Monday, January 4, 2010

Nu går vi mot ljusare tider…

Fick ett gäng tulpaner av fam Tajkons på nyår. Passar bra nu när man längtar till våren.

_MG_4736 _MG_4764

_MG_4759 _MG_4752

_MG_4773

 

 

 

 

 

 

 

 _MG_4826 _MG_4833

Den underbara strumpan och hänget på bilderna ovan  fick jag som julgåva av Ann-Christine med bloggen Strandviks villan. Stort tack vännen :o)!!

Är det inte skönt att vi går mot ljusare tider?! Jag längtar så starkt till våren då jag kan börja promenera bort det jag lagt på mig de senaste graviditeterna. Och det är inte lite det **fniss**

Jag är ingen som ger nyårslöften men jag hoppas att jag hittar styrkan i att ge mig själv en sundare livsstil. Mer nyttig mat och motion.

Satt precis och gluttade  på pensionärer som har bodybuilding som hobby på tv……86 år och lyfter vikter som jag i dagsläget inte skulle orka rulla fram *hi hii*

När jag träffade Marcus var jag enormt vältränad och stark! Köpte kläder/skor för varenda penning, och aldrig haft tendenser att ens vid försök kunna gå upp i vikt.

7 år och 4 graviditeter senare…………….

Sitter jag här flintis och tjockis och saknar varenda muskel i hela kroppen!  En riktig pösmunk med kraftigt utvecklade  livslinjer  i trynet **fniss**. Fniss säger jag men undrar vad Marcus tänker …..

Ska jag vara ärlig tror jag han kommer sakna mina valkar att klämma på  *as garv *.

Nä, fram med  nyttigheterna  och vips…..en hel garderob väntar ;-)

Många fettis kramar Erika

………för jag startar ju inte förens efter semla dagarna…

22 comments:

Grodmamman said...

Här tänkte jag också försöka ta bättre hand om mig själv. Och då menar jag på alla plan, både fysiskt och psykiskt.
Och du, det är ju himla onödigt att börja banta innan semleperioden är över när man just blivit mamma!:)
Kram

Emmas utsikt said...

hahahahahaa!!! Ja är man inte på bra humör tidigare blir man det när man kikar in här.

Jag la nästan inte på mig nåt med mina kids. 7 kg på första sen minus 10 och så upp 7 med nr 2. Såg faan inte klok ut. Som en pinne med en stor bulle på mitten. Sen ner allt igen på en vecka. Har åldrats 10 år på 3 år. :/

2010 blir året med egot i fokus. ;)

Kram!
Emma

Emmas utsikt said...

mig igen... du jag tycker ju inte det är kul att du känner dig som en saccosäck, men du skriver ju så jäkla bra!

bara så det är sagt alltså!

Photo by Maria said...

Ja den där vikten.. Tyvärr kan jag inte skylla på mina graviditeter för jag vägde mer innan jag blev gravid med första än vad jag gör nu.. Gick ner 22 kilo efter första barnet och lyckades gå upp dem efter några år, gick ner tio för två år sedan och nu gått upp nio *suck* Men nu är det dags igen att på det och försöka minska volangen runt magen..
Lycka till, till oss..

Kram Mia

MonaA said...

Du är då för härlig! Skriver och uttrycker dig så himla bra, man känner igen sig så väl och jag sitter här och skrattar högt!

Tack för dagens skratt! Å jag skrattar inte ÅT dig, för jag är säker på att du är en vacker gravid kvinna, finns det något vackrare?, och att Marcus älskar dig precis just för att du är du och mamma till hans/era fyra barn!

Nu måste du klämma ut bebisen på lördag, för jag har gissat att han ska titta ut den 9:e!

Kram och stort Lycka Till!
Mona

fröken Sätterlund ✯ said...

Du är så härlig Erika! Jag har beslutat mig för att vara nyttigare fram till påsk, men en semla ska jag då banne mig unna mig :)

Men det är -10 kg som är målet.

Visst är det underbart med tulpaner, det är verkligen vår :)

Sköt om dej,
kram Therese

Ett Vitare Hem said...

Jadu jag har brottats med vikten länge och nu har jag hållt på och tränat i ett par år men inte fasen går jag ner i vikt för det *suck*....men men det kanske räddat mig från att gå upp en massa....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Viola said...

Nääää då..tror du är jättesöt med din mage..men sjukskrivningen och tröstätandet har satt sina spår..så det blir nu att försöka äta mera nyttigt..dags för soppor igen alltså..och så är du hemma än..då åkte ju mitt tips då..puss

Tjohalia said...

Under mina graviditet gick jag upp några kilon bara. Efteråt gick jag ner lite mera, och brösten växte så man retades med mig att jag såg ut som Dolly Parton när jag ammade barnen, fast de var långt friån hennes. Först i höstas 2009 gick jag UPP efter många år, så nu måste jag akta mig så jag inte ser alltför knubbig ut. Mera nyttiga mat för mig också. Du har ju haft tufft, så det kan vara skönt med lite gott. :-) Kram!!

MonaA said...

Hej igen och tack för ditt besök inne hos mig, och tack för kommentaren!
Jag har också alltid varit väldigt öppen med mina egna tankar och känslor, har aldrig haft problem att prata eller berätta om saker. Ibland har jag t om varit för öppen och fått ångra en del.
Men det är just när det är andra inblandade, som karl´n eller bonusbarn eller deras mamma, eller min mamma osv, som jag är mer försiktig att skriva vad som helst.
Just att bilda familj med en man som har barn sen tidigare, när man också har barn sen förut och med allt vad det innebär med ex hit och dit och farmödrar på olika håll....där skulle jag så gärna vilja öppna mig mer. Berätta hur det är och har varit....Men det som hindrar mig är just att jag inte vill lämna ut någon annan...och att jag vet att bloggen läses av vissa inblandade, hihi.
Jag önskar att jag hade lite mer stake i mig, för det hade varit skönt att få skriva om allt, allt pusslande och bristen på kommunikation oss vuxna emellan osv! Men jag är lite för feg tyvärr.

Och så har vi det där med vikten. Vet du, att jag väger lika mycket nu som jag gjorde när jag var höggravid med Linus! Och det är inte varken vackert eller skönt. Så nu ska även jag ner i vikt, se till att må bättre både till kropp och själ. Sen kanske jag får lite mer stake i mig också...(hahahahaha, det där lät ju bra)!

Kraaaaam och lycka till än en gång, när han nu vill komma ut..!!

Renoveringsdags said...

Japp ska nog se att jag får det som jag vill;)) men ibland måste man få sina män att tro att de är med o bestämmer;) O du!! du ser 10 gånger bättre ut en mig o du har snart 4 barn jag har 1!! men jag fattar vad du menar med det där med att ha en helt ny garderob om man "skärper" till sig;) KRAM

Tezz från Kungens Kurva said...

Visst ska det bli skönt med ljusare mornar och eftermiddagar! Nu behöver vi bara stå ut med det här mörkret i några veckor till, sen börjar det nog synas tydlig skillnad :)

Anonymous said...

Jag har lovat att tänka mer på mig själv under 2010. Tar man inte hand om sig själv först så är det svårt att ta hand om någon annan. jag gick upp 26 kg med Linnéa och nu är hon 1 år. 6 kg kvar. De ska baske mig bort. Hejja oss :-))

Kram Linda

Ullis/Leva på landet said...

Just nu ska du bara njuta. Att gå ner i vikt kan du vänta med tills bebisen har kommit. Då blir det perfekt att ta långa sköna promenader och så är det vår och varmare:). Sköt om dig.

kram Ullis

Viola said...

Jissis Erika hur står det till...du ska välan inte skjuta ungarna dina...HAHAHAHA/PUSS

Galleri Hönshuset said...

Hej på dig. Är du fortfarande hemma? eller är du på förlossningen och trycker ut den lille?
oh det är ju sååå häftigt med förlossningar, så himla spännande...ja, det gör ont, men man glömmer bort det på en gång sen =)))

Underbara bilder, och vikten blir du av med sen när vårsolen skiner och du tar med alla dina småttingar hem till mig på fika. Jag tror det är ca fem kilometer till mig från dig. Jag kommer och möter er sen =)
Eller så går du hemifrån nu på en gång och sätter igång värkarna =)Ring så möter jag upp dig med en spark ...

Hälsa la familia. Kram från grannbyn.

Stina said...

Haha, du är ju för rolig. Varför bor vi inte nära varandra? Då hade du snart fött ut den där lilla nallen du har i magen...av allt skratt. Tror du inte?
När du ligger där och klämmer ut den däringa dalmasen...tänk på mig då...så går det fortare.:-D Kramis gumman

Pilo said...

Det finns alltid en ursäkt att äta vidare tyvärr men man lever ju bara en gång ;)

Såg också programmet och det kändes lite extremt men visst är det imponerande att de orkar hålla på. Deras liv måste kretsa kring träning och mat...

Tack för ett roligt inlägg!

Hanna said...

Så fina bilder.
Kram
Hanna

Hanna said...

Haha, jag ställde mig själv på vågen idag... höll på att få hjärtsnörp, har lagt på mig ett antal kilon under julen! Fram med nyttig mat här med, bums :P
Ska titta till din tävling så fort jag hinner ;)
Fina bilder, du!

Ha'de! Kraaaam

StrandviksVillan said...

Så ljusa fina bilder du har tagit!
Åååh så jag längtar efter ljuset nu, idag har vi faktiskt sol så man borde passa på och fota nåt.

Roligt om du gillar sakerna :)
Hoppas du och bebben mår bra!

kram Ann-christine

Design A Cake said...

Hittade nyss din fina blogg, vilka härliga bilder du tar, jag har mycket att lära o inspireras av här ser jag. Lycka till med bebisen, även om du är rutinerad :-).

Kram