Wednesday, November 24, 2010

Jag blir så förbannad!!

 

På mig själv som inte har någon som helst uns av karaktär! Var ynka 3kg från mitt mål på 60kg i somras men nu….Amen fy faan säger jag bara.. Ställde mig på vågen igår morse för första gången på länge och fick mig en smärre chock!

71 kilo! VA…. Jag blir trött, förbannad och besviken på mig själv som inte kan ge tusan i att trycka i mig all denna skit. Värst är det på kvällarna när barnen somnat. Spelar ingen roll egentligen om jag redan ÄR mätt, In ska det! Och gärna i ordentliga mänger av någon underlig anledning.

Jag har insett för länge sen att jag är något av en mat missbrukare. Önskar det fanns ett sjuhelvetes bra piller man kunde stoppa i sig och vips..så försvann begäret ;)

Det känns en aningen överväldigande att hela tiden ha i huvudet att jag måste både sluta röka och ändra mitt förhållande till mat. Vet liksom inte riktigt vilken ände jag ska börja i …

Äh, får väl vända mig till högre makter. Han har ju inte begåvat mig med en massa hår så smal skulle han väl kunna göra mig ändå va *fniss*

 

_MG_6213

 

Har julpysslat lite under dagen och nu börjar jag längta till granen ska fram. Har bestämt mig för att det blir en “ljuslös” gran i år med enbart vita attiraljer.

 

_MG_6217

 

Vill tacka er alla för kommentarerna ni ger mig både här och på mailen. Jag är så stressad att jag knappt hinner kommentera hos er andra längre vilket gör mig ont. Men jag hoppas ni vet att jag är inne hos er alla fast spåren är mindre för tillfället?!

Många av er som mailar ber om ursäkt för att “ni stör” men det ska ni veta att ni aldrig gör! Jag är tacksam för varenda kommentar och mail och det är lika roligt varje gång jag får höra vad just DU tycker.

Många kramar till er denna …ja vad är det för dag ladies *blink*. Thats right.. Greys Anatomy :)

                                 Pösspöss

27 comments:

Therese♥ said...

ÅÅÅÅ Känner igen mej i detta inlägg, både om mejlandet med "stör" :) Och om dessa kilon. Jag va tidigt i år nära mitt mål på 54 kg (va nere på 57) men nu är vågen på typ 62 plus. SKIT, vad göra??

Therese♥ said...

Ja, haka på :) Vore jätte kul!

Helt clean sen snart 7 år tillbaka, därför... Jag är en fegis att våga prata/skriva om detta då så många i mitt liv idag inte vet nåt om det... Men jag jobbar på det. Att våga. Att inte skämmas eller vara rädd för att tro att mina nya vänner/bekanta ska tycka att jag är en sämre människa ;)

Kicki T said...

Men Söta Erika då undrar jag vart dom 71 kg sitter för dom syns då inte på dig!!!! Du är sååå fin som du är!!! Kram

Grodmamman said...

Åh, vad jag känner igen mig! Gick ner 16 kg för två år sedan, men har sedan sakta gått upp ca 9 kg igen. Blir också så himla trött på mig själv!
Ta hand om dig!
Kram

Anonymous said...

Känner igen mig med detta kvällsätande. Det är samma problem här. Att det ska va så jävla svårt säger jag bara?!!

Samtidigt tänker jag på en nära anhörig som ligger och tynar bort i sin sjukdom och väger nu 45 kg. Då är jag hellre frisk och har några kg för mycket :-)

Kram pårej!

/Linda

Anonymous said...

Ja du Erika... Vart F*N ska man börja, det är ju den stora frågan det?????? Sluta röka först så man har ÄNNU MER och kämpa bort eller gå ner i vikt först.... Känner mig så oerhört frustrerad i den här frågan jag med!!!! Nä usch och fy va tråkigt det är ibland! Får väl göra som du sa "be till dom högre makterna kanske"....

Ha det jätte bra och sköt om dig!

Kram Vicky

Vita Falkens Lantliv said...

Ja jösses då väger vi lika mycket! Visst blir man trött på sig själv, jag vill inget hellre en väga runt 58 men till vilket pris? Bara knapra morötter, ALDRIG! Då är jag väl rund och go istället;)

Kram Susanne

Renoveringsdags said...

HERREGUD!!! menar du att du väger dig;) SKIT i det! titt nu vad du gjorde med din stackars hjärna genom att titta ner på en massa onödiga nr.... (hihi)Jag funderar starkt på att skjuta på viktnedgång tills jag har råd med en personlig tränare och bor i min dröm herrgård ;)KRAMIZ!!!
att tänka på :))
"vad man äter mellan jul och nyår är inte det viktiga! Det är vad man äter mellan nyår och jul" ;)

Anonymous said...

Hej vännen!
Åh det där med vikten det är ett ständigt dilemma må jag då säga. Just nu så har jag bestämt mig för att strunta i det. Jag känner att oroa mig för det och bli förbannad på mig själv för att jag inte går neråt är en riktig energitjuv. Vips när jag bara inte brydde mig så gick jag ner fyra kilo.

När det gäller människor som snor energi så har jag faktiskt blivit rätt kräsen och sållar rejält. Det är inte värt att bry sig om dem som bara tar utan i stället riktigt satsa på dem som både ger och tar precis som jag själv gör. Jag mår såååå mycket bättre av att leva så även om det har smärtat lite att sålla bland folk man tror är ens vänner.

Mitt soffbord är ett fd matbord som jag kortat benen på. Jag lovar du är inte den enda som velat ha det, meeen det är mitt *fniss*

Njut av livet!

Kramar i parti och minut
Lena

re.do said...

Jaa, själv är jag en stor gottegris. Och jag skulle vilja sluta p.g.a. mina humörsvängningar, inget annat... Joo, pengarna kan man ju göra annat för också... Men jag har gjort det till en sån jä-la ovana så att det är hemskt!
Jag går till godiset och trycker i mig... När jag ätit ett tag så, ja, hoppsan, jag hade ju slutat äta godis! Men icket, jag är så van bara att trycka!

re.do said...

Och du, jag tycker din blogg är så ärlig och rak så jag är beroende av den med! Tack för din ärlighet bruttan :)

Vita Falkens Lantliv said...

Hahaha ja du vem vill veta hur mycket procent som är fett?? Urk!!! Jo du har ju en fördel då för jag är bara 162 lång....suck.....fast ett plus har jag dock hehehe, rökfri ;) Ja visst är det hopplöst när allt onyttigt är så gott och nyttig mat kan man lätt vara utan!!

Kram själv tjockis;)))

Pilo said...

Man lever bara en gång...

Josefine said...

Känner igen mig i allt du skriver!! Till och med då det galler kilona! Samma visa här fast ajg var nere i 61 i sommras.. Nu vågar jag inte ens ställa mig på vågen längre! SUCK!

Photo by Maria said...

Ja denna jäkla vikt.. Jag kämpar ju med och ViktVäktarna har varit min räddning hittills..

Kram Mia

mysiga heestrand said...

Det är många som känner som du.Inte minst jag. Du delar verkligen med dig av vad du känner och upplever. Du är en frisk fläkt och jag gillar dig som du är.
Kram Marita i Heestrand

Stina said...

Du är bra som du är! Helt säkert!:-) Kram Stina

Johanna.S said...

Ja tänk att man aldrig riktigt blir nöjd med sig själv. Jag har legat på 72 kg nu efter min graviditet, och ska också ner till 60 som är var min gamla vikt. Men det är inte lätt när man äter för att man har tråkigt, älskar fikabröd, lösgodis, choklad och kvällsmackor. Jag tog en två veckors kur med Cambridge, och gick ner 4 kg ialla fall, men tar ett uppehåll nu när det blir jul, lite måste man ju få unna sig. Kan säga att jag hade världens abstinens de första 3 dagarna efter allt som hade socker i sig. Men det gick över, och nu efteråt så är jag inte lika sugen. Så det var som en liten avgiftning :-) kram kram

Ljusa vardag said...

Hej! Såg din blogg hos en annan bloggersta. Tänkte att Det vita dårhuset låter ju skitkul, MÅSTE besöka henne. Bra gjort av mig! Du har ju en jättefin blogg. Har kikat runt lite och jag gillar dig verkligen! ha det bäst! Hoppas du blivit bättre nu när du fått köpa din fina skänk! Kraaam Anna

Anonymous said...

Hej,
prova LCHF-metoden, det äter jag med gott resultat, mycket grädde o äkta smör på smörgåsen(flatbröd,ryvita),lågkolhydratmetod som funkar, är aldrig sugen på sött äter mycket pålägg o rent kött, alla grönsaker som växer ovan jord är jättebra.
Bacon o ägg till frukost, mums!
Har nu minskat 6 kilo på ca 6 veckor, o fuskar när JAG vill, har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete utan "fuska " när jag vill!
Det är den omdiskuterade läkaren Annika Dahlqvist som skrivit om den, en annan läkare är Andreas Eenfeldt, det funkar kanske inte för alla, men för mig har den funkat jättebra, är helnöjd.
Lycka till

Viola said...

Det är inte lätt alla gånger, några later har man nog till mans..här ätes det oxå på kvällarna, det är då jag har tid och kan njuta tycker jag...och du ..jag tror jag blir kvar på Bossgård..du ville ju byta..:0) men ha lyckat få temp. till 19 grader så här är rena bastun nu, ha de, kramen

Tjohalia said...

Hur lång är du? för jag tycker inte du ser tjock ut på din senast bild. Du måste ha fått dessa extra kilon på de rätta platser?! Jag är 158 cm kort och kan därför absolut inte passa i att väga extra, så jag tränar för att hålla vikten bra. fast på sistone har en massa choklad smugit ner till munnen, hur gick det till, undrar jag?! :-)
Jag köpte inte mycket i Ullared? Tja, tio tusen kr är väl mycket? ;-)
Kraam!

majra1 said...

Hej jag hade också väldiga problem att gå ner i vikt. Vägde 10 kg för mycket efter graviditeten. :( Tom 3 år efter den.. Men så flyttade vi och dagis ligger 1 km hemifrån o tåget ligger ytterligare 1 km bort. På 2 månader har jag gått ner 4 kg!! Fantastiskt! :D Mår så bra trots att jag svär i snöstormar osv.. ;D

Kram Mari

Mamma Su said...

Hej! Håller med Anonym som sa prova LCHF , helt fantastisk metod!!! Jag har använt mig av den sedan 20 veckor tillbaka och är helt lyrisk :) Har provat flera olika metoder genom åren men det här är BÄST! Jag äter så fort jag är hungrig även på kvällar och jag har gått ner från 93 kg till nuvarande 78( är 178 lång ) har ingen som helst upplevelse av att jag bantar.Finns mycket info på nätet om denna metod.Till min 7-åriga dotter har jag sagt att jag äter så för att jag mår bättre i magen då, det har hon "köpt" utan problem, vill ju inte använda ordet banta till henne.
Jag gör som du äter på kvällarna och har kommit underfund med att ju tröttare jag är desto mer äter jag, ett sätt att hålla sig VAKEN!

Kram Åsa

Anonymous said...

Känner igen mig, är så himla lätt att "äta upp sig" men desto svårare att gå ner igen... och tråkigare med för den delen ;o)
Det värsta är att jag tränar och tycker inte att jag äter speciellt mycket och onyttigt men ändå går jag inte ner... kan det vara så att min kropp tycker att det här är min trivselvikt? ;o) Ja, ja, vad är väl en bal på slottet?

Tack så mycket för Ernst, han pryder nu mitt kök =)

Ha en riktigt skön och mysig advent!
Kramen
// Nilla

messini design said...

Du är fin som du är, inte tjock alls! :) Jag tycker inte smal måste vara ett ideal, jag gillar många former oavsett de är mulliga smala eller medelmåttiga.
Själv är jag lite mullig, vill väga lite mindre för att bli smidigare men tänker inte så mycket på min vikt.
Har man fyra barn behöver man lite extra energi, inte konstigt om du vill äta lite om kvällen. Det viktiga är förstås att du mår bra, men ta inte så hårt på det ;)

Anonymous said...

Erika! Gör dig själv en tjänst precis som jag gjorde för mig själv! På sidan nedanför kan du beställa hem en kur som är helt gratis i 5 dagar. Jag testade, och har på 10 veckor gått ner 14 kilo utan några som helst problem, rekommenderas!

Lycka till! www.snabbviktminskning.net