Wednesday, June 9, 2010

Ge mig kraft!

 

 _MG_9637_1 _MG_9653

_MG_9657

 

 

Hej och välkommen till boktipset *ler*

Har en längre tid nu känt att vi måste ändra våra matvanor här hemma. Målet är inte att gå ner i vikt utan att få kraft till att leva livet!

För mycket snabbmat, tillsatser, godis och fikabröd. INTE bra för varken oss eller barnen. Helt näringslös mat helt enkelt…

Sedan har vi en son som har lite svårt med vissa saker och innan vi drar ihop till ytterligare en utredning (adhd) ska jag göra allt jag kan för att förbättra hans/våran situation. Och det innebär att vi kommer gå på mjölkfri kost så fort vi kommer hem från Eskilstuna.

Och godis…ja det får bli på den hederliga godis dagen ;)

Det har visat sig att barn med diverse “problem”, tex adhd, koncentrationssvårigheter, autism mm har blivit hjälpta av att gå på endera mjölkfri eller glutenfri kost. Så det är bara till att köra på det och hoppas på det bästa.

Men för övrigt vill jag hitta orken i en mer näringsrik mat. Och passande nog låg denna på Ica  och såg mig rakt in i ögonen…… bedjande att få följa med hem *

Så nu inväntar liggläge med spännande lektyr *fniss*

Puss och natti mina vänner

16 comments:

Vita Falkens Lantliv said...

Oj då, nu blir det verkligen diet:) Hoppas verkligen det hjälper om inte annat så har man ju försökt då. Jag vill gärna veta hur det funkar;) då jag oxå har en son med svårigheter.
Kram Susanne

Hanna said...

Lycka till Erika!

mysiga heestrand said...

Det låter som ett bra beslut det där att äta mer näringsriktigt. Lycka till!
Kram Marita i Heestrand

Anonymous said...

Har faktiskt den kokboken, finns mycket goda recept där. Hoppas att det ordnar till sig.
Kram Inger i Hönsarvet

Tjohalia said...

Ja, det är bra att börja med näringsrik, jag har också hört att om adhd eller de med svåra koncentration blir bättre med mindre kolhydrater i, ( samma sak som glutenfritt och laktosfritt). Det blir en spännande matresa för er.
Kramen!

Anonymous said...

Vilken härlig inspiration du sprider min vän!

Jag försöker med laga god och näringsrik mat. Mat med energi, det har jag gjort hela våren. Inget halvfabrikat längre och ungarna de äter som aldrig förr :)

Stora kramen till dig och dina godingar
*Lena

Catarina said...

Första gången jag landar på din blogg. Jag har en vän vars son har ADHD. De har blivit väldigt pålästa om just kostens inverkan på dessa barn. Att just undvika tillsatser som mängder av E-ämnen har gjort gossen mycket lugnare. T.ex. så undviker han röda godisar och chips (förutom lättsaltade).
/Catarina

Anonymous said...

Det låter som en jättebra ide Erika! Du kommer säkert att klara det, har man sina barns liv att förbättra så går det,(sej själv kan man lättare slarva med ;)

Kram//Lena.

Therese♥ said...

Jätte fin låda!! Å lycka till med nyttigare mat! Jag gör själv nya försök hela tiden att börja äta mer hälsosamt. Misslyckas lika ofta... Tycker mkt om din blogg Erika!! Den har allt. Å ditt hem är precis helt perfekt, älskar bla ert golv i köket, att det är som det är liksom. Vi fick göra liknande i vårt befintliga kökstak å skarva lite här där osv. Gillar när allting inte är super perfekt med "raka linjer" osv. Väntar med spänning på te lådan. Har aldrig vunnit en bloggtävling någonsin =)

Anna said...

Åh jag måste bara tipsa om något jag lärt mig: att barn med den diagnosen bör äta Omega 3 och 9!!
Omega 6 hittar man mycket i lightprodukter och brukar ha överskott på denna. Därför är det bra med en Omega som har bara 3 och 9. Jag som arbetar i Forever har en väldigt bra omega innehållande fisk från Nordsjön med lax, sill och makrill. Så ett hett tips från mig!!!
Lycka till med kosten!!!

Grodmamman said...

Lycka till med kosten! Eftersom vi har renoverat köket, så har maten inte varit den bästa den sista tiden. Nu längtar jag efter att få börja laga lite vanlig mat igen.
Kram

♥ Fyra årstider said...

Som du ser i mitt inlägg fortsätter sockret flöda, men jag äter underbar mat på jobbet varje dag. Tycker du är en sockertopp :-)
Kram Lotta

http://frkerlandsson@blogger.com said...

Det är jättebra med varierad kost för alla..min dotter har oxå adhd,hon medicinerar och det fungerar mycket bättre för henne nu:)Mysig blogg du har!! :) Kram izabell

StrandviksVillan said...

Det är helt säkert så att man kan förändra sin hälsa och energi med vad man stoppar i sig (eller inte). Det är bara så svårt... Men när det gäller barnens hälsa så har man desto större anledning att uthärda.
Vår minsting har proteinreducerad kost, alltså får bara äta en liten mängd protein per dag - inte så lätt alla gånger när han blir sugen och vill ha samma som oss andra...

Lycka till! Det går säkert jättebra, du har ju redan tidigare prövat på mjölkfritt, om jag minns rätt?
Kram, Ann-Christine

Ett Vitare Hem said...

Lycka till!
Ha en riktigt härlig helg!
Kramis/LenaS

Annika Särnö said...

Kosten kommer att göra skillnad för er alla jag lovar!Har en son som blivit en helt annan sedan vi började med laktosfri kost till honom och vips så var gubbens struliga mage också i form och dottra märker själv att röda och gula färgämnen inte är hennes grej utan att hon blir ännu vildare av dessa så då undviker vi detta! Det jag tycker är svårast var bröd biten så nu bakar vi allt matbröd själva. Låter kanske krongligt men är man ändå hemma en kväll så är det faktiskt jäsningen som tar tid och då kan man ju göra andra roliga saker! Mycket trevlig blogg för övrigt första gången jag är här men det kommer bli fler besök! Kram