Sunday, July 18, 2010

Snälla! Hjälp mig!!!!

 

Snälla snälla nu får ni gärna hjälpa mig !!! Har “lite” huvudbry över hur jag ska göra. Ska vi slå upp väggen eller inte?!

_MG_1204

Det är väggen mellan kök-vardagsrum det handlar om och öppningen kommer bli längst ner till höger. En öppning på nästan 2 meter.

 _MG_1222

Här kommer öppningen ta bort både hyllplan och bänk. Och det är här den stora frågan kommer in: Om vi öppnar blir det ett skafferi på 1,7 meter längst med väggen. Det betyder att skafferiet går in i vardagsrummet…..KAN MAN HA SÅ?????

Det blir ett platsbyggt skafferi med pardörrar och ett 8-rutors gammalt fönster ovanför (liggandes). Sen ska jag på jakt efter ett par ordentligt maffiga lister som ska pryda skåpet mot taket.

Skåpet kommer gå ut 50cm+20cm svängd kant. IMG_1254

Detta lagom nötta kommer sitta ovanför pardörrarna.

 

IMG_1217_1

Blir det så funderar jag på ett runt gammalt bord men behåller stolarna. Eller vänder bordet vågrätt. På det sättet kan jag flytta bordet mer in i hörnet och får då plats med en köksö på hjul mitt i köket. En gammal, grön sliten jag kan ha krokar runt för att hänga diverse köksredskap på.

En nätkorg, 2-3 våningars med frukt och salladen ståendes på…… Och ovanför en industrilampa och mitt …äh! Vad heter det? En sån där med krokar i järn från IB Laursen….

Där lycka spegeln hänger blir det öppna hyllplan.

Och i öppningen , på muren ska jag hänga en gammal gärdsgårds pinne i gamla krokar längst upp och en knoppbräda lite längre ner.

Ser ni allt detta nu ??? *fniss*

Öppningen skulle förhoppningsvis ge oss mer utrymme och mig en köksö att jobba på. Jag vill verkligen satsa på ett riktigt gammalt lantkök a´la  vinglaset i handen mysigt …. Ah, You know *ler*

Glömt bort frågan?

Kan man låta skafferiet gå in i vardagsrummet???????

HJÄLP!

25 comments:

Ett Vitare Hem said...

Ja det tycker jag, absolut ;o)
Ha en riktigt fin dag!
Kramis/LenaS

Grodmamman said...

Det är ju en smakfråga, men varför inte?!? Det är ju så många, bl a vi, som har en öppen planlösning kök/vardagsrum och för er blir det ju något liknande.
Kan faktiskt se det framför mig när du beskriver det, men jag skulle inte byta till ett runt bord utan hellre flytta in det ni har mer i hörnet.
Kram

hemma hos lilla mej said...

Tycker jag att ni ska göra kommer bli skitsnyggt med öppen planlösning.Bara så snyggt.Kram ♥

Emmas utsikt said...

Hej Erika, hoppas du och familjen har de fint i sommarvärmen. Själv tar jag det luuuuuugnt med allt och bara njuter. Har lämnat kidsen hos mommo, två dagar kvar nu. ;) Shhhh hahaha..

Jag är inte så säker på att öppna upp. Vi har öppet hos oss, och det känns som om allt bara flyter runt i en enda röra. Å andra sidan verkar det som om du har tänkt igenom det hela rejält, så det blir nog en öppning va? :D

Stor kram!

Evas miniaturerhobby said...

Hej Erika!
Jeg er vild med rummet, sådan som det er nu!
Jeg ville ikke lave om på det, for det er bare så smukt nu. Jeg ville gerne bo der!
Knus fra Eva

Hem och Harmoni Marie said...

Ja, det kan man! :)
Och när du beskriver det hela så tror jag att du redan bestämt dig... alla större detaljer är redan klara. Lycka till med hur du än gör, fint som det är nu också...

Kram Marie

Galleri Hönshuset said...

Halloj

Öppna lösningar kan nästan aldrig bli fel =) och visst kan ni ha skafferiet där, det tycker jag absolut eftersom det är nära till hands ändå.
Ska bli så kul och få se resultatet sen =)
men jag vet att det är svårt med kök. Vi ska göra om allt -förutom taket- =) så det tar sin tid innan man kommer fram till hur sjutton man ska ha det!

Hade ni det trevligt på eran båttripp?

Lycka till med köket. Kram Pirre

Home No.1 said...

Hej Erika, det tycker jag absolut att du kan låte skafferiet gå in i vardagsrummet. jag tycker dock inte att man ska kunna se in i skafferiet med alla mjöl, ris o andra pryttlar, det kommer att ge ett rörigt intryck.Men med en maffig list upptill så att det ser platsbyggt ut så kan det bli kanon! Kram Annica.

Anonymous said...

Jag är tveksam, eftersom jag tycker det är så otroligt fint som det är nu. Men ett skafferi med dubbeldörrar är ju grymt fint.

Ingen hjälp här kanske. Ska iaf bli spännande att se om ni tar tag i projektet.

Kram Linda (Jolin)

Lavendeldockan said...

hej tjejen.
Enligt mig så tycker jag att ni ska spara väggen men har ni trångt om utrymme och behöver ett skafferi så ska ni helt klart köra på att öppna upp.
hoppas det löser sig
kram erica

Mamma Su said...

Hej Erika! Tycker absolut att du kan ha skafferiet så som du/ni tänkt, det kommer att bli jättefint tror jag. Att öppna upp och satsa på ett sånt lantkök som du skriver om låter underbart.Go for it!!
Kram Åsa

A little piece of me and you said...

Kör på bara =) Det kommer bli jättebra!
Kram!

Vita Falkens Lantliv said...

Halloj!
Det låter toppen alltihopa så go girl!!!! Jag tror det blir skit bra, och som vanligt helt genomtänkt. Jag tycker du ska spara bordet och bara flytta det, tror det blir mer plats för er "stora" familj.
Kram och lycka till! Susanne

Tjohalia said...

Kom hem nu från Dalarna och läser din blogg.. Räkna upp nackdelar och fördelar med att öppna det, ta beslut därefter.
Din kök och vardagsrum ser redan så bra ut, men om ni kämmer för en förändring, kör..skriv gärna upp fördelar och nackdelar med det. Kraaaam!

Anonymous said...

Låt din stackars man vila!!!!
Det duger som det är!

Hanna said...

hej Erika!

Min far har jätte stora taklister iaf...jag har tagit bort flera väggar och saknar dem inte!

Vad du än gör så blir det bra! Ha det underbart och hälsa familjen!

Dalafrun said...

Kör hårt gumman,men ja förstår inte varför du behöver hjälp,de låter som att du redan har bestämt dej ;-) Ja tror,eller snarare vet, att de kommer bli skitsnyggt.
Puss

Anonymous said...

Köööör!! :D

Jessica said...

Hejsan tycker ni har det super fint nu så jag är lite tvecksam, skafferi är iochför sig alltid bra men tycker er vardagsrum är fint som det är nu. Köksö kan jag dock rekommendera har precis själv byggt en då jag har så lite arbetsyta, var inte svårt har lagt ut den på min blogg ha en bra vecka och hoppas du kommer på hur ni ska göra och att du blir nöjd med vad du än gör kram Jessica

ängeln i vitt said...

Halloj Erika!

Kör så det ryker.....det är vad jag tycker.

Kram på dig / Carina

Marits vita skrin said...

Hej Erika.

Vi har haft några mysiga dagar i stugan igen. Så himla skönt med total avkoppling. Har lite saker själv att fundera på just nu, hihi.......

Jag tycker det låter supermysigt med en köksö. Jag är jätte glad över min. Man får mycket mer yta att arbeta på.
Sen är jag lika osäker som du om det kommer att se konstigt ut med ett skafferi som går in i Vardagsrummet. Går det inte att ha kortare? Är det fönstren som styr?
Oj vad mycket klokare du blev nu. Men inte kul om det känns fel efter allt jobb.

Kram Marit

fru Sätterlund said...

Hej!

Jag är övertygad om att det kommer bli kanonbra! Gillar öppna planlösningar, barnen med ;) Tror absolut inte att det kommer se konstigt ut, det blir ju för tusan ett snyggt skafferi ;)

Ha det gott,
kram Therese

fransansisco said...

Hej Erika jag funderar lite här..
Blir det alltå glasdörrar in till skafferiet? Jag hade i så fall valt att flytta porslin och glas dit istället och haft skafferivarorna i de vanliga överskåpen, Jag tycker som "Home no1" att det nog skulle bli lite rörigt med skafferivaror fullt synliga och särskillt då det kommer synas från vardagsrummet. Jag gillar ert kök som det är faktiskt. Tycker din sittbänkshörna ser så mysig ut... lycka till hur du än gör. kram

Anonymous said...

Hej! Det tycker jag absolut att ni ska göra,en super bra ide :) Kommer bli så öppet & ljus,vilket jag gillar skarpt ;) Lycka till! Hälsn.Anna

Anonymous said...

Oj såg visst att ni hade gjort det redan juh ;) Blev ju skit snyggt ren utsagt ;)