Monday, October 12, 2009

Vit och tjockis..

Tjena mors !

Maggen

Visar lite av mitt bihang idag ;o). Magen ser inte så stor ut här men jag ÄR stor! Kroppen vet vad som komma skall så den “töjde” på sig snabbt =o)

Jag får många kommentarer både här på bloggen och i verkliga livet om hur jag kan ha 3 små och sååå mycket vitt ?!!

Lotta skrev att hon skulle aldrig kunna ha så mycket vitt bara för att hon är lite av en “skit gris” . Men det är jag med !!!!! Klumpig och sullig…..*ler*

Saken är ju den att det syns inte på foton hur skitit det kan vara. Jag har faktiskt försökt tagit kort på vårat vita köksgolv när en dag har gått för att visa vad skitigt det blir. Men man ser inte….

Bord och stolar är nötta, sofforna tvättas med jämna mellanrum och är man inte med med trasan så kan du ge dig f.n på att du ser vad barnen har satt sina händer någonstans *fniss*

Och mamma och pappa blev alldeles knäckta när dom var här och käkade när Paloma var liten. Hon satt vid det nymålade matsalsbordet och slog besticken i det.

Sådär som småbarn brukar göra……Och dom kunde bara inte förstååååå hur jag kunde tillåta detta!

Men saken är den att jag har valt att ha vitt.

Men jag har också valt att ha barn!!!

IMG_1859

Paloma

WilliamJag har levt upp i ett väldigt pedantiskt hem och med en farmor som aldrig tillät sina barn vara skitiga eller leka i vardagsrummet..

Och leksakerna ska man nästan inte leka med för då kan de gå sönder…….

Men så kom Erikas barn *skratt*

Till mammas fasa, ja, Pappas också är de nästan jämt skitiga. Barnen måste ju få leka!

Så pedant är jag! Men på mitt alldeles egna vis ;o). Nu håller jag på att lära mig att leksaker ska få vara framme så barnen får inspiration till att leka.

Men det är svårt! Har man dåligt självförtroende som jag försöker man gärna bygga upp det på andra sätt och mitt har blivit mitt hem.

(Naturligtvis har det att göra med mitt intresse för inredning också)

Så när “stora” bloggerskor går ut med hur det kan se ut i deras vardag, ja då får sig Erika en bra tankeställare =o)

Tack alla söta!

23 comments:

Kris said...

Hejsan!
De e klart att det blir skitigt med så många barn, men det gäller att ha sådannaytor så att man lätt kan torka av dem och tvättmaskinen e ju oersättlig :)
Men ungarna mår bra då de kan leva och du inte behöver neka dem allt hela tiden.
Häftig mage du har!... och den lär väl ska bli änu större :)
Sköt om dig själv och din familj!!
Kram Kristina

Malin - Ebbas änglar said...

Ja du Erika, du är klok som en bok =)
"Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete".... det ligger faktiskt något i det.

Charmiga små "trollungar" du har, likaså "kulan"!!!

Kram från mig / Malin ^^,

Photo by Maria said...

Håller med.. Barnen skall få vara barn och då hör det till att de är lite skitiga ibland och att de smutsar ner inne osv :-) Vitt kan ju vara bra för då ser man deras kladd direkt :-) Det blir ju lika skitigt fast man har en annan färg.. ;-)

Ha en bra natt och en goer tisdag..

Kram
Mia

Emmas utsikt said...

Å en sån härlig mage du har! Har ni jobbat länge på barnen eller har de bara kommit? Var inne på en sån bli gravid-sida och konstaterar att några måste jobba som bara den för å få till en fullträff.

BLOGG I THAILAND.SE - Följ vårt liv genom världen said...

Hej! Jaa precis så säger mamma til mig oxå," Du kan inte köpa en vit soffa!!!" Men jag tänker, det går ju för tusan tvätta eller lägga för plädar och annat gosigt :) Jag ska ha vitt :)

Kram!

http://www.shabbychicliv.blogspot.com/

Lycka är ~ Onnea on said...

man blir ju nog van med att gå och putsa och torka på stolar, bord osv. Kletiga och smetiga händer tar i här och där. Och E kan ibland gosa på dynor med smutsig mun, så jo, jag vet också hur det är att ha vitt hemma.
Men fint vill vi ha ;)
~Marita~

♥ Fyra årstider said...

Hej allra sötaste och vackraste gravida kvinnan. Visst är det så..att jag med har vitt, till alla andras fasa. men jag lever som du..jag väljer färg och låter barnen skita ner. Man måste få leva..så rätt och ha snyggt samtidigt. Ditt hem är underbart..vad stolt över det!! Natti
Kram LOtta

Ullis/Leva på landet said...

Så fin bild på dig med magen, blir avis;). Skulle inte ha varit så tokigt med en fjärde, men jag får väl nöja mig med tre. Skulle inte heller stå ut om barnen inte fick röra sig som de vill och leka och ha kul, man kan inte ha så snyggt hela tiden.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Hagbacken said...

Jag VET vad du pratar om :) Men vi är bra som vi är, eller hur?! ;)

Och du ÄR stor...rund å go´!!

Kram Linda

Inspiration i vitt said...

Vad härligt du skriver Erika, vitt hem eller inte jaa vad spelar det för roll igentligen samma skit är ju där ändå oavsett färg. Man går ju med trasan för jämnan i handen när barnen är små, förresten så gör man det när de är tonåringar oxå hihi.
Så fin din gula mage är och snart spricker väl ägget och vill ut, så härligt spännande.
Kram på dig/Ingela.

StrandviksVillan said...

Du e så klok du!
Barn är ju barn och måste få vara det också, men inte är det alltid så lätt för en inredningsmorsa som helst vill ha fint och ordning omkring sig :P

Svar: Absolut ingen fara!! *skrattar*
I ditt tillstånd är det heeelt acceptabelt att glömma ett som annat :)
Sköt om dig gumman!
kram Ann-Christine

Plupps krypin said...

Vet du , jag har 6 barn i två kullar. Ja, samma pappa(en fråga jag alltid får) och de 2 första där var jag praktisk och duktig. Gjorde som andra och tyckte nog att jag var duktig. Sen efter 11 år så kom det 4 till i varandra. då hade jag blivit visare. Barn är barn och vitt går att bleka om det blir fläckar! Jag klädde dem i vitt för att jag tyckte det var fint och praktiskt. Bry dig inte om hur andra tycker. Det är ju du som väljer.
Må så gott. Din mage är underskön, tycker att det är så vackert med"bebismagar".
Yvonne

Sussi said...

Vilken fin bebismage du har :)
läste just om din händels nere i Stockholm. Stackar dig!! Hoppas du är bättre i önonen nu. vet du vad som händer? Hur det kunde bli som det blev?

mvh
Sussi

Viola said...

SÅ klart det måste få vara skitigt i en småbarnsfamilj..så det så...så du är tjocker..ser nog ut så ...när jag väntade min David så gick jag upp 27 kg...det var en syn det..vägde 50 när jag blev gravid..men dom borta när ett halvår hade gått....:)ha det så bra med magen och dina små...puss

Ett Vitare Hem said...

Åh vilken härlig mage! och klart att barn måste få ta plats oavsett hur man har det hemma, tycker du resonerar helt rätt!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Stina said...

Härliga ungar du har du morsan! Fin gul mage har du med.

Ja, jag vet inte jag. Vill ha bloggen, men ändå bestämma vilka som får läsa. Men hur lätt är det när man inte kan ha så många i den då?
Jag får väl sura på det ett tag.

Pussgurka där!:-)

Gnistrande snö said...

Ljuvliga bilder, vilka små raringar du har därhemma!
Förstår inte riktigt de där kommentarerna man får när det gäller vit inredning och barn. Personligen föredrar jag att kunna se när det blivit smutsigt, vilket man kan göra med vitt, tänk så läskigt om det är tvärtom, dvs mörka färger där man inte ser om det är skitigt eller rent ;-)

Ha en fin fortsättning på dagen!

Kram
Katarina

mysiga heestrand said...

Det låter som du är en toppenmamma. Barn måste ju få röra sig även om man har vitt. Det är väl bra att man ser när det är smutsigt.
Härlig mage
Kram Marita i Heestrand

Lisa.L said...

ååå så söt bäbismage =) kram

fru Sätterlund said...

Vilken söt mage :) Antar att du inte tycker att den är lika gullig ;)

Här ser det ut som en bomb har slagit ner alldeles för tätt!!

Sköt om dej!
Kram Therese

Vit som snö said...

Vilken underbar mage!!! Fast jag minns att det var tungt att ha en sån;-)
Jag håller med dej, barn ska inte växa upp i en miljö där dom inte får busa runt o stöka till.Tror att det är den inställningen som gör att vårt hus ofta är fullt av ungar. Men det tycker jag bara är kul- trots att det blir lite xtra plockande o städande efteråt.
Ha det gott! Kram Cilla

Hanna said...

Åh, stormage :D Härligt!
Klart kottarna ska få leka... men jag har oxå lite svårt för det där med att ha leksakerna framme :S Okej, i deras rum... men inte i vardagsrummet!?
Såg att du inte fick nån ersättning för ögonen... hmmm, irriterande, typiskt!

Ha d gott!
Kram Hanna

Anonymous said...

Du är en fantastisk mamma...en fantastisk syster...fantastisk sambo...Utöver det är du en fantastisk människa!

Många kraar från sis