Wednesday, February 10, 2010

Amor Vincit Omnia

_MG_6756

_MG_6742 

Hej denna underbara dag!

Här är det andra paret som hittat  hem från det Rosa huset. Jag njuter i fulla drag av det enorma ljus gardinerna släpper in! Så vackert och njutningsfullt.

Det är svårt att fånga på bild men ljuset fullständigt flödar in.

Nu spirar Erika av inspiration men jag hinner INGENTING….  Igår föll jag av trötthet ut i tårar och tyckte  sååååå synd om mig själv som inte ens hinner blogga *fniss*

Det blir inte många timmars sömn på nätterna så man vill hinna ta sig en liten lur på dagen. Sen ska jag hinna pumpa (hel pumpar), ta hand om mina 3 busfrön,laga mat, tvätta, städa .. ..

Jag har så jävla (ursäkta) svårt att släppa på det här med städningen!! Tiden finns inte att ha perfekt nu men ångesten kommer som en käftsmäll om det inte är städat.

Det här tar enormt med energi av mig så jag hoppas att med ljusets inverkan våren tillkomma  ska kunna lugna ner mig lite.

Jag går här trött, tjock och flintis med en massa hormoner. Jag har inget hår jag kan gå och klippa för att känna mig kvinnlig och vacker. Inga ögonfransar att sätta färg på så att ögonen får liv.

Så mitt yttre sitter i huset. Det är där jag kan vara fin..

Det går väl tills Noel börjar röva runt. Vette tusan om jag hinner med att plocka med 4 st *ler*

Snart kommer syster och vi ska ta barnen på en promenad efter dagis. Det är ju så skönt ute!

Hoppas ni får en fin dag! Kram Erika

 

25 comments:

StrandviksVillan said...

Lilla gumman...
Förstår verkligen att du är trött nu och jag vet också hur frustrerande det är när huset inte hålls så prydligt som man skulle önska.

Försök att släppa efter på kraven nu, eller helt enkelt: be andra om hjälp. Det kostar ju inget att fråga!

Sköt om dig Erica, du vet
"if mama ain't happy then nobody's happy"

Kram-kram!
Ann-Christine

Anonymous said...

Hej!

Förstår att du är trött och sliten. Hu!! Ett år sen, så var jag i din sits, men jag hade ändå bara EN ungen.

Känner igen mig när du beskriver städningen.

Underbara gardiner dock!!

Kram Linda

Pilo said...

Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!
Tycker att det stämmer bar och du verkar göra ett jättejobb! Sträck på dig istället!

annashusidingtuna said...

Känner precis som du man hinner ingenting jag fattar inte hur folk gör för att hålla det så där rent och snyggt hemma, jag tycker att jag håller på och donar hemma hela tiden, men jag kommer aldrig till det där sista som gör att det blir fint och ordentligt städat, nä, här fuskdamsugas det och damma det får min man göra när han tycker det ser för djä'vligt ut...
Min lille kille är nu 3 månader så de värsta hormonerna har släppt för mig men hu så som man kan bli, jag minns när storasyster var liten, jag höll på att inte kunna amma henne om en bordsduk eller ngt låg snett...
Det är ju nu när de är så här små som man ska kunna släppa "garden" lite grann i alla fall men för mig så blir det nästan tvärt emot man ser all smuts och allt som man inte hinner hela tiden har man det framför ögonen men kan inget göra åt det då man är upptagen med att ta hand om bebis.
Det kommer en vår och ha nu en riktigt skön promenad idag!!!!
Kram Anna

Stina said...

En stor kram till goaste Erika.:-)

Kris said...

Jo jag vet hur det känns! Har stressat omkring med en bebis på ena armen och försökt fixa i huset med den andra handen. Inte roligt alls!
Skulle verkligen inte vilja byta med dig, på heltid i alla fall.
Försök tänka logiskt iaf. Du kan inte hinna med allt. Ingen begär säkert det av dig heller, bara du själv! Begär hjälp, om du har mänskor omkring dig som du kan fråga! Kom ihåg att vila tillräckligt! Så att du inte blir för trött och förvandlas till en sur "ragata" ( har svårt att tro att du kan bli en sån, men...)
Och Erika, kom ihåg, den verkliga skönheten sitter inne i mänskan :)
Kramar till dig!
Kristina

Hagbacken said...

men gumman då....så du säger, du är ju så vacker som du är!! Dock förstår jag att du har det tufft hemma nu med den lille tillsammasn med 3 syskon som vill ha sitt...men det fixar du! Snart är denna tid förbi (så fort som det går)....klen tröst, men då sitter du med en stor, härlig familj...avundas verkligen dig på kommande jular osv...nu har du ju inte såå många fler än mig, men gissa om jag skulle vilja ha en till NU då jag träffat min kärlek? Men är ju op...:(

Och ditt hem ÄR sagolikt vackert, men FÖRSÖK släpp på kraven...lätt för mig att säga, då jag fungerar precis likadant själv, men iaf :)

Tänker iaf på dig.....kram!

Old and New Home said...

Ville verkligen slänga in en lite hälsning till dig. Brukar kika in här lite då och då. Tycker så mycket om att titta in till dig för du har så fint. Men det är lika fint även om det skulle finnas ett dammkorn eller två eller om duken ligger snett *Ler*

Känner verkligen igen mig i dina krav på dig själv. Jag sitter här med en 7 mån bebbe och 3 syskon 5-8 år och stort hus som renoveras och allt som ska städas och fixas.
Vill så gärna vara den perfekta hemmamamman och visst går det. Men då är man oxo jättetrött, och så orkar man inte hitta på så mycket som man vill med barnen. Men huset ska vara städat och bullarna ska bakas och så fortsätter det.
Jag försöker själv att släppa på alla krav men det är lättare sagt än gjort. Men man måste försöka, för i längden blir allt lidande.

Ha en jättebra onsdag
Kram Cattis

mysiga heestrand said...

Största kramen till Dig. Det finns inte så många måsten igentligen. Vad spelar det för roll om 100 år ifall du har lite damm i hörnen, bara du och din familj trivs.
Kram Marita i Heestrand

Lisa.L said...

Heeej ! men du, wooow så vackra gardiner, sånna vill jag med ha ju ;) kram på dig!!

Vita Falkens Lantliv said...

Hej Erika!!
Tack för din uppmuntran och goa kommentar:)
Usch ja, det låter allt lite jobbigt för dig. Jag kan ju säga att jag var ungefär lika dan när mina barn var så små som dina. Jag höll oxå på att städa ihjäl mig:( Tyvärr så blev det för mycket för mig då, så gick rätt in i väggen! Låg till sängs i 3 månader och kunde verkligen inte göra någonting. Tur att jag hade min mamma som var pensionär, hon fick en hel familj att ta hand om:(
Jag hoppas att du kan försöka lugna dig lite så du inte hamnar där!!! Men jag vet!!!! Det är väldigt lätt att säga.....
Idag har jag shoppat lite, såå skoj, blev lite nytt och blommor :)
Kram på dig Susanne

Malin - Ebbas änglar said...

Men goa fina Erika ",
Det glädjer mig att du fick paketet 'en sån där dag'!!! Försök att härda ut dessa skitdagar så blir det bättre, PROMISE!! Hoppas du vet att vi är många som gillar dig tjejen (med eller utan skit i hörnen etc etc.....!!!)

Nu skickar jag över en riktig BAMSEKRAM från mig!
/Malin

Tjohalia said...

Erika, i bland vill dammråttor få leva, låt dom göra det i bland. ;-) Jag har bara två barn, och en synskadad man som i bland är liksom nästan blind, i bland orkar man ingenting och då får dammråttor leva lite glatt. Förstår att det är äckligt med smuts, men.. ja, be om hjälp när det känns för mycket. Ja, det finns annat att piffa upp sig än att måla fransar och färga håret, det är kanske inte särskilt uppmuntrande så jag skickar i stället massor av varma kramar som känns!
Kramar!!!

Anonymous said...

Hej vännen!

Vad svårt att inte kunna släppa taget om städningen. Det kan faktist jag. Inte hela tiden men för en dag eller två och det brukar räcka för att hinna med sig själv eller barnen så de kan ställa upp tillbaka när mamma vill städa eller pyssla.

Fast har man så tätt så hinner man bara med det nödvändigaste och det är ju inte direkt det som gör att man får energi eller hur?

Lite fet känner man sig alltid efter förlossningen men du har glittrande ögon, det har jag sett även om du inte har fransar :)

Hoppas du kan förmiddagslura lite med lillen, det tyckte jag var mysigt när mina var små, att ligga och mysa och snuffa med den yngste och läsa inredningstidningar :)))))

Stora varma goa kramen
Lena

Viola said...

Gumman du är fin som du är...en härlig människa som jag mött i blogglandias värld och jag hoppas att vi kommer att ses i det verkliga livet framöver...kan tro att du har fullt upp och så klart humöret svänger så tidigt efter förlossningen, det kommer att vända...:0)

puss och kram sänder jag,

VIOLAN

Kära Hem said...

Förstår om du är trött och känner dig sliten... Men tänk på att vi är på väg åt rätt håll - det blir ljusare och ljusare och förhoppningsvis med lite mer energi i bagaget :) Men det är ju en stor omställning med en nykomling i familjen och dessutom har du ju ett litet gäng redan... :)

Vilka fina gardiner! Båda paren var underbara och ser också att Rosa Huset har öppnat webshop. Värt en kik och kanske en beställnng?

Ha det så bra! Stora kramen från Anna!

Lilla Stora Jag said...

Man undrar ju vad man gjorde med tiden innan man fick barn...för nu när man har barn så hur man än gör så räcker i alla fall inte tiden till allt man vill... men det gäller att plocka bort allt som suger energi och bara göra det som är kul och gör att man mår bra och kan tanka energi.. njut av livet och se dig själv genom din man och dina barns ögon... och som vanligt måste jag säga wow vilket vackert hem du har...
kram Anna-Carin

Vita rosor och förgätmigej said...

Åh, lilla du!!! Man måste släppa på sånt som städning ibland. Jag har varit precis sådär innan, men efter lite terapi, (ja jag blev faktiskt deprimerad av alla krav jag hade på mig själv...) förstod jag att det spelar ingen roll. Det viktiga är att man älskar! Inget annat spelar egentligen någon roll... Min psykolog sa att jag inte skulle vara så himla PRÄKTIG och det var vändpunkten för mig. Allt det som är såååå viktigt för en själv, som man gör för att man tror att det är då man blir omtyckt och älskad, kan faktiskt i verkligheten ses som något negativt av omgivningen... Fråga dig själv för vems skull du gör allt, i verkligheten... inte alla svepskäl man har! Usch vad djup jag blev nu ;0). Vill bara att du ska må bra och njuta av allt du gjort i stället för att bara se allt damm!

Stor kram/ Anna

Bergstenska Gårdens Mona said...

Hejsan igen,nu är vi hemma igen.Vi har haft
det lugnt och skönt,till skillnad från dej
som har det jätte jobbigt just nu med allt
Du är ju helt otroligt stark som ska orka med
fyra barn plus en man,samt även vardags sysslor.Men strunt i hemmet och städningen nu,
det är viktigare att du vilar så fort tillfälle
ges.Ska komma och hälsa på dej snart,när du
hunnit ta igen dej och kommit in i dina nya
rutiner.
Många kramar från MONA

Ett Vitare Hem said...

Åh vännen det är alltid tufft ett tag där i början försök släppa en del måsten.
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Malmkakan said...

Tänk på att snart får vi höra takdropp och fågelkvitter. Dagarna blir längre och du får vara hemma och mysa med den lilla. Lyckans du!
Pust, jag försöker iallafall, förstår att det känns tufft men efter regn kommer solsken...

Jättesnygga gardiner du hittat på Rosa Huset. Får nog ta och slinka in där en dag...

Kram på dig,
Cecilia

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej tjejen,
Det låter som två heltids jobb det du gör mot digsjälv. Jag kan verkligen känna igen mig i mycket av det du besktiver. Här kommer en kram... Prestation, hm, dont get me started!!
Tänk om vi skulle behandla andra som vi behandlar oss själva. Jag hade då inte haft en enda vän, den saken e klar. Det enda jag tror vi kan intala oss själva är att det alltid blir bättre, tar lite längre vissa gånger bara.
Men snygga gardiner har du i alla fall, fniss.
Stor kram, Nina

Hanna said...

Kram på dig Erika!
Som sagt... bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete ;)

Superfina gardiner! Hela sovrummet e som en dröm :)

Ha d bäst!
Kram Hanna

♥ Fyra årstider said...

Erika din skönhet finns i ditt hjärta..det sitter varken i hår eller ditt hus. Det sitter i att du är den du är. Du är bäst!
Kram Lotta

enôma said...

åååh... blir så... sugen på att ha ett helvitt sovrum! och ett helt hus att inreda!
vad fint ni har det!
Superkram!
/Zara