner att jag vill dela med mig av mitt liv som det ser ut och med det kommer även tråkigheter.

Denna vecka har varit fullspäckad och med en längre tids sömnbrist håller min kropp på att lägga ner..  Psyket får sig en törn det med när pressen ligger på och gnager så nu är det dags för Erika att prioritera om lite i sitt liv.

Jag känner att jag tappat tråden som god mor så det är prio ett den följande veckan att ta itu med!  Vi kommer att införa belönings system igen åt alla barnen och bokläsning på kvällarna har åter igen blivit rutin.

Kära Ninna skrev i ett inlägg nedan att dom delar på barnen och läser en stund innan läggdags. “För det är ju det dom kommer att komma ihåg när de blir äldre”. Jag har alltid varit noga med hur mina barn uppfostras och sådana saker har varit en självklarhet för mig. Men någonstans mellan alla små har det försvunnit :(

Nu far det bara runt och istället för att vara bestämd och pedagogisk skäller vi på barnen och det blir en enda soppa av allting. Och det är där belöningssystemet kommer in!

Det är mycket som ska hända här hemma och tankarna går på högvarv!

Det krävs en del  för att få en 4 barns familj att flyta. Speciellt då med barn så tätt i små åldern. Alla är i en period i livet där man formas för sitt vuxna liv så vårat beteende och uppfostran är ju något dom bär med sig resten av livet.

  • Jag måste lära mig planera för veckan som kommer.
  • Göra vecko matsedel så stressen över vad vi ska äta inte går över i snabbmat som är helt vitaminlöst för hela familjen
  • Lägga fram barnens kläder kvällen innan så ett stress moment försvinner på morgonen
  • Planera dagarna vi har bara för familjen
  • Tänka ut belöningarna till barnen
  • Få in rutiner på veckopeng + godis köp
  • Tänka ut hur vi ska göra när barnen gör fel
  • mm mm

Och för att orka göra allt detta måste jag börja prioritera mitt eget välmående också. Därav motion, kost och sömn. Och då även bearbetning av mina inre demoner..

Som ni förstår har vi det en aningen tajt just nu men man måste se saker från den ljusa sidan. Från och med nu kommer det bara bli bättre i våran familj *ler*

Och hur skulle det kunna vara dåligt med en Kitcen Aid i köket *fniss*

Hoppas allt är bra med er mina vänner!

Önskar er en härlig Lördag. Kramar Erika ♥

 

20 comments:

Lilla huset på prärien said...

Åh vad jag känner igen det där Erika!! Vi har satt upp på köksskåpet nu - en stjärntavla för E och en för A... lilla I är för liten ännu. Men de samlar i alla fall stjärnor för tex lägga sig utan skrik o gråt, inte retas o slåss mes syskonen, hjälpa till i köket, sova hela natten i sin säng (!) osv... Det funkar ganska fint faktiskt. Och sedan har jag fått bestämma mig för att inte sätta mig i soffan förrän jag har fixat barnens kläder och väskor för morgondagen samt att jag och mannen ska ha gjort EN sak hemma var. Ex städa toaletten, plocka undan i vardagsrummet, köra en diskmaskin o plocka ur, kanske en tvätt osv. SEN får vi vila. Fast lite kaos blir det alltid ändå :)

Jag håller tummarna och önskar lycka till!!

Kram Jenny

Tjohalia said...

Ja, fyra barn och två barn kan låta som stor skillnad. I bland är det inte det. Jag har nyligen satt upp en regel för barnen och även för min man att när de kommer hem från skolan kl tre, får de inte bara sätta och titta på TV och där skulle de bara sitta fram till middagen och sen springa tillbaka efter middag. Så det får bli efter middag. Klädbråk har jag med stora tjejen på morgnar, jag tänkte nu jäklar ska vi fixa det kvällen innan, i bland kommer jag ihåg, i bland inte. Ja, samma som ni måste vi ha rutin. HÄRLIGT med Kitchen Aid, jag är äcklig grön av avund, skamsen på mig. hihi.. Jag tycker ni förtjänar den! Stoor kram på dig!

Grodmamman said...

Lycka till med allt! Man behöver struktur på vardagen för att överleva. Och som du säger, man behöver ta hand om sig själv också!
Ta hand om dig!
Kramar

Anonymous said...

Hej gumman! Jag tror du missuppfattade mig lite:) För det första så läser jag inte ens en Kalle Anka tidning för mina barn:) För det är inte riktigt min grej tyvärr!! Förstår självklart att det är tufft med många mindre barn och tycker absolut att ni gör det bra! Det jag menade var att det inte behöver vara så stort med barn-förälder tiden. Att sitta bara en liten stund med dom i knät eller så räcker. Det är oftast dom till synes enklaste ögonblicken man minns när man blir äldre! Förstår du hur jag menar? Mitt absolut starkaste minne från mamma är att vi doppade mariekex i mjölk och såg på tv. Visst minns jag andra saker också, men det viktigaste är såna minnen som påminner om att det fanns kärlek i ens barndom.Jag uppfattade det som att du hade lite prestatinsångest(vilket alla föräldrar har), och min poäng var att du inte skulle ha det:) KRAM Ninna

Vita rosor och förgätmigej said...

Kloka, kloka du! Det viktigaste man har är familjen och fungerar det inte där så fungerar ingenting... Jag tycker att det går lite upp och ner med rutiner och annat hos oss men jag väntar med spänning (och en del fasa) för hur det kommer att bli när nr 4 tittar ut... ;0)
Låter klokt som du skrev tidigare att du har börjat släppa på hur det ser ut hemma nu. Hos oss ser det för det mesta ut som ett bombnedslag men vad gör det om barnen är nöjda och glada och inte slåss med varandra i ett... Tacka gudarna för detaljbilder *hehe*.

Ta hand om dig gumman!

Kram/ Anna

Home No.1 said...

Hej, vad bra att du listar det har man jättestor nytta av sen att man tappar tråden emellanåt är ju en del av livets berg och dal, men bra kämpat och jobba på ;-) Kram Annica.

Mina drömmars hus said...

Bästa Erika!
Har också fyra barn, och vet att det inte alltid är så lätt att prioritera,,,,,,,,,,,,men gör det du tror är bäst. Sänk kraven och lev här och nu. Tänk så här, barn har inte samma krav som vi vuxna, dom nöjer sig med så mycket mindre än vad vi gör.
Lycka till!
AC

Emelie said...

Heej Erika!

Så skönt o höra att det finns fler som spårar ur sina rutiner o planeringar! Här är det både cirkus o taikon liv ;) Vi skulle kunna byta matlistor med varann varje söndag sen är vi har flyttat hem :D Ha en trevlig kväll :) Kram på dig

Ullis/Leva på landet said...

Ett klokt val, barnen är ju nummer 1. Vet hur du har det och då hade jag bara tre små, men det var fullt upp. Gäller att hitta bra struktur så att man vet hur det är. Håller fortfarande på med det hela dagarna i skolan för att det ska funka för alla elever.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

StrandviksVillan said...

Har verkligen förståelse för dig söta Erika!
Det är verkligen galet hur vardagarna kan se ut ibland... Mina kids är nu 4, 9 och snart 12, så lite hjälp kan man förstås få av dom stora, men det är INTE lätt. Jag har varit alltför slapp med dom, dom har fått allt serverat, så nu är det inte så lätt att få dom att börja utföra sysslor...

Snälla vän, sköt om dig själv nu!
Håller med om att det inte behöver vara så märkvärdigt det man gör med barnen. Guldkorn är inte stora men glimmar ändå ;)
Kram, Ann-Christine

Vintageregreening said...

Du är en bra förälder eftersom du visar alla känslor som du har och är medveten om det. Barnen ser och hör det och får med sig att det är ok, livet är så.
Kram från en mamma med relativt stora pojkar

Galleri Hönshuset said...

Halloj

Du den maskinen är inte ful inte! Jag hoppas att det en vacker dag står en sån i vårt kök också ;)

Ha det gott. Kram Pirre

Vintage said...

Wow så läcker! grattis! önskar en skön söndag kväll Kram susanne

Ett Vitare Hem said...

Klart vi förstår dig har själv varit där ni är, försök hitta rutiner och struktur och glöm inte bort varann mitt i allt heller....
Ha en riktigt härlig vecka som kommer!
Kram/LenaS

re.do said...

Du har en underbar blogg där du utelämnar mycket av dig själv men förhoppningsvis får mycket tillbaka. Tycker du är helt toppen! Älskar din blogg med det naturliga, inredning och livet helt enkelt.
Din nya leksak är såå vacker, den är ju en prydnad i sig :)

Jes/Vita villa vila said...

Hej Erika!
Å vad mysigt med en så fin Kitchen Aid! Låter också som du har bra planer på att få ihop pusslet med barn & familj! Det är inte alltid lätt!

Glöm inte att du är en vinnare & meddela mig din adress på vitavillavila@live.se så att du kan få din vinst hemskickad!!

Kram Jes

heavenandearth said...

Hej gumman!
Ja, det där känner man igen sig i!! Jisses! Det var struligt nog med bara ett barn! Är säker på att ni klarar det där tillsammans!!

Skriv när du hinner o känner för det! Å fortsätt precis som tidigare med innehållet!! Både glatt o ledsamt alltså!! Det är det som gör din blogg till din! Speciell!!!

Snygg bröllopsgåva!!!

Stor Kram till dig!!
Iréne

Stina said...

Ta hand om dig gumman. Love you!
Stina

Anonymous said...

HEJ!
För det 1a så har vi nu lagt in det golvet jag rådfrågade dig om för ett bra tag sedan och vi är supernöjda, DalaFloda 2a sortering!
Så, nu till saken:
Vi har ju också 4 barn, de är inte så små lägre visserligen, alltså inga blöjjor och sånnt. Men ändå är det full rulle nu när alla 4 går i skolan. De är 6,7,9 och 11 år....så jag vet vad du går igenom. Vi pratade nyss om dessa tuffa småbarsår maken och jag när vi var i svampskogen, blöjbyten och blöta overaller på vintern =)
Jag har helt glömt bort blöjbytena, men tyvärr inte alla gånger jag setat i badrummet och gråtit av enorm förtvivlan över att jag inte räckt till! Att barnen skulle växa upp och kommaihåg mig som arg och trött och irriterad, att mina barn skulle ha den värsta uppväxten i världen och att jag....inte var en lika bra mamma som "ALLA" andra...."Jag borde aldrig skaffat barn, kanske skulle lämna bort dem helt enkelt, de skulle nog få det bättre!!!!"
Så kan de allra värsta tankarna ha sett ut för mig.
Det är inte fel på mig för att barnen trotsar, mina metoder sviktar ibland bara..Och framförallt: Barnen hatar inte mig för att jag sätter gränser!

Kram på dig och prioritera, lägg tiden på där den behövs: På det som är viktigt-barnen och ditt äktenskap, det är kul att grejja-tro mig jag vet-men ett besök på badhuset gläder ungar mer än en välordnad inredning =)
Det kommer att gå finfint för dig-det finns svackor och toppar i livet och småbarnsår är svajjiga!
Kram på dig!
Stina

Inspiration i vitt said...

Du är en klok kvinna Erika så ta det bara lungt så ordnar det sig. Du verkar vara fullt medveten vad som ska göras och vad som behövs och då har du kommit långt.
Vilken present ni fått ojoj vad häftigt. Jag har alltid önskat miog en sån hjälp i köket och en vacker dag så hoppas jag att det står en sån i mitt kök oxå.
Kramar i massor och du Erika, lova att du är rädd om dig /INgela.