Sunday, February 28, 2010

En annan vinkel

I en annan del av Dårhuset…

_MG_7263

Stearinljus är en färskvara i vårat hus. Kommer passa mig ypperligt att Ikea kommer hit så jag kan springa och köpa stearinljus närhelst *ler*

_MG_7277

 

Kan ni känna att ni inte är nöjda med erat hem?

Ja menar… man har så mycket men suktar ändå efter mer. Varför har man så svårt att  vara nöjd?!

Vi har inga stora pengar att röra oss med så vi försöker renovera med de medel vi har. Men ibland svävar tankarna iväg på hur man skulle ha haft det om man fick göra som man ville.

Tänk att få forma sitt hem precis som man vill !  Inte behöva vända på pengarna….

Mmmmmm, vet exakt hur det skulle se ut  ;-)

MEN! Så sitter jag och ser på Spårlöst och man ser de fattiga människorna.  I den stunden kan jag  känna sån äckel till mina begär.

För när allting kommer omkring har vi det j*****t bra.

Men jag antar att uttrycket mycket vill ha mer stämmer rätt  bra ?!

Ta hand om varandra ♥

27 comments:

Grodmamman said...

Känner igen mig precis, men frågan är om man skulle vara lyckligare?!?:) Det är ju lite grejen också att få ett personligt hem utan att lägga ner en förmögenhet på det.
Fast nu när vi ska totalrenovera vårt kök, så hade jag ju gärna haft en större budget!:)
Kram

Emmas utsikt said...

Ja guuuud ja. Sån är det hela tiden. Projekt, projekt, projekt och stora drömmar som genomföres efter tid och ekonomi.

Så ser man en uteligggare på stan, en rumän som spelar dragspel eller kaos från en annan del av världen och allt blir bara konstigt.

Stora kramen till dig!

Johi said...

Jag har fullt på mina ljusförråd idag på Ikea. Jag kan förstå hur du menar, man vill ju alltid förändra och ofta kan man undra hur man tänkte när man köpte den där möbeln........ Men jag tycker du ska vara stolt över ditt fina hem. Kram

Vit som snö said...

Jag tror vi alla önskar mer hela tiden oavsett hur mycket vi redan har. Så mycket vill ha mer är så sant. Man får se sej runt ibland o inse hur ofantligt rik man är.
Men du har jättefint hemma!!!!
Kram Cilla

Tjohalia said...

Ja, så sant, vi önskar oss mycket.
Du, du har verkligen jättefin matsal, nu har jag ett sånt begär att ha en vit matbord som jag ska vänta till sommar att måla.. Suck suck.. ja!
Ok, kram!!

Pilo said...

Ja men jag kan tänka mig att många drömmer om att ha ett hem hälften så fint som ditt!

Photo by Maria said...

Ja med lite mer ekonomi skulle man kunna göra så mycket mer.. Och jag känner som dig att man inte skall gnälla när man ser bilder från fattigdom och katastrofer.. Men vi lever ju faktiskt här och nu och drömma måste man få göra..

Kram Mia

Kära Hem said...

Du har helt rätt, man känner längtan och ett "habegär" efter mycket... Tror att allt skulle bli så bra bara badrummet blev renoverat osv. Försöker att vara ödmjuk och tacksam för allt jag har men...

Ta hand om lillkillen och resten av familjen!
Kram
/Anna

Lisa.L said...

men åååå, du har det så otroligt vackert och fint hemma :D :D bamse kram!

Lillsnörpa said...

Ditt hem är UNDERBART! Jag älskar det! /Lillsnörpa

Mitt skabbiga chica hus said...

Så sant så sant. Drömmer gör man ju alltid och jag funderar liksom du på hur det skulle vara om man hade massor av pengar och kunde göra precis som man ville...

Men vet du, jag tror det skulle tappa lite av charmen då. Jag tror inte lyckan skulle vara lika stor om man kunde köpa allt man ville som när man suktat efter nåt en längre tid och äntligen kan köpa den eller när man hittar den där perfekta gejjen på loppis. Skulle man ens gå på loppis och hålla på och måla grejjer när man kunde köpa det man ville ha färdigfixat på dyra antikaffärn i stan.

Fast det är såklart, några miljoner extra skulle nog inte förstöra nåt;o)

Kraaaam
M

Vita rosor och förgätmigej said...

Jag tror faktiskt att man inte kan köpa smak för pengar... Det blir inte bättre bara för att man har mycket pengar att handla för, snarare tvärt om. Med mindre budget hinner man tänka till och dessutom blir man såååå mycket mer uppfinningsrik! En ytterligare bonus är att det är mer miljövänligt att handla begangnat... Tycker att du har ett så fint hem!
Kram/ Anna

STENLYCKA said...

Hejsan Vännen!
Ja så är det, man önskar sig bara mer o mer fast man har det så bra. Förstår inte....
Jag vill ha större hall, nytt badrum ny tvättstuga, inglasat uterum och ny gubbe...nej det sista var inte sant, jag är så nöjd.
Men jag är så besviken på vädret idag, inte blev det någon vår,som jag hade läst om i min almanacka....... jag som tog fram vårjackan. Ute är det full snöstorm , fy jag kommer aldrig mer att tro på VÅRMÅNAD och almanackan....
Vårkramar från Raina

Plupps krypin said...

Men det är ju faktiskt så att man inte blir lyckligare av mycket pengar men det underlättar.
Kramis Yvonne

Hagbacken said...

Ja men visst är det så, att man ALDRIG pinsamt nog kan bli nöjd...man skäms över sig själv :(

Iaf så kommer jag bli NÄSTE ljushandlare på IKEA, de är ju så billiga och BRA! Passar mig perfekt!

Kram Linda

Stina said...

Härligt hem du har.
Kan förstå att du skulle vilja komma bort och koppla av ett tag du gumman. :-) Kram Stina

Frida said...

vilket fint hem du har. rena drömmen för mig :) Prices i min stil. Här kommer man läsa mer i denna fina blogg =)

Ett Vitare Hem said...

jag kan också få samma känsla men en vän sa till mig att vi kanske behöver drömmarna, ibland dessa höga drömmarna om materiella ting osv för att ta oss framåt, utvecklas och förnyas, tror det även gäller hemmet. jag tycker också det är så hemskt att så många i vår värld lider i brist på mat osv men jag vill tro att de också ha både små och stora drömmar som gör att de orkar fortsätta framåt i livet....
Tack för att du vill vara med i min lilla utlottning,önskar dig lycka till!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej Erika,
Jag känner absolut igen mig i att aldrig bli nöjd. Min man är inte sån så han tycker alltid att jag har för brottom och njuter inte tillräckligt av det som görs. Jag håller inte alls med :) Jag njuter till fullo, skratt.
Jag har däremot lugnat ner mig otroligt och kan numera vänta "om jag måste!!"
Kram, Nina

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej Erika,
Tack för din kommentar.
Ja, jag mår inte bra alls utav gluten och har ätit det i många år. Nu när jag ha fått reda på att jag är överkänslig, eventuellt allrergisk, förstår jag varför jag mått som jag gjort. Men jag kan inte alls hålla med dig ang brödet. Jag har aldrig köpt färdigt bröd utan bakar själv och inte nån känner skillnaden. Det finns ett glutenfritt mjöl med mjölk pulver som e jätte god. Däremot mjölmixen utan mjölk behöver lite extra tillsatser och krydda. Vet du att 70% utav befolkningen visst har en överkänslighet vilket gör att vi svullnar och känner oss och ser överviktiga ut. Det här e min 4e vecka utan gluten och har gått ner 7 kilo i endast svullnad. Inte dåligt!!
Kram, Nina

Anonymous said...

Hej vännen!

Klart du får länka med vilken bild du vill vännen, blir såå glad att du vill vara med :)

Hoppas allt går bra med nya bebben

Kram Lena

Unknown said...

Hejsan,
förstår precis vad du menar. Ibland är man så himla otacksam, men det gäller att stanna upp och tänka efter på vad som egentligen är viktigt.
Men liiiite måste man ju få önska sig saker, annars vore det ju inte kul att leva;))
Ha det bra.
Camilla

Viola said...

Nog är det så...man ändrar och donar och vill förändra, men nu har jag fått det där hemmet jag alltid längtat efter, har alltid velat bott på landet i ett gammalt hus..så äntligen blev det verklighet ...så just nu är jag nöjd med mitt hem, men visst finns det en önskelista..vill ha ny soffgrupp i allrummet...men just nu är det andra utgifter som gäller, hoppas ni inte snöat bort idag,

KRAM

Ullis/Leva på landet said...

Hoppas att lillen mår bättre nu. Kolik är inte kul alls. Tycker att ni har det så fint, men här hemma skulle jag vilja ändra på massor. Men som sagt det ska ju helt inte kosta så mycket.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Välkommen said...

Hej Erika
Jag känner igen mig precis i det du skriver.
Jag känner mig aldrig riktigt nöjd med mitt hem. Det spelar ingen roll om det är nytapetserat så är det ändå något som fattas.
Och när man tittar på faddergalor osv....så skäms man nästan över alla sina "ha-behov".
Vi har inte heller mycket pengar att röra oss med, men man vill lik förb....bara ha mer.
Det måste finnas en diagnos på sånt =) hihi..
Mycket inspirerande blogg.
Tack för att jag kan kika in här.
Kram Maria Pettersson

vita hjärtan på tråd said...

Hej Erika!

Tittar in här titt som tätt! Du har verkligen en härlig blogg och ett jättefint hem! Nej, man blir visst aldrig nöjd med sitt inredande.... man ser hela tiden nya saker!! Både på gott och ont!:) Vill bara nämna att jag "stötte" på en blogg häromveckan som verkligen fick mig att vakna och inse hur bra jag och min familj har det!! Fast vi varit med om det ena än det andra! På http;//karinstyratjej.blogspot.com finns en otroligt kämpe som... ja jag finner inga ord för det...men hon får verkligen glädjas åt så mycket som vi tar för givet! Jag skämdes verkligen när jag läste den och insåg att färgen i hallen inte är världens kris!:)

Nej man ska leva i nuet och inte ta allt för givet och glädjas åt att man får vara frisk!:)

Trevlig helg!

Kram Linda

♥ Fyra årstider said...

Visst är det så. Man har det så bra och jag insåg på bloggträffen när vi gick i butiker. Jga behöver inte mer nu..så mycket saker . Ditt hem är jätte vackert.
Kram Lotta