Sunday, February 21, 2010

Fram och tillbaka……

 

_MG_7020  

till köket  för att kolla om det finns något jag kan stoppa i munnen. Jag blev överlycklig när jag kom på att vi har kardemumma skorpor hemma men den glädjen blev inte långvarig.  Det visade sig att de innehåller torrmjölk  =(.

Att det ska vara så svårt att sluta småäta!   Jag tror att jag under de här 6 åren jag gått hemma med barnen utvecklat ett matberoende. Jag känner mig så ensam när jag inte stoppar något i munnen. Det har blivit en sysselsättning som är svårare än vad jag någonsin trott  att bli av med.

Men ska jag kunna åka och bada med barnen i sommar utan att gömma mig i ett tält så får jag lägga manken till *fniss*.

Vad har du för förhållande till mat ?

Många kramar  Erika

25 comments:

Kris said...

Hej :)
Det där med ätandet känner jag så väl igen ;)
Jag äter då jag e trött, ensam eller inte har ngt annat att göra...
Och har gått upp över tio kilo sen min yngsta föddes för snart tio år sen.
Nu har jag bestämt att jag inte kan se ut såhär längre. Äter mindre, men äter fortfarande allt ss förut...
OCH jag har gått ner fyra kg efter julen :))
Tycker det e jättehäftigt och det sporrar till att fortsätta!
Hoppas att du också lyckas!!
Kram

Ett Vitare Hem said...

jadu jag har alltid en kamp mot mat, tränar fem dagar i veckan men går inte ner, men det kanske är räddningen att jag inte går upp istället....
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Interiörboden said...

Hej Erika!!

Vilken fin blogg du har, jätte fina bilder du visar! Hit kommer jag tillbaka :)

Ha en jätte trevlig söndags kväll!
Kram Sandra/Interiörboden

Lilla Stora Jag said...

kämpar varje dag att försöka hålla igen..lyckas oftast inte... älskar mat det är bara så... skulle behöva träna men vet liksom inte när jag ska lyckas få den tiden... men i morgon är en annan dag..då kanske...kram Anna-Carin

Anonymous said...

Hej Erika!

Ja, jag känner igen mig i det du skriver. Ibland stoppar jag något gott i munnen utan att tänka mig för. Jag kanske inte ens är sugen.. Jag gör det för jag tror liksom bara att det ska va så. En dålig ovana helt enkelt.

Det svåraste för mig är att låta bli att snaska något framför tv:n. Min hjärna tror liksom att godisätande och mysprogram på tv:n hör ihop.

Lycka till nu!

Kram Linda

LOPPISLIV said...

Hej Erika! Hihihi jag är likadan, kan knappt sitta framför tv,n utan att ha något att knapra på, har blivit som en ful ovana som är svår att bryta. Det ska va gött att leva sägs det ju :-) Så himla snyggt med tallrikshyllan över skänken. Fin kväll, Kraaam Paula

Photo by Maria said...

Det där låter som mig.. Har ett uselt förhållande till det jag stoppar i munnen men det är bara att kämpa på.. Jag blir iaf bättre på det så jag skall nog kunna minska lite i vikt till osmmarens strandbesök..

Kram Mia

A little piece of me and you said...

Jag älskar sötsaker... =)

NICOLINAS BONING said...

Om jag tyckte om alkohol vore jag alkis, men istället är jag beroende av att alltid stoppa något i munnen!
Det går bra om jag väl kommer ur sockerätandet...men stoppar jag en enda bit med socker i så är det kört...och jag mår så dåligt psykiskt av det men jag kan inte låta bli...suck...så det blir nog till att bada i vassen i sommar igen.

Kramar Birgitta

Tjohalia said...

När vi sätter oss för att titta på TV, är det något att äta som ett måste. Vi har upptäckt att barnen tar efter oss,mig och min man. Så nu kämpar vi mot det. Men svårt! Suck..
I kväll blir det sparris med lufttorkad skinka och nåt sås till.. mm..
Kramar

Linas Vita Hem said...

Hej Erica!

Kan absolut känna igen mig i det du skriver. Man går här hemma på dagarna och så vips så är man och glor i skåpen igen!:) Själv håller jag på med nutrilette som verkar funka för mig, har fått mitt sötsugen att försvinna nästan helt. Ja sommaren närmar sig ju med stormsteg, även om det inte märks på¨vädret just nu!:)

Så fin bild du visar, vill också ha en sån tallrikshylla! HOppas helgen varit bra!
Kram/L

Lisa.L said...

hej ! ett tips, koka en kastrull ägg och ställ fram i en skål på bordet om du känner ett sug :D ägg är d inga kolhydrater i och mycket vitaminer :D om du gillar ägg alltså..d brukar jag göra :D och du, vilken fin bild ! kram Lisa

Vita rosor och förgätmigej said...

Som ung hade jag precis som många andra ett mins sagt ansträngt förhållande till mat. Nu, när jag är äldre och förhoppningsvis klokare försöker jag att inte tänka så mycket på vad jag väger. Det ironiska i kråksången är att nu, när jag inte bryr mig längre, väger mindre än någonsin! Jag har märkt att när jag tänker att jag inte får äta det och det så blir jag sååååå hungrig och sugen. När jag däremot tillåter mig att äta vad jag vill så blir jag inte sugen. Är inte det konstigt? Hoppas att du blir nöjd med dig själv och slipper lägga så mycket energi på att tänka på vikt. Det finns så mycker roligare saker att göra!
Kram/ Anna

Mitt skabbiga chica hus said...

Hej sötis.

Ja du att gå hemma på dagarna gör det grymt svårt att inte gräva i skåpen.
Enda tipset jag kan ge är att ha färdiga morotsstavar i kylen. smaskig guacamole. Färdigkokta ägg att rulla in i god skinka, nötter och annat som kan vara ganska gott att småäta men inte är riktigt lika onyttigt.

Men det är ingen lek, det krävs ett pannben som heter duga.

kraaam
Mia

Lantligt i stan said...

Dessvärre småäter jag också! Gärna på kvällen framför TV:n. För närvarande har jag en godispåse bredvid mig som sambon hade med sig hem efter helgens spelning. Igår hann jag inte med något godis, man måste vara snabb i det här huset! Fast lika bra var väl det. Äter även gärna något direkt när jag kommer hem från jobbet när jag står och lagar mat. Kan vara mätt när maten är färdiglagad. Försöker träna mer, men blev tyvärr sjuk. Nu är jag dock frisk, så träning blir det till veckan.
Ha det gott!
Kram Anki

♥ Fyra årstider said...

Jag äter allt och ofta:-)
Kram Lotta

Galleri Hönshuset said...

äta äta äta äta äta och äta lite till =) Det gillar jag att göra =)All denna småätande som man håller på med är ju inte bra för tänderna, men svårt att sluta med också....är det inte godis så är det frukter eller mackor eller ja...det som finns att äta.

Men att knep som faktiskt funkar på mig, och då är det ju kanon knep, är att man borstar tänderna alltid direkt efter att man har ätit, och då blir man inte lika sugen på sött eftersom tandkräm och choklad smakar inte så värst gott ihop har jag märkt =))) Och blir man sugen så häller man i sig en kanna med vatten och då är man så mätt så man storknar...

Jag hade med mig tandborsten även till jobbet men lat som jag är så funkar det inte så länge =) Några små tips för från mig =)...

Ha en toppenbörjan på nästa vecka. Kram Pirre

Pilo said...

Jag gillar också att äta och man lever ju bara en gång :) Testa att skiva lite grönsaker och ha i kylen, goda vindruvor osv. Det är ju inte så onyttigt!

Anonymous said...

Äsch jag har aldrig sett dig som ngt annat än smal?! Tror inte kilona sitter till sommaren även om du skulle vilja, du kommer få jaga barn åt alla håll jue ;)Skriver inte så mkt här men tittar in o njuter av fina bilder o vettiga komentarer då o då. Kramar Susanna Varg

Patrik said...

Så fint du har det.
Kram
Hanna

Anna said...

Ja, mat ja!! En STOOR passion hos hela familjen. Har inga problem eftersom vi hela tiden ser till att maten vi äter är bra och att det inte finns godis eller fikabröd hemma. Då funkar det för oss. Då lyckas vi dessutom hålla vikt och småätande i schack. Fuskar vi - får vi sota för det. Hitta något som går att småäta...typ morötter, oliver, coctailtomater, annars är det svårt när man blir sugen på nåt.
Livet är ju till för att njutas!!!!

Vita små hjärtan said...

Ja det är inte lätt det där med ätandet! Det är ju så gott....
Vilken vacker bild på vacker skänk!!!!
Ha en mysig eftermiddag!
Kram Agnetha

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej Erika,
Oj, min relation till/med mat??!! Vilken resa. Jag som många andra har gått och dragit på mig ett beroende i både kolhydrater och socker. Jag har pendlat enormt under åren och nådde min allra högsta peak nu för några månader sedan. Men mycket har hänt nu måste jag säga. Det var precis som om en polett ramlade ner och sa PLING!! Jag ändrade min livsstil med mat helt och hållet och vill skryta att jag aldrig ätit så gott. Mest fisk, lite kött. Bönor, quinoa, och linser. Färska grönsaker och ett hav av kryddor. Det finns så mycket naturlig sötma i den här maten så söt suget är som bortblåst. Ja, jag e chockad!!! Lite nötter och torkade aprikoser till mellanmål och hur mycket vatten som helst. Många utav oss har en överkänslighet till t.ex gluten eller laktos, utan att vi vet om det. Jag fick reda på det förra året och nu börjar jag känna igen min kropp igen. Den blir liksom svullen av gluten och det slipper jag nu :) Och det viktigaste!!! Jag köper inte hem skiten. I början hade jag lite popcorn hemma ifall. Och framför allt så ska det ju vara roligt att laga mat. Nej usch, vilket långt brev det blev. E väl så när man har mycket man vill säga :)
Kram på dig, Nina

Hanna said...

Tog precis fram en kaka ur frysen... måste ha lite fikabröd :P
Och något smågott när kottarna lagt sig på kvällen måste man ju ha :D

Åh, tycker synd om dig som måste kolla allt du stoppar i dig! Det va ju ett h-vete, speciellt när man var bortbjuden... Folk förstod inte att det kunde finnas mjölkprotein i allt möjligt.
Tur det oftast växer bort!

Härlig bild från köket iallafall :)

Ha d bäst!
Kram Hanna

Tess på Tilda och Mamma said...

Åh jag känner igen mig med små ätandet, hur gör man för att sluta??? Jag är en skåpätare av dess like och godisråtta, barnen har godislöfte till sommaren men mammman hon äter helst alla dagar som finns per år- Och snart är det sommar igen...
Lycka till kram Theres