Friday, March 11, 2011

Barn måste få vara barn!

_MG_2247

Min lilla älskling är oftast en “nakenfis” ;o) I flera års tid har han tagit av sig kläderna det första han gjort när vi kommit hem och gått i bara kalsonger. Vinter som sommar, spelar ingen roll. Han gillar inte att ha kläder på sig(!) Förutom Palomas tajta byxor *ler* Han vill känna sig lång säger han. Och så springer han överlycklig runt i vardagsrummet för han känner att det går så mycket fortare med dom =o). Ibland har det varit mycket gråt över att han inte fått haft dom på sig när vi åkt in till stan vilket jag tycker är en onödig fajt.

Spela roll vad ungen har på sig…… Bara HAN trivs. Men mannen håller inte riktigt med *fniss* Så igår var han en stolt pappa må ni tro när han såg att Nicodemus haft dessa på sig till dagis Hi hii. Kläderna var framme som han skulle ha på sig men när jag kom ut från toaletten hade han hämtat Palomas strumpbyxor.

Efter lite gråt fick han ha dom på sig. Jag tyckte väl att dom var i minsta laget men fick så snällt ge mig…… Nöjd och glad Nicodemus och en fajt mindre för mamma ;o)

Hur gör era pojkar? Någon som har samma ide som Nicodemus?

Tror att jag får leta på ett par tajta kill jeans till honom. Då blir han nog glad.




9536-log-c88fa4

Ett hus i vitt lägger tyvärr ner sin butik och säljer ut allt med 20% rabatt. Tråkigt men vi kan i alla fall hjälpa henne att tömma butiken…Kika in HÄR eller på loggan för att fynda bland hennes underbara ting!

Idag ska Noel börja på dagis =) En timme börjar vi med så nu säger jag tjing

22 comments:

Rebeccas.se said...

Långkalsonger i tajt storlek kanske? :) Jag är egentligen inte alls någon som tycker att killar visst kan ha rosa, men min 3½ åriga son vill ibland låna något plagg av sin storasyster. Jag gör ingen stor grej utav det, utan vill han ha det så visst. Hans pappa är heller inte så förtjust i det. ;)

//Rebecca

Ett Vitare Hem said...

Jag tror att Lindex har en del tajta kläder, har ju en långsmal modell av tjej och där handlar även en kompis vars son är smalis och vill ha tajta kläder ;o)
Ha en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

Maria said...

Han är UNDERBAR som han är:))

Vit dröm said...

Hihi vad söt han är i de små rosa:)
Ha en mysig fredag och lycka till på dagis!
Kram Anna

Vita rosor och förgätmigej said...

Heja kloka fina Erika! Vad glad jag blir!!! :0) Klart killar ska få ha på sig precis likadana kläder som tjejer om de själva vill. Jag tycker att det är extremt viktigt att tänka till angående det här. Varför har allt som tjejer har en negativ klang på killar? Ingen reagerar på om en tjej har på sig killkläder men så fort det är tvärt om reagerar folk. Kan det vara så att man tycker att tjejkläder har en negativ klang eftersom tjejer värderas annorlunda än killar? Tål att tänkas på tycker jag!

Mina killar får välja precis vad de vill ha på sig och ibland springer de omkring i prinsessklänningar och glitterskor här hemma. Just nu är det ett evigt klackande med mina pumps här hemma. ;0)

Kram/ Anna

Lisa said...

Låt du din underbara son ha det han vill. Då lär han sig stå för sin känsla och åsikt. Och får inga fördomar heller...eller hur. Han är underbar tycker jag.

Kram Lisa

Dessie said...

Så söt.

Helt klart att våra små killar får ha på sig precis det dom vill. Då Liam skulle ha nya sandaler så tyckte han att de finaste i hela affären var de rosa och lila med glitter och en älva på. Tyvärr så fanns dessa inte i hans storlek, men absolut att ifall de hade funnits så hade han fått dem.
Rosa och lila är ju fint, varför får man inte upskatta fina saker bara för att någon bestämt att det inte ska vara så??
Han målar sina naglar då jag gör det, klär ut sig med tiara och handväska tillsammans med tjejerna och har hur roligt som helst.
Låt barn vara barn. Det finns tillräckligt med fördomar som det är utan att vi sprider dom vidare på våra barn.

Ha en fin dag.

Kram Dessie

Hanna said...

Köper tjej jeans till karl...han älskar dom...sen är han så smal så det sitter så mycket bättre.

Karl gillar också att vara naken, gör ingen stor grej av de...då mor och far har komenterat att jag va likadann...och det bidde ju faktiskt männsika av mig med!

Stina said...

Härliga ungar har du. Så är det!:-) Kram Stina

majra1 said...

Vad härlig han är!
Jag tycker inte det gör nåt om mina pojkar har tjejkläder på sig. Storebror var helt galen i kläder med rosor och glitter när han var liten. Han ville alltid prova pumps i skoaffären . =D Hans pappa var mindre glad över det. haha. Han gick ut i pippi peruk o så. I år blir han 9 och skulle dö om han var tvungen att ha nåt tjejigt på sig. Så det går ju över.

Tajta jeans har vi köpt en hel del. Stolta pojkar har burit dom. :)
Man förstår ju pojkarna .. det är mycket lättare att röra sig i tights.

I Finland har tom pojkarna strumpbyxor när dom är små. Det finns massa fina med tex bilar, flygplan på eller marinblå.

Lycka till!

Mari

Lillebror 3 år har alltid målade tånaglar ( som mamma) , hårspännen osv
Trots detta är han en riktigt grabbig kille som bara leker med bilar. ;D

Tycker inte man ska oroa sig för olika läggningar som vissa män gärna gör.. Blire så blire. Det kan inte tjejlekar eller kill lekar hindra.
Vet ett par där pappan e hysterisk.. sonen får inte ens leka m lillsyrrans spis! ( som om inte dom flesta kockarna är män.. )

Annas hjärtan said...

Min pojk gillar att ha på sig syrrans prinsesskor, och varför inte? Jag köper en del rosa till honom för jag tycker han är fin i det. Sen är det ju en smaksak, jag skulle inte köpa något som är extremflickigt typ med spetsar eller puffärm eller paljettfjärilar. Gillar man strumpbyxor så tror jag det finns till pojkar också, eller så köper man vita då. Inte ursnyggt kanske, men det kanske blir en stor grej om man alltid förvägras att ha det man helst vill använda?

majra1 said...

OK det blev ju lite skumt inlägg.. :/ Fråga inte mig vad som hände.
fniss

Mari

Amanda said...

Klart barn ska vara barn och göra som dom vill :) Det är nog en viktig del i deras utveckling, tror du inte de?

Kram Amanda!

Photo by Maria said...

För några år sedan mötte jag en kompis och hennes då runt 4 åriga son i affären, han hade klänning på sig.. Han ville ha det och då fick han det :-) Idag är han 15 och har hittat tillbaka till de mer killiga kläderna..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Ardisia said...

Vilken kille! Våran 4 åring ÄLSKAR rosa! Vi har ju inte tjejkläder hemma då vi inte har någon tösabit men Hannes tycker jättemycket om tjejkläderna. Ja, min man är inte så förtjust i det.. Och eftersom storebrorsorna retar HAnnes så väljer han ändå i slutändan killkläder. Men jag försöker alltid välja könsneutrala färger på barnkläder, grönt, grått & gult till ex.
Lycka till med dagisstart! Det kommer att gå så bra så!
Kram

Jag och prinsarna said...

Hejsan!
Jag håller med de flesta andra. Barn är barn och det ska man låta dem vara. Hur ska de kunna veta vad som är flickigt och pojkigt. De vill ju bara ha allt som de tycker är fint. Och rosa och glitter är ju fint! Min äldsta son är 5 nu men när han var kring 3 så var han helt överförtjust i rosa. ALLT skulle vara rosa. Pennor, papper, pärlor, kläder mm. Han älskade vackra barbiedockor, nagellack, prinsessor och tittade på barbiefilmer. Han hade tom ett rosa nattlinne med törnrosa på som hans mormor köpte till honom. Jag tyckte att det var helt ok, hans pappa tyckte inte att det var lite skoj ;)Men vi lät honom hållas och det var ändå mest här hemma som han använde sina "tjejgrejer". Men sen plötsligt bara gick det över av sig själv och just nu är rosa den töntigaste färgen i HEEEELA världen. Har två killar till, en som är 3 nu och som aldrig gillat rosa, det är rött som gäller och en liten som är 1,5 så det ska bli spännande och se om de oxå hamnar i den "rosa perioden" Om du letar tighta jeans så har jag ett bra tips. Båda min äldsta killar är rätt smala och gillar lite tightare jeans och jag har hittat en superbra modell på h&m tjejavdelning som kosta 149 kr. Perfekta på mina grabbar.
Trevlig helg!
Kram Emelie

Jag och prinsarna said...

Hans pappa tyckte inte att det var LIKA skoj ska det såklart stå ;)

mammaxtre said...

Lindex har slimfit jeans. Dem kommer han nog att gilla.

Min sexåring är urnoga med strumpor. Han är känslig över sömmarna vid tårna :-)

Ha en fin kväll.

Anonymous said...

Hej hopp Erika!

Va roligt att höra att det finns fler pojkar än min Alex som har bestämda åsikter gällande kläder. Min Alex ÄLSKAR nämligen rosa.:) Och hello kitty. Hans bästa vän är kusin Cornelia och jag tror det är därifrån hans kärlek för rosa kommer. I början tyckte jag det var jättesött och sen började jag tänka att det går nog över men icke. Numera tycker jag han är tuff som står för vad han gillar när storebrorsan Max tycker att rosa är tjejigt. När jag hämtar barnen på dagis så har han ibland på sej en kjol och ett par vita klackskor som dom har i dockrummet. Kan man annat än le. Kan tipsa om fina färgglada slimfit byxor på åhlens. Både mjuka och snygga. Alex har ett par röda. Dom skulle nog eran kille gilla. Kram Carro R. P.s Vilken otroligt gullig svägerska du har. Vi gillar henne jättemkt. Pojkarna har henne som fröken på nallen. Kram Carro R

JACQUELINE said...

I'm so glad to find your blog. I'm looking forward to following :-)
Have a wonderful weekend!

greatings from switzerland
Jacqueline ♡

http://jacquelineswhitehome.blogspot.com

Inredningsfrun said...

Vilken goding han är!!

Ja, det här med kläder är en hel vetenskap! Vi har en son på två år och fyra månader som älskar strumpor och vet preciiiiis vilka han ska ha på sig och vilken dag han ska ha dem. Ena dagens favoriter blir det gråt och tandgnissel om man försöker få på honom en annan dag. Ja, jag säger då det. Tänk att det kan vara så mycket vilja (och två-års-trots) i en sådan liten kropp.

Man försöker att vara konsekvent men ibland undrar jag om det gör någon skillnad. Inte när det kommer till kläder iallafall :)

KRAM på dig!

// Inredningsfrun ;)

Unknown said...

Hahahaha :)) Jag känner absolut igen det där :) Min minsta kille skulle gå i kallingarna hela dagarna om han finge! Nu är han 12 år i år och är ff en riktig myskille...

Kram Katarina.