Friday, March 12, 2010

Lite draghjälp tack!

_MG_7631

Jag behöver er hjälp!

Det där med att sluta med sötsaker och börja äta hälsosamt gick åt skogen av flera anledningar. Nu tänkte jag att vi bloggare kanske skulle kunna hjälpa varann?!

Sommaren närmar sig med stormsteg och jag kan tänka mig att det finns några av er som vill bli av med ett kilo eller 2. Eller bara få ett bättre mående.  Så jag har ett förslag.

Kan vi inte gå ihop och köra  sockerfritt ett tag ?  Ju fler bloggare som ansluter sig desto bättre. Och är det väl ute i blogg världen så vill man ju inte vara sämre än någon annan *ler*

Nå, vad sägs?!  Någon som vill hänga på?

21 comments:

Mia said...

Hej Erika
ja det låter som en bra idè. Jag förstår din vikt noja men du har ju just fått barn de säger ju att det tar lika lång tid att bli av men kilona som det tog att gå upp dem. Men äta mindre socker och äta nyttigt skadar ju aldrig.
Jag skall köra en ordentlig sockerfri och nyttig vecka nästa vecka inför en resa till Japan där det inte finns någon som väger mer än 50kg. Blir jag av med några kilo innan resan så jag kan fylla på med god mat när jag är där.
Ha det bra och njut av helgen så kanske det nyttiga kan börja på måndag.
Kram Mia

Old and New Home said...

Jag hänger gladeligen på detta tåg. Försöker själv att bli av med mammakilon som hänger sig kvar. Hade inte såna problem med mina andra 2 men nu står vågen stilla.
Försöker att träna hemma när man hinner och att promenera. Har inte blivit så mkt då is och snö har satt stopp för detta *Ler*
Men sommaren närmar sig och jag vill visa mig på stranden.

Inget socker och en promenad om dagen har jag börjat med.

Kram Cattis

"M" said...

Hej visst behöver man få bort lite, själv har jag kämpat i en månad....med att tänka på att inte äta godis och fika....undviker bröd och går dagligen en rask promenad, tror jag tappat endast ett två kilo...knappt...men jag kämpar även mad att få bort valkarna runt magen....tränar med sits up och magövningar varje dag....där har jag nog tappat några cm ...känns på kläderna och framför allt att man känner sej starkare i magen vilket gör att man får bättre hållning.....ska hålla på till jag har tappat 5 kg....om det går.....lycka till....vi får hjälpas åt...kram

Pilo said...

Man lever ju bara en gång :)
jag kan haka på till hösten men inte just nu...

♥ Fyra årstider said...

Är du galen? Fast börja motinera..det ska jag allt!
Kram Lotta

Olivia said...

Jag vill inte gå ner eller bättra på min hälsa för att jag inte mår bra snarare sagt för att jag vill må bättre och få upp min kondis yttligere, jag ska ju springa varbergsloppet för tusan... ;) Jag går med i eran grupp och kämpar nu som eran (förmodligen) enda 12-åring i eran måbättre grupp ♥

Hoppas att du får en underbar fredag!

xoxo
Olivia ♥

Home No.1 said...

Hej Erika, jag körde den varianten för ett bra tag sen men nu har jag ingen lust så, Nope jag hänger inte på här ska göttegrisen få sitt ;-)
*L* men jag håller givetvis tummarna för er!!!!
Ska ut på språngmarch i stället så får det lilla fläsket sig en åkare!
Vilka ljuvliga bilder på guldklimpen i förra inlägget, såååå söt!
Kram annica.

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej Erika,
Du vet att jag e me!!! Jag har kört socker och gluten fritt i flera veckor nu och med utdelning kan jag berätta. Kan vi inte bolla och peppa varandra allihop som är intresserade?? Jag ville framför allt berätta att jag har delat ut en award till dig. Du har vart så toppen då jag är hyfsat ny fortfarande. Och din fina kommentar om bäbisar. Om du bara vet vilken lättnad det är att du säger att ni var två som var 36 när ni fick barn....pust säger jag bara. Så ett jätte tack och hör av dig om du sviktar i ditt suuuug.
Kram, Nina

Linas Vita Hem said...

Hej Erika!

Tack för din kommentar! Jo nog har han börjat se sig omkring här hemma alltid!:) Men man vill ju inte plocka bort ALLT, vill ju att han ska lära sig när mamma säger aj aj!:)
Ja du, underlaget i trappan är ju plastmatta!:/ Så jag vet inte riktigt vad som fäster bäst på det. Får väl höra på färghandeln!
Jag håller på för fullt med att låta bli sötsaker och kolhydrater. Har kört en blandad "kur" med nutrilett och GI. Har funkat rätt bra men ibland tryter tålamodet, tex så här på fredagskvällen!!
Men jag kan absolut vara med i en "peppgrupp"!:)Ha en sån trelvig fredagskväll!
Kram/L

Vita rosor och förgätmigej said...

Vilka underbara bilder på din lilla gullunge! Jag blir sååå sugen på en till jag med... om det bara inte var för de där hemska graviditeterna... De växer verkligen upp så fort men jag tycker att den sista verkar få vara liten mycket längre än den första. I alla fall hos oss!
Kram/ Anna

Photo by Maria said...

Låter som en god idé.. Jag har dålig motivation just nu men skall göra ett gott försök..

Lycka till för oss..

Kram Mia

Hanna said...

Hej Erika!
Mhmm, jag törs nog inte lova nåt sånt... Inte helt sockerfri. Men jag ska dra ner på chips godis dricka o dyl iallafall. Och börja röra på mig mer!

Vilken fin barnsäng du har hittat!
Själv hittade jag en gammal barnvåg a'la bvc... vad jag nu ska med den till, haha! Men den va så rostig o fin :D

Ha en skön lördag!
Kram Hanna

Emmas idéer said...

Hej Erika.

Jag är på som f-n. Måste bli kvitt några kilon till mitt stundande bröllop.

Hoppas vi kan peppa varandra bra nu för jag har noll karaktär!

Kram Emma

Ullis/Leva på landet said...

Här hänger jag också på. Gick ner en hel del i höstas, men jag förstår inte hur en del kunnat komma tillbaka;) Nu är det ju just de där 2-3 kg som skulle bort och de tror jag försvinner om jag kan låta blir att överhuvudtaget köpa hem den där jäkla chokladen. Sängen blev ju hur fin som helst.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Galleri Hönshuset said...

Hej Erika, hur står det till?

Det här brukade vara det största dilemmat för många tjejer som jag mötte på när jag jobbade på gym på heltid. Det viktiga är att man inte fokuserar hela tiden på att det är sockret som är boven bara, för socker och fett måste vi äta. Sen om man drar in på det skadar ju inte. Sen är det väldigt omotiverat att börja sin viktminskning om man måste tänka hela tiden att "inget socker, jag får inte äta socker, oooh vad jobbigt, jag som är sååå sugen" Man måste unna sig själv sött också =)

Långa promenader är kanonbra fett förbränning. Frisk luft, förbränning och muskel uppbyggnad. Har man dessutom en barnvagn som man puttar framför sig så får man dessutom träning för armarna =) Välj då promenadstråk med uppförsbackar =)

Kort sagt. Ät mat med riktig smör och fett för det är nyttigast. Light produkter är bara sk-t rent ut sagt. Minska på sockret, men unna dig det ibland. Träna hemma om man inte har tid att åka iväg. Man bränner mycket kalorier när man dammsuger, svabbar, tvättar och leker med barnen eller hunden. =)

Lycka till. Och vill du ha promenadkompis i veckan kan jag gå på förmiddagar. Hör av dig, för jag är ute och går, men går gärna med nån man kan bladdra med samtidigt =))))

Kram Pirre

Anonymous said...

Hej Erika.

Jag har ingen egen blogg så jag kan liksom inte hänga på på nåt annat sätt än att hejja på alla er som går ihop om detta. Själv har jag ätit GI-mat i 2,5 veckor å gått ner 3kg.

Lycka till!
Lena

Vikeskärs hem och vardag said...

Halloj, själv har jag slutat med att äta bullar, chips och annat sånt. Bullar och annat bak äter jag bara på helgen och då får jag välja vilken dag. Dricka får jag bara dricka på helgen och då endast 1l som både sambon och jag delar på. Chips äter jag bara 1 gång i månaden. Sen promenerar jag varje dag. Så jag hoppas detta ska hjälpa mig lite. Det du kan göra mer som jag även ska försöka med är att äta mindre portioner. Nu vet ju inte jag om du redan gör det, men det ska fungera :) Annars äter jag vanlig mat, fast tar mer frukt och sallad. Till frukost äter jag inte mjukt bröd längre om det inte är hembakat då :) Tror inte på att sluta helt, för sen när man väl ska börja äta det igen så står man på ruta ett igen. Lycka till :)
Annika

Anna said...

Tjena mittbena! Jag har flera kunder som sagt att när dem börjat dricka Aloe Vera så försvinner sötsuget. Antagligen handlar det om att man tillför en massa näringsämnen till kroppen som gör att "bristen" som gör sötsuget förloras. Mycket positivt! Om man dessutom tar EN promenad per dag så kan jag nästan garantera att det händer nåt på vågen oxå..!! Lycka till!!!

Emmas utsikt said...

Hallåen fröken! Jag är inte med... u know ;)
men själv kör jag med en helskottas massa frukt och smoothies. Det är ju både gott och nyttigt. Har käkat så mycket smågott i det sista att man känner sig helt daff...

Kjam!

K said...

Hallå jamen du ser gumman NU sprider det sej ;D
Klart VI ska hjälpa varann. Kan säja att JAG är värsta sockergrisen som finns MEN är man bara BESTÄMD så går det. jag är nu på 8e dagen med mitt lilla pulver Å det går faktiskt fantastiskt BRA ;D
Känns tamejtusan BEFRIANDE att inte alltid vara sugen på nåt. Den här gången ger jag mej INTE ;D Och så ser ja fram mot våren på ett helt annat sätt...senaste åren har d bara vart ÅNGEST...
Inget att ha på mej, inget i gadderåben...
allt känns tungt å jobbigt suck å stööön....känns d igen...
ÖNSKAR DEJ LYCKA TILL och du, klarar JAG de kan VEM som helst!
KRAM/K

Lisa.L said...

hej ! ja så fort denna lilla bäbbe har ploppat ut ska kilona bort ! Det e himla säkert =/ det e inte alls kul att gå och bära på dom! Sockerfritt svar ja :D även så lite kolhydrater som möjligt och mycket fett så som Smör, grädde och cremefraiche ;P själv äter jag grädde med hallon till frukost och en tekopp ;) känns lyxigt faktiskt, och det bästa är att man inte går upp i vikt av d :D kram och lycka till!!