Wednesday, February 26, 2014

Nyttigt bröd #lchf#

 

IMG_1772

Hej min vän!

Hur mår du denna Onsdag? Jag har precis kollat på Jills veranda med Kristian Gidlund som gäst. Så sorgligt…….

Klämmer in ett recept på ett gott fröbröd. Inget mjöl, inget socker.

1 ungsplåt
2 ägg
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk psylliumfrön
4 msk sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk ingefära

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Vispa äggen & saltet med elvisp
  • Vänd ner bakpulver, frön & kryddor i äggsmeten. Det ska bli en lös smet så låt inte fröna fylla ut för mycket. har du använt små ägg kan du behöva ta en mindre mängd frön.
  • Tillsätt oljan. Häll smeten på ett bakplåtspapper
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  • Ta ut & skär i rutor, låt kallna.

Bon apetit :)!

2 comments:

Anonymous said...

Ser gott ut. Låter gott med kardemumma och ingefära. Måste testas.
Kram Helena

Lavendel och Kamomill said...

Åh, det såg väldigt gott ut. Det måste jag nog testa :)