Monday, January 17, 2011

Hur har ni det hemma egentligen?

 

_MG_8463

Igår målade jag klart köksgolvet. Det blir så vitt och fräscht med nymålade golv. När jag hade målat klart hallgolvet såg vi vilken skillnad det var på färg. Köksgolvet var nu gult och inte vitt…… Så det fanns ingenting att göra annat än att måla köksgolvet också *ler*

 

_MG_8418

Ser ni stolarna? Den främre är målad medans den bakre är som jag hittade den på loppis. Tycker ni jag ska måla den andra också? Volang kjolarna kommer från Kära hem ( Nyblom & Kollen )

 

_MG_8442

Noels stol funderar jag på att måla vit och skriva hans namn på sittplatsen.

 

_MG_8471

Köksbänken vill jag naturligtvis byta ut mot antingen en i mörkt trä eller en vit. Listerna ska upp – IDAG och ovanför kylskåpet ska det täckas med plank.

 

Men hörni tjejer… Är ni nöjda med era hem?  För mig går det i vågor. Visst drömmer jag om mer pengar så jag kan inreda fritt och efter ett större hus. Men överlag är jag rätt nöjd med vad vi har åstadkommit de här 2 åren (!).

För oss har det handlat om att renovera efter en mycket snål budget vilket kan vara frustrerande ibland. Men ! Jag kommer mer och mer in i tänket : Spela roll!! Jag har en underbar familj som behöver pengarna mer.

Men det kommer ett till men *fniss*

Jag ÄR inredning!! Jag kan inte bara lägga ner och vara nöjd med det jag har. Tankarna om hur,vad vi kan göra med huset snurrar hela tiden och jag vet att det flesta av er bloggisar är likadana :).  Man sitter med barnen och tittar på deras barnfilmer och man kommer på sig själv att  leta fina möbler liksom *fniss*  Vart man än går tänker man inredning…….

Träffade en tjej i den lokala affären och hon fråga/konstaterade att jag måste lägga ner mycket pengar på inredning?!

Njaaa neej svarade jag men det där har malt i mig…… I jämförelse med en som inte håller på med inredning så visst tusan gör jag det!!  Jag märker inte av det för för mig är det en självklarhet att köpa inredning till hemmet. Medans andra lägger pengar på det dom tycker är viktigt i sina liv.

Saken är ju den att jag varit hemma i stort sett 7 år så pungen är inte stor. Möjligheterna att förändra (och leva med familjen) hade varit mycket större om jag jobbade.

Vissa kan tycka att mina prioriteringar ligger snett och jag har försökt ändra mitt jag. Men jag upptäckte att det tog mer på krafterna/psyket att försöka förneka ens jag än att acceptera vem man är. Så här har ni mig :)

En galen 4 barns mamma som lever med inredningsskalle *ler'*

 

Ha det*

34 comments:

Trivsamma förändringar said...

Alla är ju olika, och vi lägger ju pengar på olika saker! Jag mår bra av att få tänka inredning och skapa, ibland blir det billigt och ibland lite dyrare. Om någon annan tycker mitt hem är fint eller så det struntar jag i, det är jag som ska trivas. Om någon annan tar mina ideér tycker jag bara är kul, och hoppas på att andra bloggare tycker likadant. Vi bor ju verkligen i ett renoveringsprojekt, hela huset behöver åtgärdas, snarast! Vi känner att vi inte vill flytta till något annat innan vi hittar något som verkligen passar oss. Så under tiden renoveringar vi efter en relativt snål budget, men väljer att renovera så vi trivs att bo kvar. Vi lägger pengar på TRIVSAMMA FÖRÄNDRINGAR, det var därför min blogg fick heta så!
Tycker jättemycket om din blogg och gillar verkligen din smak och hittar inspiration hos dig! Kram Maria

Mina drömmars hus said...

Hej och hallå Erika!!!

Jag bor ju i MINA DRÖMMARS HUS, så ja, jag är nöjd, väldigt nöjd. Men jag tänker också hela tiden på hur jag ska förändra, vad vi ska göra härnäst. Men det är väl jätteroligt att ha en hobby.
Det kostar skjortan att renovera, allt kanske inte blir riktigt som man tänkt, men det mesta.

Det är superhärligt att du har ditt intresse, ta vara på det så mår du så mycket bättre, du är ju dessutom så duktig på att göra om och måla osv.

DU INSPIRERAR MÅNGA GLÖM INTE DET!!!!!!!

Ha det bäst
Kramar
AC

Dessie said...

Du skriver som om det handlade om mig! Jag håller helt klart med dig om att det inte behöver kosta skjortan att inreda. Men som du säger det klart att det ändå kostar. Jag njuter av förändringarna runt omkring mig. Är som person ganska ombytlig och gillar inte att sitta stilla.. det klart att mitt hem då blir en avspegling av mig!
Ja man kan verkligen se inredning i allt. Mitt i en ruskig rysare så kan jag utbryta "Åh älskling såg du den grå stolen?? En sådan skulle passa perfekt i det där hörnet!!" =) Jag får så klart en inte så uppskattande blick av maken, men han har vant sig... så är jag! =)

Ha en fin dag

Kram Dessie

StrandviksVillan said...

Heeeej Erika!
Du kan vara säkert på att vi är massor av andra inredningsbloggare som känner igen oss i det där :D
Ja, jösses, ibland kan man ju inte ens sova på nätterna för att inredning snurrar på i skallen... Visst är man lite knäpp, hihi! Alltid ser man nåt man kunde flytta på, byta ut, måla om. Jag är också egentligen jättenöjd med vårt hem, fast ändå... Alltså, man byter ju kläder också, man har ju inte samma dag ut och in. Då skulle man ju tröttna.
Många frågar mig hur jag har tid, med jobb och tre barn, men det är ju min hobby! Istället skippar jag motion och tv :D
Sen var det ju ekonomin... Jag köper sällan dyra saker, gillar att göra om eller ärva. Ibland räcker det ju att byta rum på möbler eller prylar så blir dom som nya. Jag störtgillar hur ni har renoverat med liten budget!!

Ha det finemang!
Stor kram, Ann-Christine

Therese♥ said...

Haha, känner igen mej!! Jag tycker du har ett kanonfint hem Erika!! Jag har ju knappt flyttat in i dett hem än, men jag hoppas att med tiden ska jag känna mej riktigt nöjd. Min man brukar säga att det är en sjukdom! [inredningssjuka!]

På tal om stolen; jag tycker du ska låta den vara som den är, tills du verkligen bestämt dej! :)

Lisa.L said...

Hej ! Vilket jätte fint kök du har :D nee jag e inte nöjd med mitt hem, skulle vilja byta köksbord och stolar till vitt, men sambon min tycker d vi har duger ;P sen så måste vi bygga ut för att alla ska rymmas och få eget rum. Vi ska ha två barn, men har bara ett barnrum. kram

Ett Hallons Liv said...

jag är den enda här hemma som är intresserad av inredning (bor hemma hos föräldrar ff) så, nej det är inte så jättefint här. mitt rum är hyfsat. men den dagen jag flyttar kommer jag kunna använda mina idéer!

Mina drömmars hus said...

Hej igen!!
Glömde att säga att ditt kök är hur fint som helst och måla matstolen det blir fint det!
Kram
AC

Vit dröm said...

Jag älskar verkligen dit kök -Sååå himla fint. Tycker inte du ska måladin loppisstol, ser perfekt ut i mina ögon :)
Självklart lägger man en del pengar på inredning men så länge man brinner för det och tycker det är kul så varför inte?
Hoppas du har en skön måndag!
Kramar Anna

hemma hos lilla mej said...

Mmmm vilket underbart kök du har.Bara så himla snyggt !Ja du har ett kanonhem erika så himla snyggt.Brinner man för inredning så gör man .Du är ju bara så himla duktig på att fixa mycket själv.Ja det var mycket fint ögongodis.Önskar dej en skön kväll.Varm kram Rita ♥

Systrarna Virrpannor said...

Hej!

Åh va fint du har hemma, blir lite avundsjuk!

Visst tycker jag att jag fått till det i vissa rum, men inte i andra. Vi byggde nytt för ca 4 år sedan, så gammalt och snyggt passar inte in överallt, och det är lite tråkigt i mellan åt...men det är som det är, försöker få till det, så jag är nöjd!

Kramar Mia

Septemberflikka said...

Jättefint blev det med golven! Jag är inte helt nöjd här hemma. Mest för att jag ändrat lite smak det senaste året och vissa saker är för nya för att göras om redan ;-) och sen kostar det ju lite även om man kan fynda osv. Jag tar det lite pö om pö. Sambon tycker inte heller om att allt blir vitt här hemma. Han är mer för 50-tal om han får välja...

kram

Skogslyckan said...

Var och en gör som dom själva vill, och ingen annan skall sätta sig tills doms över detta. Att inreda och pyssla är som en hobby. Vi lägger alla pengar på hus och hem. Vi är inte alls intresserade av att åka på solsemestrar och skidresor. Men det är vårt val och vår livsstil.
Du har ett jättefint kök! Jag tycker helt klart du skall behålla den flagnande stolen som den är, den har karaktär!
Kram Pia

re.do said...

Du har så rätt, så rätt. Klart man måste utgå från det man har och vad som får en att må bra.
Man måste FÅ må bra och kunna skita i hur alla andra vill att andras liv ska vara. Du är en glädjekälla, en skitbra, underhållande och veklig blogg!

re.do said...

Jag menar verklig, inte veklig! hi hi!

Hemma hos Märtha said...

Hej!
Är precis som du och många andra också helt såld på inredning. Folk ifrågasätter och tycker si och så....Men man får nog försöka strunta i det!! Du/vi gör det vi tycker är roligt och som får oss att må bra och INGEN har med det att göra!! Fortsätt som du gör för du gör det så himla bra...:-!!
Kram
Anne-Lie

anna said...

Ja hej Erika..och tack för ditt inlägg hos mig igår=)
Vi är nog många som du!! Inredning i huvudet det flesta timmar av dygnets 24..
Möblera om..lägga till..ta ifrån..Finns ju tusen sätt att få sitt hem i förändring.
Precis som du,så är jag ju begränsad i plånboken.Drömma går ju!!
Och har man som sagt 4 barn..,så är ju även tiden begränsad.
Men så fort det blir tyst omkring mig och lugnet lagt sig...så spinner jag vidare!!

Man kan ordna en hel del,för relativ peng..bara fantasin finns!!
Men det ser jag att du kan bra du oxå....Såååå fint har du det...
Drömmer om större..det gör jag ofta..Är fruktansvärt avundsjuk på din HALL bla...den kan du möblera i....
Min är liten och trång=(..Men det gäller att se sina möjligheter som sagt !!
Fortsätt som du gör=)..Du är jätteduktig!! Och inspirerar 1000 med mig!! Kram å lycka till=)

Vita Falkens Lantliv said...

Visst är jag ganska nöjd men det finns alltid nya grejer man vill ändra/byta/förnya m.m Men det är ju så roligt:)))
Alla måste vi ha ett intresse för något och mitt ligger på inredning :) Inte är det dyrare en dom som har golfen, ridsport, rallybilar m.m som hobby?! ;))) Skit i vilket! Skoj har vi och det ska vi fortsätta med:)

Kram Susanne

A House With A View said...

Och du är inte ensam om att tänka så, haha, kände igen mig på pricken där!! Vilka uuunderbara bilder från köket, helt magiskt! Och så fantastiskt fint med vitt golv!

Kraaaaaaaaaaam aka

AnnaHelena said...

Så himla fint kök!
Blir inspirerad av din energi!

Kram // AH

BelovedbyLinda said...

Vad fint ni har det!!

Kram Linda

Viola said...

Du...det är bara en själv som bestämmer vad man ska lägga pengarna på..:) min man har ju blivit van under åren, är vårt 4:e hus som vi har och du ska veta att det gm alla åren har renoverats och förändrats vart vi än har bott, tror ändå inte att det drabbade ungarna när dom växte upp, är man inredningsgalen så är man :)

Fint blev det med golvet och vet du vad...tycker barnstolen är fin som den är, fint när det är något som bryter av mot det vita och den skavda stolen skulle jag aldrig måla om..men det är ju jag det..du bestämmer vännen, ha det gott, kramen

The House of Antoinette said...

Underbart inlägg - man känner igen sig så det står härliga till...
Vi flyttade hit för ett år sedan. Innan bodde vi i ett helrenoverat 70-talshus ute i skogen...med pärlspont, eget byggt skafferi etc etc - och nu bor vi i ett hus byggt 2006 - super fint och modernt...sååå det finns en hel del att göra så att det blir mer "själ i huset".
Jag är nöjd för stunden - men som sagt i morgon vet man aldrig....
Må så gott, kram Anette

Helena - ullvi32 said...

Vilket drömkök- som taget ur en inredningstidning! =)
Känner igen mig i det du skriver, man är, lever och andas inredning! Jag har dock inte bara ekonomin emot mig utan även en man som är mer "modern" av sig och jag själv är mer mot det lantliga. Man får kompromissa! =)
Jättefint verkligen!

mig & alice said...

Men varför är jag inte förvånad???? Din Galenpanna!!!hahahha, så det blev liksom köksgolvet på köpet Erika??!

Det är ingen mening att jag säger att du ska låta stolen vara som den är för känner jag dig rätt så målar du den väl ändå ;-).

Jag har samma sjuka som du, men vadå...vissa lägger ner en massa pengar på kläder elller att gå till frissan eller på ansiktsbehanlingar....jag kan nog tycka att våran sjuka är ju faktiskt minst egocentrisk eftersom att hela familjen kan ju njuta av ett mysigt hem...men vilken njuter av att man får en ansiktbehandling i månaden?
Just... :-)

Sedan tror jag att innan jag får mitt drömhus kommer jag aldrig att bli riktigt nöjd....faaaast, jag vet inte om jag blir det då heller, hahahaa.
Ha det så gott du härliga.

Pöööössss
Melinda

Emmas utsikt said...

Hej raring,

här har småbarnslivet tagit över för fullt. Sjuka ungar och dåliga nätter gör att bloggingen fått stå tillbaka... men men, nu har jag läst ikapp och tittat på många vackra bilder. Ja jag säger då det, hur orkar du? Hur hinner du? Jag har ju "bara" tre små, men helsike det ser ju ut som ett Taikonläger här... ;)

Kram!

Johanna said...

Men hallå hej !
Precis vad jag vill göra hemma.
Måla köksgolvet vitt !eller flera golv....
hur gör du med torktider o sådant. Jag får en lite panik känsla med en 2 åring och 2 tonåringar i huset som "glömde" bort hela tiden :))

Ramla in härifrån någons BBQ blogg :)

ha de bra

Unknown said...

Vi kan ta varandra i hand du och jag:))

Inredning är kul och det är klart att man handlar en del men det behöver ju inte vara alltid så stora pengar. Vi handlar en av antikhandlaren men nu har det fyllts på bra här hemma så nu börjar det trappa ner. Men som du säger man ändrar smak och finner nya behov.

Tycker du har så himla mysigt hemma. Älskar dina nya målade golv. Funderar om vi ska måla våra men många tycker de är så himla fina som de är och det är lite praktiskt då vi har hund. På det vita syns ju allting:(

Måla INTE stolen den är så himla fin som den är.

Ha det så bra!
Kram Anna

Ett Vitare Hem said...

Alla prioriterar ju olika, vissa lägger mer pengar på tex resor, jag har aldrig rest och har inte haft nåt behov av att resa utomlands varje år osv (har aldrig varit utanför Norden) Sen prioriterar jag att ha ett boende som känns jag men även här är ekonomin begränsad, barnen går först men tack vare blocket och loppisarna så gör man ju underbara fynd mellan varven till braiga priser ;o)
Du har det så himla fint!
Önskar dig en härlig dag!
Kram/Lena

Citroner och Maränger said...

Hejsan! Kikar in hos dej och jag tycker du har ett otroligt vackert hem. Jag håller på att renovera och förändra mitt hus bit för bit..Ett tag sedan sist..Och givetvis är det plånboken och tiden som hindrar. Jag får också höra kommentarer om att jag "håller på" som de säger..Oftast hör jag en lite nedlåtande ton i det och ibland tar jag åt mej och blir ledsen..Och en blogg har jag med..Och DET hör jag ofta nedlåtande om.Oftast struntar jag i det. Jag bor i ett 230 år gammalt hus som jag har möjligheter att ändra som jag vill om jag kan och då gör jag det.Sen får väl folk tycka att jag är knäpp då!Bloggen har jag att bolla med och liksom se vad jag gör/gjort.Tur att en inte är ensam om att gilla heminredning och bloggeri hihihi....Än en gång..Fint hem du har / C

Unknown said...

Du har ett underbart kök, så hemtrevligt:).
Om jag var du skulle jag måla barnstolen men bevara den härliga platinan på köksstolen. Fast du har ju målat den andra och den är väldigt fin den me. Bara du och din familj som kan bestämma, är ju ni som ska trivas.
Kram Ing-Britt

Hemmet i Vitt said...

Hallå :)
Passar på att slänga in en liten kommentar och med det så måste jag få säga att jag ordagrant HATAR vårt hem idag!! Men det är på bättreingsvägen :) Min sambo vill ha allt i svart/vitt och högblankt, och jag vill ha allt i vitt och lantligt.. Kan säga att det är svårt att få till :/ Sen är alla våra möbler igentligen hans möbler ifrån den tiden då han bodde ihop med sitt ex. Vilket jag absolut hatar :) Men nu ska vi äntligen flytta till en riktigt fin lägenhet, så nu håller vi på att sälja av allt gammalt för att få plats med det nya! Känns helt underbart!

Måste bara få säga att jag älskar den där köks assistenten du har! Får man fråga vart du hittat den? Kollar in din blogg dagligen och gillar alla härliga bilder ifrån ert hem :)

Kramen

ingegerd kalm said...

hejnär du målar gamla möbler o golv ska du använda oljebaserad spärrgrundfärg 2 lager först , man lär sej av misstagen ska jag lova kram ingegerd kalm

arrielle_p said...

Looks like you really love white eh? This must be a nice place to live. I like very much these photos and the others. Your blog is amazing. I will follow it. :)

philippine real estate