Saturday, March 20, 2010

Så här gör jag…

Får ofta frågor om vad jag använder för färg när jag målar så här kommer det:

_MG_7862 

Jag  använder jag mig av Bygg Max grundfärg Alpina. 2,5l kostar ca 180:-.  Fungerar skitbra och håller färgen utan att gulna!  Är billig, torkar snabbt och sitter lika bra som vilken annan  grundfärg.

Den är inte tjock som tex V-slipen så man får inte samma finish med den här om man bara vill ha målat med grundfärg.  Och vill man “rugga” av färgen för en sliten look ska man nog använda sig av V-slip eller någon annan färg med alkydolja i.

Jag slipar aldrig möblerna innan jag målar men kan ibland tvätta av med målartvätt.

_MG_7864

En av mina absoluta favoriter är Fluggers Panel färg. Kritvit och helt underbar att måla med. Flyter ut perfekt och rinner inte.

En slitstark färg…men kostbar. 3l går på ca. 650:-

_MG_7858

_MG_7861

 

Eleganten däremot är det ett bra pris på och den ger också en kritvit yta. Det är den jag använder mest här hemma. Men, den är svårmålad istället.

Jag har alltid använt mig av den matta färgen (1o) men nu har jag målat matsalsbordet med halvblank (40) och är super nöjd. En lite blankare yta är lättare att torka av. Me like *fniss*

Och det här med penslar är en smaksak men jag använder mig av Anza. Tycker dom är lagom tjocka och ger ett bra resultat.

Hoppas att jag varit till hjälp :o)

Trevlig helg på er alla ♥

 

 

7 comments:

Emmas utsikt said...

God morgon söta!

Fattar inte hur du hinner måla överhuvudtaget med 4 troll i huset. När jag en sällan gång målar tar jag bara en eller annan burk jag har stående och hoppas på det bästa. Lite fånigt egentligen, för jag tvättar och slipar alltid hehe. Men som sagt målar inte så ofta. Men nu har jag tjatat till mig mas+pas gamla matbord från min barndom som stått i källaren i många år. Det är stoooort och ovalt och gediget och - grönt. Får se hur formen är fram i vår.
Annars går det bra. Lagt på mig lite, men inget som inte är till att leva med. Är sjukskriven, så jag sover några timmar nästan varje dag. hehe.

Ha en fin lördag vännen!

Tjohalia said...

Hej, det beror på underlaget om jag slipar eller inte, det är många som jag slipar på för få ett bra resultat. hi..
Är nu i Sthlm, har köpt två grejor på loppis som jag skall visa sen på min blogg när jag kommer hem. :-)
Kram

Photo by Maria said...

Färgtips är alltid bra.. Tack för det..
Vi har en bra liten färghandel här i byn där hon som har den är duktig och vet vad hon pratar om och är inte svindyr.. Så färgen som skall bli på vår panel vi skall ha i köket är tips från henna.. Jag hoppas det blir bra :-)

Ha en bra lördag..

Kram Mia

Anonymous said...

Jag använder också flygger (vet inte hur jag får till ett tyskt y med datorn). Precis som du använder jag mest panelfärgen-20 men matsalsbordet målade jag 40 och det blev inte alls så blankt som jag först va rädd för.

Jag använder oftast färgen råvit (kriiiiitvit) men jag gjorde misstaget att måla matsalsmöblerna med kalkvit-ny. De är väldigt dassigt gråvita jämfört med den råvita men men, man lär av sina misstag :-)

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Tack för tipsen. Man vill väl alltid hitta nya färger så man kan gämföra.
Kram, Nina

Anonymous said...

JÄTTE-TACK för målartipsen! Nu blev några frågetecken uträtade!

Kram Ethel

Anonymous said...

Hej.

Jag använder också Beckers Elegant för jag tycker att den vita färgen ser "mjuk" ut. Håller med om att den är lite svår att måla med men å andra sidan torkar den snabbt och det passar mitt tålamod bra =)

Lycka till med väggprojektet, det verkar bli kanonbra.

Lena.