Tuesday, September 15, 2009

Tick..Tack

kl
Men vad tiden går fort…..                                                             
Idag har jag haft en riktig energi dag  *ler med hela ansiktet*. Och när jag får de dagarna vill jag få så mycket gjort som möjligt och det har jag haft orken att få idag =o)
Jag är ju en höst människa och får en enorm kick av luften ute nu.  Hade det inte varit för foglossningen hade jag velat ta en promenad varje dag och bara njuta a livet!
Jag satt och rensade lite bebis kläder  och det kom över mig att det blir sista gången jag är hemma med barnen innan jag ska ut i arbetslivet igen..
Känns lite tungt i hjärtat!  Jag tycker  det är synd att så få kan vara hemma en längre tid med sina barn idag.  Barnen är barn så kort tid och jag vill inte missa så mycket tid med dom som man gör när man  arbetar.
Blir rutin på det också säger vissa. Och en del tycker det är rent av skönt att få komma hemifrån lite.  Och visst. Det må så vara men ändå…..    Man får aldrig tillbaka tiden med barnen som små.
Och jobba  hinner jag göra !!
Nää.  Man ska se till att njuta av livet  för det går fort förbi.  Lättare sagt än gjort när barnen slåss och vardagen ska gå ihop med all dess innebörd *fniss*
Men jävlar vad jag ska försöka se de fina stunderna i dagen ;o)
Kramen / En glad Erika
m
 (Paloma med mormor)

16 comments:

Anonymous said...

Helt rätt inställning, du hinner jobba! Ska ut o jobba natt nu, inte skoj alls! Du minns väl hur det var!?! Ta vara på dig o barnen! Skönt att höra att du är dig själv igen, ett tag...
Kram, kram! Maria

Dalafrun said...

Åhh gumsan
De va så kul å se dej å höra att du hade en bra dag.De syntes verkligen :-)
Ja hoppas de håller i sej nu ett riktig bra tag framöver.

Jättekramar till dej från mej

Ps.Har en likandan klocka fast min är svart,men inte länge till dock :-)

Vit som snö said...

Precis!!! Jag har just bestämt att jag ska gå ner i tid från jobbet! Jag vill hinna med det käraste jag har o inte alltid komma hem sent o vara som en trasa. Åren med barnen går ju såå fort!!
Fin klocka- och fin mormor!! (för att inte tala om Paloma;-)
Kram Cilla

lottens vita och gröna said...

ja du erica, du är inte bara goooooo!!! du är klok som en uggla med, det är ju det som hela livet går ut på ju, så lätt men så svårt att få till verkar det som, man får helt enkelt prioritera! må väl vännen, varmkram lotten

♥ Fyra årstider said...

Du Erika..du har en skön inställning till livet. Jag beundrar dig som får det att gå ihop. Tiden med barnen får man aldrig tillbaka..jag hade svårt att njuta när barnen när de var små. Det var så mycket annat då. Nu går det bättre som du läst.
Ta hand om dig!!
Kram Lotta

Mitt skabbiga chica hus said...

Helt rätt, jag har redan panik över att jag bara ska vara hemma ett år till....(!) vill stoppa tiden här och nu och njuter av varje sekund. Ehh nästan i alla fall, ibland får jag också bryt såklart;o)

Du det är bara att smeta på lite häftgrund, låt torka och sen smeta på lite filmjölk - på så sätt går mögel och mossa angreppet fortare på den sura filmjölken *ha ha* Lätt som en plätt.

Hoppas du mår bättre idag! Själv har jag nästan spyfobi och hade nog brytit ihop för länge sen.

KRAAAAAM
Mia

Heidi-anitha said...

Så enig så enig vennen.. men det er vi jo om så mye også:0) Jeg klarte faktisk ikke begynne å jobbe igjen etter å få vårt 1. barn, med bare tanken på å gå fra det hver morgen hos en ukjent eller i en barnehage.. neeeei- galskapen tok fatt i meg og vi har klart oss alikevell!!!!! Og jeg angrer ikke et sekund.. Nå har jeg vært hjemme med barn i snart 5 år... og det er verdt hver eneste krone!... men skal jo aldri si at man kan trenge 1 dag ut i uken.. Så nå har jeg det så godt på det planet - da jeg får jobbe med interiør i min yndlingsbutikk 1- 2 dager i uken...

så kos deg ERIKA - og ikke tenk på bekymringer som KAN komme... Du skal se det løser seg når den dagen kommer og du skal på jobb igjen.. ja- enten får man en uventet styrke- eller så ordner det seg på annet vis... Du er ikke alene om dette vettu - og kanskje du og mannen finner en alternativ løsning skal du se:0)

Så deilig å ha dager hvor man er full av energi og deilige hormoner,, Har du lenge igjen til lille prinsen kommer da? tenker mye på deg .. og ta vare på deg selv - tenk du er verdens beste mamma og en uerstatelig kone for dine kjære..


Stor klem i natten

rustik charm said...

Du har så rätt, den tiden kommer aldrig tillbaka så man måste verkligen passa på.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Hanna said...

Hoppas du hittar en massa braoha-grejs på loppisen imorgon! Har märkt att det blir nästan som ett beroende detdär :D

Ja, tänk att få vara hemma med barna... iallafall tills dom börjar skolan!
Nu e ju jag hemma ifs, men arbetssökande...ett helvete det med!

Klockan på bilden, är det från jysk?
Vill oxå ha! Men det har varit slut på dom varje gång jag kollat...
Köpte en ikea-klocka tillslut :(

Hoppas du har en likabra-dag idag med :D
Kramar / Hanna

Anna said...

Grattis! Ett riktigt vettigt beslut tycker jag. När allt kommer ikring så är det en själv och familjen som gäller. Jag tror på att leva så som man kan vara glad och stolt över när man sitter där "på kanten" och ska kasta in... Då ska man känna att man gett och fått och älskat och bäst av allt - blivit ÄLSKAD! Det blir man bara om man förtjänar det!
Härligt med BRA-dagar! Underbart när livet leker!

Galleri Hönshuset said...

Hej tjejen. Vilket härligt inlägg =) Så skönt och få läsa att du har haft en energisk dag.
Idag är jag ledig och Niike fick också stanna hemma, hon som inte har skolplikt än. Hon var så trött i morse så det var lika bra.

Jag önskar att jag skulle få vara hemma och vara mammaledig en gång till, men våra planer just nu är nånting helt annat....

Härlig bild på Paloma och mormor.

Ha det gott. Kraaaam Pirre

Ett Vitare Hem said...

Åh vad jag gillar din inställning och jag förstå känslan du hade där med bäbiskläderna, har fortfarande svårt att förlika mig med att jag inte får en liten bäbis till....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Viola said...

Jissis, jag läste förra inlägget och blev helt genomsvett, har pengen kommit ut???? Så fint du har det hemma, hur hinner du med allt med alla dina små...jag har en idé..du får välan skaffa en till lite senare och förlänga ledigheten, eller....foglossning det hade jag med...huva..gick några meter och fick stanna mellan varje lyktstolpe och vila..det var ingen höjdare, ha det så bra med den dina, KRAMEN och njut av det fina vädret...

sara på hedepipan said...

Ja jag håller med barnen är bara barn en gång och det kan vi aldrig få tillbaka. Trötta föräldrar och ont om tid. Barnen borde besparar detta. Iallafall genom max jobba 80%. Men visst vore det mysigt att kunna njuta mer om det inte va för plånboken.

Lycka till kram sara

frida said...

som sagt NJUT!!!min Mio föddes i går (3år sen).... det var som i går i allafall nu är han 3 år o 108cm o 25kg hjälp...så ja tick tack
Kramiz!!
gillar verkligen din blogg;)

♥ Fyra årstider said...

Hej min Lövely..som vi skulle sagt här i Östergötland. Vill bara titta in och se hur du har det. Tänker på dig ofta. Härligt höstväder..hoppas din energi håller i sig.
Kram Lotta