Thursday, August 26, 2010

Take time and do something with it

 

 

_MG_2931love

klocka w

 

Tid är en färskvara jag önskade vi hade massor av.  Jag vill så mycket men tiden räcker inte till. Nu har William börjat skolan och det börjar snurra på fint här med alla barnens tider.

Jag kan känna en stress inombords över allt som ska göras.

  • Man ska tvätta (minst 2 maskiner/dag )
  • Tvätten ska hängas upp
  • Tvätten ska vikas ihop
  • Det ska lagas 2 stadiga mål om dagen och däremellan mellanmål
  • Gräsmattan ska klippas
  • Huset ska städas
  • Man ska ge barnen kvalitets tid
  • Man vill gärna få med lite friskvård i vardagen
  • Man ska hinna med sig själv
  • Och inte minst vårda kärleken

Men hur i hela friden ska man hinna med allt?

Jag har börjat lägga städningen åt sidan lite för nu märks det att man har 4 barn!! Hinner/orkar inte plocka 24 timmar om dygnet längre.

Lev varje minut…..  Gör ni det?  Hur gör ni för att ta vara på eran tid? Hur ter sig eran vardag?

Ikväll ska M på bio och jag ska sätta mig med lite chips och kolla på Twilight. Yummi *ler*
Kramar Erika

16 comments:

Lantligt i smultronbacken said...

Nä, tyvärr så är jag dålig på det. Jag försöker tänka på det varje dag men det är svårt. Jag förstår inte HUR jag ska hinna med när jag får barn när jag inte ens gör det nu?

Men det gäller väl att prioritera, vilket jag är väldigt dålig på för tillfället.

Vi får påminna varandra

Kram

Grodmamman said...

Vill så gärna leva varje minut, men jösses vad svårt det är!:) Tänker ändå att jag ska försöka njuta mer och inte hela tiden vara stressad över allt som behöver göras. Idag t ex borde jag åkt hem och städat, men idag prioriterade jag mig själv och gick ut och joggade istället!:) Dammråttorna finns kvar även imorgon!
Kram

Emmas utsikt said...

Skafferiet är VRÅLSNYGGT! AVUNDSJUK! Jag försöker att ha bra rutiner, system och priotitera för att orka med.... att inte träna och ha städhjälp ibland hjälper ju så klart...


Kram!

hemma hos lilla mej said...

Ja du det är inte lätt.Men jag ber barnen hjälpa till för jag varit sjuk så länge.Men jag har pratat med Älsklingen om att fixa någon som kommer och städar hela huset 1ggr i veckan.För jag blir så trött på alla ska och måsten.Så dom försöker jag lägga åt sidan men det är fasiken så svårt.För det finns att göra jämt.Men bra att du inte städar så mycket alltid en början.Ha en skön kväll Kram Rita ♥

Vita Falkens Lantliv said...

Hej vännen!

Tack för dina goa ord inne hos mig, dom värmde!!

Nä du njuta av varje minut är inte lätt, önskar jag kunde det.
Hinna med allt som man vill- kan man glömma. Ska man försöka göra det så slutar allt i katastrof! Men, med bra planering, hjälpas åt och inte ha för höga krav. Samt se till så man får lite egen tid så går det rätt bra. Fast visst vill man att dygnet ska ha fler timmar:)

Kram Susanne

♥ Fyra årstider said...

Skit i städningen nu Erika. Ge bara trygghet till din stora pojk. Du behöver inte förverkliga allt du ska hinna med. Allt har sin tid. Med 4 små barn går det inte att fylla allt detta på en gång. Varje dag får man ställa sig frågan vad är viktigast idag..vara med barnen eller städa...äta lagad mat eller äta korv med bröd? Man är ingen dålig mamma eller fru om man inte kar allt detta..ditt liv med att hinna allt blir när barnen är större tror jag. Men du måste sänka dian krav och säga att du som mamma och ditt hem duger som det är. Det finns inget mer att bevisa..du är helt perfekt!
Kram Lotta

Unknown said...

Jag som inte har några barn säger bara njut njut av varje sekund med de små tids nog...

Viveka i Bläckhornet said...

Jag har ju själv fyra barn som nu är utflugna. Men jag körde på i 100 knyck - varje dag. Vi har dessutom haft flera företag, restaurang, hotell, café, bageri och catering. Flera av dem samtidigt.
Idag fattar jag inte hur jag orkade! Jag ställde höga krav på mig själv att alltid ha det perfekta och nystädade hemmet,men fanns alltid för mina barn och övrig familj. Var lite som en spindel. Men jag själv fick alltid stå tillbaka.
Jag lever ett skönt liv nu. Lugnt och avslappnat.
Men när vi sålde alltihop så kändes det som om jag tappade fotfästet lite.Jag var ju van att finnas för alla andra och vad skulle jag då göra av tiden som plötsligt fanns? Barnen började droppa av hemifrån en efter en och vi bestämde oss för att provflytta till vårt sommar torp i ett år. Det är två år sedan snart och vi bor fortfarande kvar...
Men jag vet att allt går i en rasande fart när man står mitt uppe i jobb, familj och barn. Men hur mycket jag än njuter av mitt liv idag så önskar jag ofta tillbaka till de dagar då jag fortfarande hade mina fina barn omkring mig. Det är en tid som är ovärdelig.
Så mitt råd till dig - Låt disken stå, ta dammsugaren imorgon och ha kvalitetstid med dina barn, du har tillbaka det när de blir stora :)

Varmkram till dig för din alltid så mysiga blogg :)

Tjohalia said...

Om man är två i huset som är vuxna, borde båda dela på olika uppgifter. Sån ser verkligheten inte ut.
Man ska känna att man VILL städa eller göra något, inte att man MÅSTE.
Stor kram!

http://limbergivitavillan.blogspot.com/ said...

Ha ha gud vad jag känner igen mig i det du skriver.. Tiden Räcker inte till, Stor gård = mycket att göra + all renovering man håller på med å sen ska man ta hand om familjen puh...

Nej tacka vet jag att Jag oxå kan sätta mig med en chipspåse och kolla på Twilightfilmerna =) suuperbra filmer..

Hanna said...

har fyra egna barn och en liten "extra" kille på heltid, så här är fullt upp. Det är mycket som skall hinnas och jag lägger en hög nivå på städning och att maten skall vara "riktigt" gjord. Men ibland räcker man bara inte till.
men jag har ett ganska bra system för att hålla undanplockat och det därför skall gå snabbare när dammsugning och våttorkning skall göras. Det kanske låter jobbigt, men när ,man fått det till rutin är det ganska lätt. Jag går från rum till rum ett par gånger om dagen (morgon, kväll) och gärna någon gång på dagen om jag inte jobbar och lägger var sak på sin plats. Det tar bara kanske tio minuter och underlättar så när det är dags för städning.
Men det är mycket annat som skall gå att få ihop när man har många barn och ofta känner kjag mig tyvärr helt tillräcklig, men man får göra sitt bästa.
kram
Hanna

Hanna said...

Inte tillräcklig utan otillräcklig givetvis menar jag.
kram
Hanna

Ett Vitare Hem said...

Jag försöker ta mig lite egentid varje dag men jag har stora barn det var svårare när de var minre....
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Therese♥ said...

Känner så väl igen mej i ditt inlägg. Jag försöker också att lägga alla måsten på hyllan för vad är väl egentligen viktigare än att ha det bra med sina barn?? Men fy så svårt det är... Inte blir det bättre när man hamnar i "besatthet" av inredningsbloggar, tidningar etc... Då byggs mina krav å måsten upp för att det verkar som att alla andra hinner med allt som jag inte gör och dessutom är de lyckliga samtidigt... En svår ekvation. Tack för att du delade med dej! Och kram till dej denna söndagskväll!

Mor Grön said...

Vi delar upp vissa områden och skiter i andra! Vår fördelning ser ut såhär: Han tvättar. Jag lagar mat. Ingen städar.

Har massa andra projekt så som renovering och trädgård och så barnen förståss...men jag har ingen som helst intresse av att vara stessad eller ha dåligt samvete över det jag inte hinner. Det ser ut som ett kaos både här och var hos oss. Hinner det jag hinner. Skiter i resten.

Försöker snåla lite så jag inte behöver jobba så himla mycket, och skippar tv-tittandet.

Det är väl mitt hinna-med recept. Funkar typ ...sådär.

Anonymous said...

Hej!! Jag har precis som du varit rastlös och städtokig. Men jag fick magkatarr av all stress och blev då istället "vardagssjuk" vilket inte var säskilt bra för familjelivet. Svårt att tänka om men jag blev tyvärr tvungen till slut. Vet precis vad du menar med tvätten:) Men det konstiga är att nu när jag bor i lgh räcker det helt plötsligt att boka tvättstugan 2 ggr iveckan...det kan man ju förbryllas över! Jag är verkligen inte nån expert och du har säkert hört en del av detta förut...
Rutiner är det viktigaste jag har i min vardag. Folk som hälsar på förundras över hur min lilla 3 åring bara lägger sig själv på kvällen. Det har varit en del jobb när hon var liten, men jag har igen det nu. Alla mina barn vet vad dom ska göra både morgon och kväll.Vilket underlättar otroligt mkt. Läxor på bestämda dagar, planerad mat, om möjligt en matlista för hela veckan eller månaden, och handla efter den. Då behöver man bara underhålla med mjölk och så. Läxor på bestämda dagar.
Kvalitetstid med barnen..Vad är det?? Mina barn har fått lära sig att dom är 3 stycken. Dom vet att jag gör allt jag kan för deras skull. När lillan lägger sig ger jag en stund till mellersta, och när hon lägger sig en stund till den äldsta. Inte så svårt. Mammas famn en kvart eller halvtimme. Hyr en film med dom och bara mys i soffan!! Jag lovar att dom kommer ihåg det när dom blir stora. Små saker är större än man tror!Ibland är jag död på kvällen, men då säger jag det, dom förstår! Släpp prestationsångesten!!!! Då gör du alla en tjänst! Beställ utemat och ät framför tvn..jag vet att det blir grisigt, men du kan ta det sen! Släpp bara en liten stund. Där är kvalitetstid med barnen!
Kärlekslivet! Glöm inte varandra i vardagen. Ge varandra en puss eller kram när ni går förbi varann hemma, och när ni skiljs åt. Säg till varann när ni uppskattar vad den andra gör. Och för samlivet i sängen vet jag att det kan bli lite eftersom alla timmars sömn är guld värda. Men lägg er tidigt ibland då! Samtidigt som barnen kanske. Ni får både en stund med varann och sömn. Tvätt och städ och renovering kan också vila en kväll!! Lämna bort barnen en helg och far iväg. Helst till ett ställe där det inte finns nåt att göra förutom mys och vila. Kan varmt rekommendera Gimo herrgård som exempel. Det är det bästa jag har gjort för kärleken nån gång. Värt varenda krona. Har bilder därifrån på fb.
Hoppas nåt av dravlet hjälper:p
Ha d bäst:) Kram Ninna