Tuesday, November 17, 2009

Jobbigt nu…………..

Men TACK snälla ni för hjälpen med garderoberna !!! Som det ser ut lutar det mot Hemnes eftersom det ska stå 2 bredvid varandra.

Men det är svårt….Jag  har inga snygga spiror själv så då kan väl möblerna få ha det ?!  Något måste ju mannen ha att titta på *fniss*.

Mina ser mer ut som de här:  Sladdriga och knöliga :-)

IMG_3881

************

Vi har ett längre tag känt att det skulle vara skönt med ett större boende och funderingarna har växt sig allt starkare.

Visst skulle det vara skönt med ett rum till och vem drömmer inte om en Herrgård att få möblera *blink*. Med det är inte det som får oss fundera. Utan det är köket och vardagsrummet som är alldeles för litet för en 4-barns familj.

När vi gjorde om köket i vintras tog vi bort den arbetsyta som fanns för att få plats med hela familjen så nu står vi där utan, vilket börjar bli lite tråkigt….

I vardagsrummet får vi plats med 8 stolar och sofforna men sen är det stopp!  Och vi vill ju sååå gärna att huset ska vara fullt med middagar och firande med vänner och familj !! 

IMG_3810

Det här ska vara ett hus mina barn och barnbarn kan komma till närhelst och känna sig som hemma.

Jag längtar enormt till barnen blir stora och förhoppningsvis firar jul med mamma och pappa….allihop .  Jag ser oss hjälpas åt att laga julmaten medans barnbarnen leker…

Kanske männen tar sig en öl el 2 (så dom står ut *fniss* ) och stämningen är busig, mysig och lite smått  kaotisk . 

Men som det ser ut nu finns det ingen möjlighet till varken middags bjudningar eller stora firanden här hemma =(. Så framtiden får utvisa om dårhuset byter adress eller om vi stannar och bygger ut..

Jag har så fruktansvärt mycket att göra tom den 26/11.  Visar er så fort det är klart ;o)

Många kramar Erika

12 comments:

Galleri Hönshuset said...

Hej på dig.

Jobbiga beslut, förstår fullständigt att ni vill att alla ska få plats.
Jag älskar våran gård och huset är underbart stort, men platsen är inte himmelen på jorden..Inte helvetet heller (hahaha, men en vacker dag vill både jag och mannen flytta, våra gemensamma framtida drömmar. Tanken fanns där ett tag och vi funderade lite på flytt, men kom fram till att vi har det bra här just nu iaf.

Ni får tänka efter, trivs ni så pass bra att ni vill bo kvar, då är det bara att bygga ut. Men kan man tänka sig att flytta, ja då är ju det enklast att flytta...tror jag...

Ha en underbar kväll, vi har varit till badhuset med småttingarna så jag kommer och somna ovaggad ikväll =)

Kram Pirre

Kris said...

Hej igen, jag hörde till dem som gillar Hemnes, men kom ihåg att dessa skåp går inte att sätta riktigt bredvid varandra... såvida ni inte sågar bort en del av "taket"... det är bredare än själva skåpet!!
Låter jobbigt med för lite rum, tro mig jag vet hur det är!
Kram Kristina

Hanna said...

Här har du en till som vill ha större! Och vi har bara två barn...Men jag har fyra syskon som hälsar på då o då...med sina respektive/kompisar... då är det trångt!

Hmm, nu blev jag nyfiken... vad pysslar du med tro :P

Ha d bäst!
Kram Hanna

Inas said...

Hej Vännen!
Ja, visst kan man önska sig större och jag förstår det med stor familj, har själv ett förlitet hus så jag vet det där med drömm och viljan att få det större. Hoppas att det löser sig. Å nyfiken blir jag, vad är det för projekt nu på gång. Goa kramar Ina

Malmkakan said...

Hej Erika! Ja, det är svårt det där med bostad. Vi sålde vårt hus för ca 1,5år sedan för det blev för trångt. När vi köpte det var det bara jag och maken och från att ha bott i en lägenhet på 75kvm tyckte vi att vi hamnade i ett stort hav i huset..men sen kom första barnet och sen kom andra barnet och det blev för trångt..
Nu bor vi i ett stort hus men inte med samma härliga läge som det förra men, men, man kan inte få allt.
Ni får väga fördelar och nackdelar....
Ert hus är ju otroligt vackert!

Kram, Cecilia

Vit som snö said...

Jag undrar om inte vi alla drömmer om ett stooort hus, helst i herrgårdsstil med massa kakelugnar o breeeda golvplank o pärlspontväggar... Det är då min stora dröm. Min lilla dröm är ett till rum- inte till en till familjemedlem då utan till gemensamt pysselrum för vi är 4 stycken som pillrar med allt möjligt krafs här o det blir lätt kaos. Och en inglasad veranda vore inte fel... o ett växthus....
Fast egentligen bor vi ju fint både du o jag, men vad vore livet utan drömmar?!
Ni är ju desto fler i familjen så jag förstår att du vill ha ytor, ni får fundera på saken.
Kram Cilla

Photo by Maria said...

Det där med ytor kan få en att tänka så hjärnan håller på att ploppa ut.. Vi behöver med mer plats för som det är nu så har vi vårt sovrum i matrummet/matsalen och där skulle jag vilja ha det just som matrum.. Men den dagen ett barn flyttar då kan vi flytta upp och då har vi det utrymme vi vill ha :-) Men så vill jag ju inte att barnen skall flytta ännu så ngt år till får vi stå ut..
Ni kommer säkert på en bra lösning..

Kram
Mia

Anonymous said...

Jag säger bara en sak. finns det hjärterum så finns det stjärterum!!!!!

Det är faktiskt inte ett dumt uttryck. Hos oss trivs alla, trots att vi är många och det är lite för litet. Jag har ju redan ett barnbarn och han ska komma nästa vecka och baka pepparkakor och lussebullar med farmor, fastrar och farbror. Såå jädrans roligt!!!!!!

Jag väntar fortfarande på att drömhuset ska dyka upp i precis rätt tid så jag förstår verkligen hur du tänker. Det är bara det att i Stockholm är husen så sabla dyyyra. Drömhus har passerat gånger flera, men skam den som ger sig, snart kommer det nog i rätt tid.

Likadant för er gumman.

Ha det bäst

Stora kramen
Lena

Emmas utsikt said...

Så lenge du blogger kan du bo hvor som helst! Jeg drømmer om en herr...eeeegud jag skriver på norska...jag drömmer om en herrgård eller nåt sånt. Du vet precis så där lagom långt från stan med massor av själ, plats och kärlek...

Ja, ja... en dag så... Kärlek har vi massor av i huset i allafall!

Kram
Emma

sara på hedepipan said...

Vad avundsjuk jag blir. Jag skulle också vilja ha en massa kalas och bjudningar och att huset skulle vara en samlingspunkt, men min man gillar mer lungnet efter en arbets dag i folkmassor.
Ja vi flyttade också till ett större hus för det fanns ingen plats. Men Men Men vi flyttade från ett rjält byggt 30 tals hus till ett gips hus byggt -77. Men det finns potensial. Är idag 6 rum och kök men vi ska slå ut väggarna mellan kök, litet sovrum och det som idag är matsalen till en plats för större samlingar. Barnen får övervåningen med eget TV rum och köket blir större och så åker nog de gamla matsalsgruppen ut och nytt in. samt en ny soffa, nytt golv, nya tapeter mmmmmmmmm.
En kamin glömde jag.
Det jag vill säga är att det är kul att planera och skapa ert eget. Trivs ni så är det väl roligt med utbygge. Men det bästa är väl att drömma det kostar inget.
Masoor av kramar från sara

Ett Vitare Hem said...

Det samma drömmer jag om även om jag just nu börjar känna en ångest då de stora snart flyttar men i framtiden hoppas jag att vi kan umgås och ha det mysigt tillsammans alla i familjen, sen med deras respektive, barn osv. Hoppas ni snart kommer fram till ett beslut om hur ni ska göra!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

StrandviksVillan said...

Ja du, inte är det nåt lätt beslut att fatta... Om man ska "dra upp sina bopålar" och att flytta är ju en stor förändring i livet. Men håll ögonen öppna, kanske dyker nåt bra upp helt oväntat :)
Lycka till!
Kram, Ann-Christine