Thursday, October 7, 2010

Hjärta dig ♥

 

Morning sunshines!

_MG_4585Vad roligt att så många vill ha både tallrikshyllorna och småskåpen! Marcus snickrar så det brinner nere i källaren *fniss*. Nu gör han efterm så då blir det ingenting gjort  men nästa vecka ska vi kunna skeppa iväg beställningarna. _MG_4593


Har förstått att det finns intresse av de stora skåpen också så är ni intresserade kan ni höra av er på erisod@yahoo.se. Dom stora tar tid att göra så det kan ta någon dag…….. Man kan göra så mycket med skåpen. Vissa har dom i köket med draperi i, en del hänger gamla vackra koppar i det. Det finns de som målat skåpet svart….Ja möjligheterna med detta skåp är många ;)

 

Måste få fråga er hur ni får era barn att lyssna?!

Belönings systemet fungerar bra men det är ändock svårt att få dom till att lyssna exempelvis när dom har kompisar här el. när dom bråkar syskonen emellan, el när dom bara sprutar av trots..

Man börjar säga till vänligt men bestämt men det är ingen som lyssnar förens man antingen skriker eller tar tag i dom och tar dom därifrån. Eller ja.. dom lyssnar fasiken inte då heller *fniss*

Så ni förstår att jag behöver tips!! Please ;)

Kramar Erika

 

19 comments:

Plupps krypin said...

Så fina bilder. Hjärtskåpet är ju så fint. Det där med barnuppfostran är inte lätt. Mina barn (6 stycken)är från 13 till 39 men man blir ändå aldrig klok på vilket som är bäst.
Har inget bra råd att ge mer än att trotsen ger med sig vad tiden lider(men är attans så jobbig under tiden)en del har trotset kvar vid 39 också, fniss.......
Må så gott. Yvonne

Therese♥ said...

Barn som inte lyssnar bor det hemma hos mej oxå ;) Belöningssystem är bra- men jag tycker att det lätt missbrukas då det är (iallafall för mej) sjukt lätt att blanda in små hot och då försvinner liksom belöningens poängen!

Jag tror att det bästa är att ha nåt slags förebyggande. Som så många av oss idag är DÅLIGA på att ge våra den tid de behöver, men jag tror att om vi blir bättre på det, lyssnar vad de har att säga, leker en stund så lyssnar de bättre i övrigt också!? Tror ni? Kramar! //Therese

Emmas utsikt said...

Hallojsen!

Hur 17 hinner han snickra när ni har fyra kids? Vi har bara tre och det är knappt min Käre hinner vika tvätt. (Jag tvättar) men jag hade inte sagt nej till att se honom med hammaren i handen lite oftare. Hehe..

Kram!

Ps
Jag brukar ta tag i ungarnas hakor, inte hårt då, och säga "se på mig" så måste de lyssna. Skruva av tv:n hjälper också, hehe. Men jag försöker att aldrig skrika. Min svägerska skriker till sina ungar och de blir ju bara ännu mera liv då. Men jag förstår att man gör det. Absolut!

Bejben said...

Här är det en minitonåring i huset, han är 6 år...det märks! väldiga utbrott blandat med gos och mys. hehe
Dottern på 4 är inte lika, men det kommer väl kan jag tro!

Här skriks det oxå imellanåt, för det är som en vaxpropp har fastnat i öronen på dem!
gillar inte att höja rösten, men ibland är det nödvändigt då man sagt till flera gånger i normal ton.

Supernanny...help!

Livsnjutaren said...

Inte lätt att ge råd när man inte själv vet om man lyckats. Jag kräver ögonkontakt och ett svar om dom har förstått vad jag säger. Ingen belöning,man kan inte köpa deras lydnad. Det är ingen lätt sak med barn. Ibland undrar jag varför man gett sig in i det,men vad vore livet utan dom. Det är ju för dom man lever.

Galleri Hönshuset said...

Underbara skåp =)

Här är det borttagning av allt det roliga som funkar. Många säger att om du inte slutar så bla bla bla...tomma hot. Jag följer upp dem hoten jag ger dem, och verkligen tar bort, eller ställer in det roliga om dem inte lyssnar och det funkar =)

Niike fick inte gå på ett kalas en gång för att hon var alldeles för dryg en dag och du skulle ha sett hennes min när hon insåg att shit, morsan menar verkligen allvar =) Efter det lyssnar hon -lite- bättre =)

Lycka till med era små och snickrandet.

Kram och trevlig helg. // Pirre

Lycka är ~ Onnea on said...

så vackert du fixat på skänken och i skåpet..
Hos oss har nog sånen en väljande hörsel, dvs han hör just det han vill. tex om man nämner nåt kul, godis osv då hör han. pratar jag om att städa rummet från leksaker då är det ingen reaktion..haha
~marita~

Anonymous said...

Hej!! Här kommer ett tips som iaf funkar på min dotter!! jag sänker rösten medvetet istället för att höja den!! dels blir det inte uppenbart att jag är arg=mindre trotsreaktion samt att hon kommer av sig och blir tyst eftersom hon annars inte hör vad jag säger!!Prova gärna det ,finns ingen garanti att det funkar förstås! Med vänliga hälsningar Åsa W.

Ett Vitare Hem said...

Ja vad säger man som har fyra lite äldre barn, jag vet inte jag har brukat se till att få ögonkontakt, låtit stängare utan att skrika och tillrättavisat, ibland förklarat varför om det behövts men det är långt ifrån alltid som de lyssnat....
Ha en finfin eftermiddag!
Kramis/LenaS

Photo by Maria said...

Skåpen är så fina, önskar jag hade plats till ett hjärtskåp men tyvärr inte i nuläget..

Det där med hur man skall göra med icke lyssnande barn är inte lätt och väldigt individuellt.. Jag har haft tur som oftast lyckats få dem att lyssna (inte alltid så klart) räcker med en arg blick så vet de att jag menar allvar.. På pappan däremot har det varit svårare att lyssna på..

Kram Mia

Anonymous said...

Mitt tips är att under en period verkligen satsa på att berömma barnen. Se lite "mellan fingrarna" om de gör något de inte får och uppmuntra det som är bra istället. Det behöver inte vara några stora saker., beröm allt som är bra! Barnen kommer att bli förvånade till att börja med och bara det gör att de lyssnar bättre. Glöm inte att berömma när de lyssnat på vad du sagt och gjort som du sa. Tala om vad glad du blir när de hör vad du säger. Barn växer av beröm. Det är inte roligt att lyssna på någon som gnatar och tjatar och skäller. Mer positivitet och det negativa minskas automatiskt!
Sen vill jag tipsa om en bra föreläsning på onsdag den 13 kl 18.30 i Centrumkyrkan i Falun. Alf B. Svensson föreläser om att "Våga vara föräldrar". Alf är jättelättsam att lyssna på och mycket klok. Han har skrivit flera lättlästa böcker ocm föräldraskap och äktenskap, finns att låna på bibblan.

Lycka till!

Mvh C.

Det vita dårhuset said...

Oh Tack C! Jag ska verkligen försöka ta mig dit!
Och det du säger vet jag! Vi hade resurs hjälp på W som hade lite problem på dagis (koncentrationssvårigheter/adhd)
Då körde vi med MYCKET beröm och lät det "lilla" glida igenom...
Fast jag har ALLTID varit bra på att berömma mina barn!!!! Jag är väldigt uppmärksam och ser de "små" saken de gör och berömmer alltid. Men någonstans mellan de sista har det varit lite övervälldigande och jag har tappat tråden. Spelar kanske ingen roll hur mycket man berömmer om man tjatar och höjer rösten hela tiden?!....

Tack snälla du för påminnelsen! Det var precis vad jag behövde :)
Vad skulle jag göra utan er läsare !;)

Många kramar Erika

re.do said...

Håller med många här inne:
Kräv att få ögonkontakt, ordentligt och länge. Det biter hårt kan jag lova. Eller, nej.. jag kan inte alls lova, eftersom ungar är såå otroligt olika. Men prova :)

Inspiration i vitt said...

ojoj så fint du har det Erika, och vilket bra team ni måste vara du och din man. Han är så duktig din karl som kan göra så fina hyllor och annat.
Kram på dig och tyvärr har jag inga superbra tips till att få barn att lyssna, mina tjejer började lyssna först vid 16 års ålder, ev i bland vill säga, jaaa inte blev du glad av detta hihi. Det ordnar sig att tillslut. Många kramar till dig/Ingela.

me and alice said...

Hej gumman!!
Hihi jag förstår frustrationen när era små inte vill lyssna, men var lugn det går över!! Fortsätt som du gör! Jag tror du är en supermamma till era fina barn...
Jisses tänk att ni till och med hinner snickra!
Duktiga det är ni det!!
Kramis Susanne

Tjohalia said...

Hej. Ja, jag skulle själv behöva tips, för jag har lätt att skrika för jag hör inte mitt eget röst. :-/ Så det var roligt att läsa tips, det där med att berömma, ska jag nog försöka mig mer med.
Skåpen är fin, var står det någonstans om vad det kostar? :-)
Kraam!

Zinkhjärtat ♥ said...

Hej! Du hara en award att hämta hos mig om du vill.
Ha en skön fredag
Kram Annelie

Vita rosor och förgätmigej said...

Hallojsan i stugan! Om du får några bra tips om hur man får barn att lyssna så kan du ju skicka över några till mig ;0). Nu till mitt ärende... Skulle jag kunna få tipsa om din blogg på sön? Skulle även behöva låna en bild till detta event :0).

Kram/ Anna

Zandra said...

Hej! Är ett stort fan av den fina lampfoten? Vart kan man hitta en sån? Kram Zandra